tiistai 13. syyskuuta 2016

Rikokset lain ulkopuolella


Olen jo jonkin aikaa väittänyt, että tuulivoimayhtiöiden toiminta on ainakin melkein rikollista, sillä onhan siinä ne samat argumentit kuin muinaisissa mustalaisten hevoskaupoissa. Kaikella kunnioituksella tätä kauppiasrotua kohtaan. Olette opettaneet näille ns. voimayhtiöille oikeat keinot: ei saa suoranaisesti valehdella, pitää vaan puhua asian vierestä.

Taas on sitten löytynyt uusi ilmiö, joka kertoo, miten suomalaisten syömävelka on syntynyt. Asuntopulan varjolla viedään yhteiskunnalta loputkin rahat.

Tiedättekö mitä tarkoittaa kirjainyhdistelmä VVO? No aivan oikein, kyse on yhtiöstä, jonka tarkoituksena on tuottaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sinne, missä eniten kärsitään asuntopulasta. Varmaankin asunnot on nyt sitten rakennettu, sillä yhtiö on päättänyt esittää omistajilleen maksettavaksi 67 miljoonan euron ylimääräisiä osinkoja. Varmaan jokainen, jolla on tuo 67 miljoonaan pöytälaatikossaan, tietää, millaisesta rahasta on kyse. Minä tiedän vaan, että se on kamalan paljon.



Tämän yhtiön suurimpina yksityisinä omistajina ovat ammattiyhdistysliikkeet, jotka ovat äänekkäästi vastustaneet esimerkiksi yritysjohtajien ylisuuria palkkoja. Ilmeisesti ei jonkun kympin tuntipalkkaisen sorvarinkaan mielestä ole liikaa, että tällaisen yleishyödylliseksi tarkoitetun yhtiön johtajalle maksetaan lähes puolen miljoonan vuosipalkkaa. Onhan hän ikään kuin yksi meistä ja edustaa tavallisen duunarin korkeaa elintasoa niiden puolesta, jotka eivät ihan siihen ole yltäneet.
Jotenkin minusta tuntuu, että tässä maassa on jotain pahasti pielessä.

Kolmasosa kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, mutta meillä on varaa tuhlata satoja miljoonia täysin hyödyttömiin tuulimyllyihin ja tuulivoimatukeen. Samoin voimme heittää 67 miljoonaa pois asuntorakentamisesta, vaikka olen antanut kertoa itselleni, että meillä olisi pula sekä asunnoista että työpaikoista. Tuolla puolen miljoonan vuosipalkalla voitaisiin palkata myös parikymmentä sairaanhoitajaa, joista myös oletetaan olevan puute. Voin olla väärässä, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että nuo sairaanhoitajat olisivat jotenkin tarpeellisempia tälle yhteiskunnalle kuin tuo yksi rakennuspomo, joka tarvitsee ympärilleen valtavan esikunnan selviytyäkseen edes jokapäiväisistä rutiineista.

Tässä yhteydessä en edes viitsi puuttua puolustusmenoihimme, sillä olenhan itse epäillyt Venäjän hyökkäystä todennäköisemmäksi kuin odotettavissa olevaa ydinonnettomuutta, mutta tuskinpa tuokaan sektori ihan ilman kritiikkiä selviäisi. Meidän uskottava maanpuolustus taitaa olla totta vain silloin, kun pohjoismaat taistelisivat keskenään. Jokainen hävittäjiin ja ohjuksiin sijoitettu euro on täysin hukkaan heitettyä valuuttaa.

Taitaa Olli Immonen sittenkin olla oikeassa, että isänmaan puolustusta on parhaimmillaan rasistiset herjat ja räävittömät blogikirjoitukset. Edes asevelvollisuuden suoritus ei ole mitenkään perusteltavissa.

Näin se sitten on. Määritelmän mukaan ”rikos on teko, josta laissa on säädetty rangaistus.” Kaikki nuo, mistä nyt kirjoitin, ovat tekoja, joista ei rangaistusta ole säädetty, joten ne ovat jotenkin vain rikoksia lain ulkopuolella. Niiden yhteiskunnalliset vaikutukset ovat monin verroin suuremmat kuin jonkun nakkivarkaan teot.

On oletettavaa, että Suomi olisi jokseenkin hyvinvoiva valtio, jos lopettaisimme tarpeettoman tuhlauksen ja pyrkisimme edes hieman jakamaan tasaisemmin tätä yhteistä hyväämme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti