keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Seksuaalirikolliset

Ei voi millään puolustella Kuuban lentopallojoukkueen käyttäytymistä Suomen vierailun aikana. Tätä kirjoittaessani en toki tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut, mutta varmasti jotain rikollista, sillä tuskinpa Suomen poliisi aivan turhasta hötkyilee.  Kun kuulin uutisen tuosta seksuaalirikosepäilystä, minä kieltämättä järkytyin ja kerkesin jo ajattelemaan, että ei voi olla totta.   Omat urheiluaikaiset reissunikin tulivat mieleen ja porukoiden käyttäytyminen vieraalla maalla ja kaukana kotoa.   Totta kai tytöt nuoria urheilijoita kiinnostivat, ja taisipa moni solmia hyvinkin pysyviä suhteita, mutta että raiskauksia.  Se nyt ei vaan sovi suomalaiseen kulttuuriin, eikä tietääkseni sellaista koskaan tapahtunut.  Uskoni mukaan ei edes vakavia ahdisteluja, mutta eivät moiset teot mitenkään vieraita ole myöskään suomalaisille. Suomessa raiskaukset ja seksuaalirikokset tapahtuvat yleisimmin neljän seinän sisällä ja lähipiirissä, joka ei tietenkään vähennä teon rikollisuutta, mutta läheskään näin julkisesti ne eivät nouse esille.

Lentopalloilijat ovat kaksimetrisiä jättiläisiä, joten arvata saattaa, miltä mahdollisesta uhrista on tuntunut.  Sanoin, että tämäntapaiset rikokset eivät kuulu ainakaan suomalaiseen urheilukulttuuriin, mutta melkein yhtä paha rikos on yleistäminen.  Yleistäminen kuuluu suomalaiseen kulttuuriin aina silloin, kun siihen suinkin on mahdollisuus.  Ymmärrän hyvin sen huolen, jota Lentopalloliitto tunsi todetessaan, että tämä on tahra lentopalloilulle. Näinhän se valitettavasti Suomessa on, vaikka lentopallosta ei varmaankaan ollut kyse.  Kun kyseessä on tummaihoinen, johtaa se suomalaisen kulttuurin mukaan johtopäätökseen, että ”kaikki neekerit ovat sellaisia.” Kun kyseessä on lentopalloilija, ajattelee suomalainen, että ”kaikki lentopalloilijat ovat raiskaajia.” Tuskin tässä enää tarvittaisi muuta kuin median julkaisema tieto, että muurari ahdisteli nuoria tyttöjä Kiteellä ja suomalainen olisi valmis levittämään tietoa, että kaikki muurarit ovat seksuaalirikollisia. Pahimmassa tapauksissa kiteeläisiltä kiellettäisiin muutto muualle Suomeen, ettei puhdas suomalainen veri saastuisi.



Tuo lentopallojoukkueeseen kohdistunut raiskausepäily ei ole siis mitenkään puolusteltavissa, ja jopa minäkin mietin, mitä mieltä oikein olisin julkisuudessakin väläytetystä asiasta, että Kuuba suljettaisiin pois Rion olympialaisista. Se olisi todella ankara sanktio, ja sillä varmasti olisi jonkinasteiset seuraukset. Kun asiaa kuitenkin hieman tarkemmin harkitsin, moinen rangaistus tuntuisi kohtuuttomalta täysin syyttömiä urheilijoita kohtaan.  Selvää kuitenkin pitäisi olla, että syyllisiksi todetuilla palloilijoilla ei pitäisi olla mitään asiaa mihinkään urheilutilaisuuteen.

Ehkä minulla on omat syyni, miksi suhtaudun varsin jyrkästi rikollisuuteen ja varsinkin naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, mutta en todellakaan voi hyväksyä nykyistä hyssyttelyä ja ympäripyöreää ymmärtämistä.  En myöskään hyväksy valheita, panettelua enkä yleistämistä.

Se nyt on vaan kerta kaikkiaan niin, että kaikki maahanmuuttajat, pakolaiset tai muut ulkomaalaiset eivät ole yhtään sen huonompia ihmisiä kuin suomalaisetkaan. Sen enempää kuin voidaan väittää, että kaikki muurarit tai sorvaritkaan olisivat raiskaajia, vaikka melko varma olen, että näissäkin ammattiryhmissä on tapahtunut lipsumista kaidalta tieltä.

Ihan sinisilmäisesti uskon, että ihon väriin, kansallisuuteen tai sukupuoleen katsomatta jokainen ihminen on yksilö ja yksilönä häntä olisi myös käsiteltävä. Rikoksiin ei siis syyllisty lentopalloilija, sorvari eikä poliisi, vaan ihminen.

Pyydän anteeksi, jos näihin minun blogeihini on tullut liiankin opettava sävy. Sellaiseksi ne eivät tietenkään ole tarkoitettu, vaan kyse on nimenomaan minun henkilökohtaisista mielipiteistä. Mihinpä vanha kouluttaja kuitenkaan karvoistaan pääsisi.  Tietysti haluan, että myös tuo usein mainitsemani kokemus ja näkemys heijastuisi kirjoituksistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti