torstai 22. syyskuuta 2016

Kommentoikaa ihmeessä

Olen syvästi tietoinen, että olen ”sensuroinut” lukuisia kommentteja, mutta minun asettamani moraalisäännöt ovat ehkä liian tiukat.  Pääsääntöisesti olen lähtenyt ajatuksesta, että kommentin täytyy kohdistua kirjoituksessani esiintuotuun asiaan, ei minuun henkilökohtaisesti. Tietolähteitäni en myöskään paljasta, ellen ole kysynyt siihen lupaa. Kyllä ne kuitenkin ovat yleiseensä luotettavina pitämiäni tahoja.  Vaikka en olekaan lehtimies, pyrin monesta muusta bloggarista poiketen kertomaan vain tunnettuja tosiasioita, jotka joku media on jo aikaisemmin julkistanut. Toisena vaihtoehtona on sitten mielipide, arvelu tai kysymys. 

Väite siitä, että en julkaise asiallisia kommentteja, ei tietenkään pidä paikkaansa. On vain niin, että julkaise kommentteja, joissa kommentoidaan jotain ihan muuta kuin kirjoittamaani asiaa. Olen yksinkertaisesti todennut, että luetun tekstin ymmärtäminen tuntuu joskus ylivoimaisen vaikealta. 


Panin tähän nyt esimerkiksi erään kommentin, jossa osa tekstistäni oli varmaankin jäänyt kommentoijalta lukematta tai ymmärtämättä.  Enhän tietenkään sanonut, blogissani ”mihin voi enää luottaa”, että en arvostaisi Paateroa poliisina, enkä missään tapauksessa väittänyt tietäväni asioista enempää kuin Paatero.  Totesinpahan vain omana mielipiteenäni, että ” eläkeläisellä ei pitäisi olla pääsyä poliisin tiedostoihin”.  Paateron väitteen kumosi korkea-arvoinen poliisiviranomainen televisiolähetyksessä, joten ei kai se mikään ihme ole, jos minäkin sain sen tietooni.

Blogi on monelta osin myös kolumniin verrattava mielipidekirjoitus. Mielipidehän ei koskaan voi olla väärä, joten niiden kommentoiminen lienee tarpeetonta joskin kyllä sallittua.  Silloinkin pitää vain muistaa, että ”juupas-eipäs”-leikkiin en aio ryhtyä, sillä en pidä sitä keskusteluna.  Blogi ei muutenkaan ole mikään keskustelufoorumi, ja monet bloggarit ovatkin jättäneet kommentoimisen mahdollisuuden pois.  Minun blogiani saa kommentoida, jopa toivon sitä, mutta kuten sanoin, kommentin on kohdistuttava asiaan ja mieluiten omalla nimellä.  Omalla nimellänihän minäkin kirjoitan ja yleensä asioita, joista minulla on niin sanotusti ”valistunut mielipide”.   Pääsääntöisesti tämä tarkoittaa sitä, että on jonkinlainen kokemus ja sen mukanaan tuoma näkemys.

On toki asioita, joita selkeästi vastustan.  Luultavasti se selviää kaikille blogieni lukijoille. Sellaisia asioita ovat mm. rasismi ja tarpeettomat tuulentuvat, joista on selkeästi enemmän haittaa kun hyötyä.

Lupaan kuitenkin, että en koskaan sensuroi asiallista kommenttia ainakaan, jos se on esitetty selkeästi omalla nimellä.  En kuitenkaan ryhdy tarpeettomiin väittelyihin rasistien ja tuulivoimauskovaisten kanssa.

  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti