perjantai 9. syyskuuta 2016

Vastusta itsesi eduskuntaan


Suomi on vastustamisen luvattu maa. Täällä saattaa nousta arvaamattomaan kansansuosioon vastustamalla jotain…. usein ihan kaikkea. Ei juurikaan tarvitse olla perillä mistään asiasta, kunhan vain vastustaa. 
 

Tyypillinen esimerkki kansansuosiosta oli perussuomalaisten nousu. He vastustivat hyvin äänekkäästi esimerkiksi EU:ta. Tosiasiassa kukaan ei tiennyt EU:n liittymisen seurauksista yhtään mitään, mutta huudahdukset ”missä EU, siellä ongelma” huvittivat kansaa suuresti. Samalla kun nuo lausahduksen huvittivat, niin ne myös nostivat puolueen suosiota. Kansalla oli pula todellisista vaihtoehdoista. Yksikään suomalainen puolue ei ollut osoittanut oikein vahvoja näyttöjä yhtään mistään. Samantapaisella vastustamisella vihreät on nyt kerännyt kannatusta, vaikka osaamista ja järkeviä vaihtoehtoja ei löydy miltään alalta. Rääväsuu Niinistö ratsastaa, ehkä tahtomattaankin, presidentin sukulaisuudella ja koko puolue ratsastaa sillä, että vastustaa ydinvoimaa. Uskallan väittää, että koko puolueesta ei löydy ainuttakaan ihmistä, jolla olisi todellista tietoa ydinvoimasta ja ylipäätään sähkön tuotannosta. Tähän kastiin kuuluu ehdottomasti myös kalajokinen Hanna Halmeenpää, joka nousi peräti eduskuntaan vastustamalla Fennovoiman ydinvoimalahanketta. Tilastot kuitenkin kertovat, että ydinvoima on maailman turvallisin energiantuottovaihtoehto megawattia kohden. Mikä parasta, se on lähes saasteetonta energiaa. Jos vihreät siis oikeasti kannattaisivat vihreitä arvoja, he pyrkisivät nimenomaan suosimaan ydinvoiman rakentamista.

Minäkin olen kova vastustamaan. En sentään itseäni, niin kuin joku täkäläinen poliitikko, mutta aina sopivasti jotakin, mikä mielestäni on vastustamisen arvoista. Pääasiassa se viime aikoina on ollut tuulivoima, josta joka puolelta maailmaa on kantautunut vain kielteisiä uutisia. Useat maat ovat joko kieltäneet myllyt kokonaan tai asettaneet ankaria rajoituksia niiden rakentamiselle. Vain Suomen valtio tukee tätä tosi haitallista politiikkaa. En väitä, että Pekkarisella olisi niin paljon vaikutusvaltaa, että pelkästään hänen vävypoikansa tuulibisneksiä koko eduskunta tukisi, mutta on aihetta olettaa, että sillä on jotain vaikutusta. Sanottaisiinko, että tällä vanhalla ”kepulaisella” on oma lehmä ojassa ja vielä pari kaupattavanakin.

En toki pyri eduskuntaan, mutta olen nyt päättänyt ruveta vastustamaan venäjän presidentti Putinia. Ei koskaan voi tietää, milloin tämä päättää miehittää Suomen. Näinhän kävi jo Krimille, eikä koko Ukrainan miehityskään ole kaukana. Jos näin kävisi, olisi siitä Suomelle suurempi haitta kun pienimuotoisesta ydinonnettomuudesta. En toki minäkään usko niin käyvän ainakaan ihan lähitulevaisuudessa, mutta riski on olemassa.

Uskon, että todennäköisyys sille, että Venäjä hyökkää Suomeen, on kuitenkin suurempi kuin sille, että Suomessa tapahtuisi vakava ydinonnettomuus. Koko maailman mittakaavassakin ydinvoimaloiden onnettomuudet ovat erittäin harvinaisia, ainakin kun niitä verrataan lähes kaikkialla vallitseviin sotiin ja rähinöinteihin.

En siis kuitenkaan aio pyrkiä eduskuntaan, sillä luulen, että minulla ei siellä olisi paljonkaan järkevää tekemistä ja olenhan muutenkin eläkeäijä. Voi olla, että siellä on muutama muukin - arviolta noin 142 - täysin tarpeeton yksilö. Tosin kasvaisivathan ne tulot yli nykyisen eläkkeeni.

Eihän se vain niin ole, että siellä olisi muutama muukin ihan vain siitä syystä, että tulot ylittävät sen, minkä oikeasti pystyisivät työllään ansaitsemaan? Kokeilisivat nyt edes oikeita töitä, onhan sillä lääkäreitä ja tuomareitakin. Kyllä pätevä lääkäri ja pätevä tuomari hyvinkin pääsee lähelle kansanedustajan tulotasoa. Olisikohan tuossa se avainsana ”pätevä”? Napin painamisessa ei niin paljon pätevyyttä tarvita, varsinkin kun puolueen johtoryhmä neuvoo, mitä nappia pitää painaa.

Ja jos ei vielä selväksi tullut, niin ihan oikeasti minä vastustan vastustamista, Neuvostoliiton mahdollista hyökkäystä, tuulivoimaa ja rasismia. Repikää sitten siitä se peruste, millä vastustatte minua. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti