tiistai 6. syyskuuta 2016

Hyvät ja pahat ihmiset


Olikos se Eino Leino, joka sanaili: ”Paha ei ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista.” Muistan lapsena ajan, jolloin peloteltiin milloin ”ryssillä” milloin mustalaisilla. Saksassa juutalaiset joutuivat pelkäämään natseja. Nuo sotaa käyvät maat ovat saaneet nuo ajat jälleen palaamaan. Täytyy vain todeta, että kyllä Eino Leino oli pahasti väärässä. Pahoja ihmisiä on maailma täynnä.

Kun me Karjalan pakolaiset aikoinamme jouduimme pakenemaan tänne Kanta-Suomeen, saimme kokea paljon samaa kuin vaikkapa nykyiset Syyrian pakolaiset. Toki minä en voi muistaa sitä, koska olin vain viikon ikäinen, mutta vanhempien kertomukset toki muistan ja kohtelun vielä vuosia jälkeenpäin.

Karjalaiset olivat pahasta ja lapsia varoitettiin seurustelemasta ”ryssän lapsien” kanssa. Me kuulemma varastettiin, tapeltiin ja meistä saattoi tarttua täitä. Uskontokin oli väärä. Eikö tuo kaikki tunnu todellakaan tutulta nykypäivänä?

 
Karjalan pakolaisten statusta koetettiin hämärtää nimittämällä meitä esimerkiksi evakoiksi. Evakkohan on henkilö, joka siirretään tilapäisesti jostakin jonekin tilapäisten vaikeuksien vuoks,i ja kun vaikeudet ovat ohi, hän saa palata takaisin lähtökohtaansa. Meillä pakolaisilla ei tuollaista mahdollisuutta ollut; kyllä meistä suurin osa oli aitoja pakolaisia, joita pelättiin ja syrjittiin aivan samoin kun Syyrian pakolaisia nyt. Tosiasiassa ne pahat ihmiset eivät olleetkaan Karjalan pakolaiset, eivät juutalaiset, eivätkä Syyrian pakolaisetkaan. Kyllä ne pahat ihmiset asuivat täällä Suomessa silloin, 70 vuotta sitten, ja asuvat yhä edelleenkin.

Se meidän ”väärä uskonto” oli ortodoksinen uskonto, joka on monin verroin suurempi kuin tämä meidän pieni luterilainen uskontomme. Samoin on noiden syyrialaisten uskonnon laita. Islamin uskonto on monin verroin suurempi kuin tämä meidän luterilainen uskonto. En tosin ole kuullut, että luterilainen kirkko asettaisi edes kyseenalaiseksi meidän velvollisuutemme auttaa hätää kärsiviä. Se on todella jokaisen kristityn velvollisuus, kuuluipa hän mihin kirkkokuntaan tahansa. Myös islamin uskossa palvellaan Jumalaa, vaikka heidän pyhä kirjansa on nimeltään Koraani. Koraani on osittain kopio raamatusta. Se joka kiroaa Allahin, kiroaa tietämättään tai tietoisesti Jumalan. Allah on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa Jumalaa. 



Suomeen perustettujen katupartioiden pääasiallinen tehtävä on kylvää pelkoa ja tuoda eripuraa ihmisten keskuuteen. Olen kulkenut useimmissa Euroopan metropoleissa ja tavannut satoja ulkomaalaisia. Joukossa kristittyjä, hinduja ja muslimeja. Yhtään pahaa ihmistä en tässä joukossa ole tavannut. En vain yksinkertaisesti suostu uskomaan, että olisikin päässyt käymään niin, että ne pahimmat ovatkin tulleet tänne Suomeen. Kyllä minä uskon, että ne ovat ihan syntyperäisiä suomalaisia.

Totuuden nimissä on sanottava, että suurissa ihmismassoissa on myös rikollista ainesta. Sen myöntävät myös nämä maahamme muuttaneet ulkomaalaiset, joilla on suunnaton pelko siitä, että nämä muutamat ”mädät omenat” pilaavat kunnon ihmisten maineen. Tätä maineen pilaamista lietsovat monet rasistit ja rasistiset järjestöt, jotka onnistuneesti unohtavat, että meillä itsellämme olisi peiliin katsomisen paikka.

Rikollisuus ei ole sidoksissa uskontoon eikä kansallisuuteen. Siihen vaikuttavat aivan muut seikat, joihin meidän tulisi kiinnittää huomiota. Maahanmuuttajien kotouttamiseen voimme me kaikki vaikuttaa, mutta oikea keino ei ole polttopullot eikä Odinin soturit. Ystävällinen ja kohtelias käytös sekä näiden ihmisten kanssa keskustelu olisi varmasti askel eteenpäin. Se auttaisi ulkomaalaisia tutustumaan meihin ja ennen kaikkea meitä tutustumaan heihin.

Jos me edes ajattelemme, että ulkomaalaisilla ei ole oikeutta tulla Suomeen, niin millä oikeudella me kuvittelemme, että miljoonalla suomalaisella on oikeus asua ulkomailla? Mitä enemmän me autamme ”mamuja”, sitä nopeammin heistä tulee yhteiskuntaamme hyödyttäviä kansalaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti