torstai 15. syyskuuta 2016

Onpa fiksua porukkaa

Kävin taas Jyväskylässä monestakin syystä, mutta niitä syitä en nyt halua ruveta erittelemään. Matkan suurin anti oli kai siinä, että täällä Kalajoella alkanut ”etninen viikonloppu” sai hyvää jatkoa, kun sain tutustua Pirjon opettamiin maahanmuuttajiin. 


Täytyy taas todeta, että kyllä meillä synkkämielisillä suomalaisilla olisi paljon oppimista tuosta iloisesta ja kohteliaasta porukasta. Kuluneen viikonlopun aikana sain jutella monen hyvin koulutetun ja sivistyneen ”mamun” kanssa. Kalajoella tapasin afganistanilaisen insinöörin, joka oli työn puutteen vuoksi opettanut mm. matematiikkaa ulkomailla, kun omassa maassa olivat olosuhteet muuttuneet liian tukaliksi. Mielestäni oikein fiksu ja avarakatseinen nuori mies, joka tunnusti suoraan, että heidänkin joukossa saattaa olla joitakin epäsosiaalisia ihmisiä, sillä eiväthän he mitenkään ole keskivertaista parempia, mutta eivät myöskään huonompia.

Pirjo opettaa maahanmuuttajia nyt Jyväskylässä ja hänen ryhmissään on myös insinöörejä, matematiikan opettajia sekä muun muassa pappi. Voisivat varmaan opettaa suomalaisille rasisteille kovasti paljon maailmasta sinänsä. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin vakuuttunut, että tämä suomalainen rasistiporukka on niin vähillä eväillä varustettu, että oppimiskyky puuttuu lähes kokonaan. Oma käsitys suomalaisuudesta on sitä, että kaikki ulkomailta tullut poljetaan jalkoihin tietämättä edes, mikä on ulkomailta tullutta. Se kansallisaate, jonka nimiin he vannovat, on tullut Saksasta, eikä onneksi ole kovin laajaa kannatusta maailmalla saanut. Suurin osa ihmiistä tuntuu käsittävän, että tämä planeetta on yhteistä omaisuuttamme eikä millään kansalaisryhmällä ole oikeutta julistaa palaakaan siitä omakseen. 

 Kuvakaappaus: yle.fi

Tätä blogiani en todellakaan ole laatinut miksikään vaimoni ylistysfoorumiksi, mutta täytyy myöntää, että vereni kuohahti, kun joku rasisti julisti täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella: ”Pirjo, sinä et tiedä mitään…” Jos ei tuo toteamus olisi ollut todella hupaisa, olisin ehkä suuttunut ja varmaan reagoinut samalla tavalla, olisipa tuossa Pirjon tilalla ollut kuka tahansa saman kokemuksen ja koulutuksen omaava ihminen.

Nyt tyydyn vain kysymään, että mistähän nämä rasistit ovat saaneet niin ylivoimaisen tiedon, että voivat sanoa noin, ihmiselle joka on vuosikymmenet tehnyt kansainvälistä työtä, suorittanut tukinnon Cambridgen yliopistossa, ollut mm. ulkosuomalaisten parlamentin jäsen ja viimeisimmän 10 vuotta maahanmuuttotyössä täällä Suomessa. Kaikki kunnia kauppakoulua ja kauppaopistoa kohtaan, mutta olen jokseenkin varma, että näissä oppilaitoksissa ei aiheeseen kovin syvällisesti ole paneuduttu.

Tuskinpa kukaan väittää, että juuri korkeimmalla moraalilla varustetut ja parhaat ulkomaalaiset ovat valikoituneet pakolaisiksi Suomeen, mutta luultavaa on, että he edustavat keskimäärin ihmiskuntaa sellaisena kuin se on. On totta, että Kajaanin tapahtuma on kaikkiaan vastenmielinen ja ruokkii maassamme pilkistävää rasismia. Tapahtuma on ikävä, olisipa tekijä ollut suomalainen tai sitten pakolainen, niin kuin nyt ilmeisesti on. Yhtään lieventävänä ei voida pitää sitä tosiasiaa, että tällaista ei koskaan aikaisemmin ole Suomessa tapahtunut. Toki murhia ja ryöstöjä tapahtuu Suomessa päivittäin, mutta tekijät ovat yleensä suomalaisia eikä niistä kovin suurta numeroa tehdä. Se ikään kuin kuuluu suomalaiseen kulttuuriin.

Kaiken kaikkiaan täytyy todeta, että ”mamut” ovat varsin fiksuja ihmisiä ja tuovat tervetulleen lisän aneemiseen suomalaisuuteen.


1 kommentti:

  1. Niinpä. On maahanmuuttajia ja maahanmuuttajia. Minäkin olen tavannut monia mukavia lähi-idästä tulleita jotka parhaansa mukaan yrittävät löytää koulutusta ja töitä, sekä oppia suomea ja Suomea. Toisaalta turvapaikkastatuksella on hyvinkin saattanut maahan tulla myös ISIS:in sotilaita jokunen. Koskaan ei pitäisi yleistää, kumpaankaan suuntaan.

    Lainsäädäntöä vain tuskin koskaan pystytään rukkaamaan yksilökohtaiseksi. Maahanmuuttokriitisyys parhaimmillaan kohdistuu lainsäädännön epäkohtiin, pahimmillaan yksityisiin maahanmuuttajiin, yleensä ulkomuodon pohjalta. Missä mennään usein pahasti hakoteillle.

    VastaaPoista