maanantai 1. helmikuuta 2016

Tolkun ihmiset

Tuon otsikon kopioin eräästä sanomalehdessä ilmestyneestä kirjoituksesta, josta otin muutamia muitakin kommentteja. On todellakin totta, että ei ole totta... nimittäin se, että pakolaiskysymys olisi jakanut kansamme kahtia, siis rasisteihin ja suvakkeihin. Kyllä näiden kahden ääripään välillä todellakin on suuri enemmistö "tolkun ihmisiä."

Eihän tolkun ihminen halua, että maahanmuutto muuttuisi hallitsemattomaksi kaaokseksi, mutta samalla hän tajuaa, että näillä ihmisillä on todellinen hätä, siis ainakin enemmistöllä. Tolkun ihminen luottaa myös siihen, että meidän viranomaisilla on kyky poimia pois porukasta rikollinen aines. Me kaikki tiedämme, että mitkään katupartiot eivät lisää turvallisuutta, vaan päinvastoin vähentävät sitä.

Yksikään kunnon ihminen ei hyväksy raiskauksia eikä muitakaan rikoksia, mutta hän ei myöskään hekumoi niillä. Edelleen uskomme, että viranomaiset tekevät tehtävänsä ja että Suomi selviää näistäkin pakolaisista, kunhan me teemme oman osuutemme.

Oikeastaan en tiedä ,mikä on maahanmuuton vastustamisen todellinen syy, mutta olettaisin, että vain osa siitä on selkeää rasismia. Tuskinpa yksikään suomalainen myöskään uskoo, että tällainen pieni määrä ulkomaalaisia mitenkään järkyttäisi Suomea ja sen kulttuuria. Kuten niin usein olen sanonut, kyse on vain yhden suurehkon urheilutapahtuman yleisömäärän verran ihmisiä, jotka muutama järjestysmies yleensä saa pidettyä kurissa. Kyllä tolkun ihmiset haluaisivat, että nämä ihmiset pääsisivät palaamaan kotimaahansa ja ehkä eniten he toivovat sitä itse.

Minä "ryssän lapsi" olen kuullut lukemattomia kertoja, kuinka suuria vaikeuksia kokivat Karjalan pakolaiset aikoinaan paettuaan tänne Kanta-Suomeen. Suurin osa kansasta oli periaatteessa sitä mieltä, että ilman muuta pitää auttaa, mutta ei meidän tontille. Ihmiset käyttäytyivät kuin suomalainen autoilija kaistanvaihtajaa kohtaan. "Totta kai tilaa on, heti minun perässäni." Suomalaiset osaavat rakentaa riidan jopa tonttien raja-aidasta, aivan kuin sillä olisi merkitystä, kumman tontille se pystytetään.

Kuten totesin: kyllä meistä suurin osa on tolkun ihmisiä, jotka vain ihmettelevät tätä maailman menoa ja tekevät tarvittaessa oman osuutensa.

Hyvän kuvan äärilaitojen vähäisyydestä saa miettimällä mielenosoituksia. Helsingissä järjestettiin hiljattain kaksi mielenosoitusta. Toinen maahanmuuttajia vastaan ja toinen heidän puolestaan. Molemmissa mielenosoituksissa oli noin 200 osallistujaa, mikäli TV- uutisiin on luottaminen. Kun tätä verrataan esimerkiksi Helsingin väkilukuun, niin ei siis ketään. Saman verran porukkaa oli helsinkiläisten nakkikoppien jonossa.

 "Rajat kiinni" -mielenosoittajia Helsingissä Narinkkatorilla 30.1.2016.
Suuren yleisön asenne tuntui olevan "EVVK".

Samankaltaista muuton vastaisuutta koetaan täällä Suomessa ihan paikallisella tasolla. Jokainen, joka on joutunut paljon muuttamaan, osaa nimetä varmasti paikkakuntia, joihin pääsee paikkakuntalaiseksi vain syntymällä. Ja silloinkin olisi parasta syntyä määrättyihin sukuihin.

Hyvä esimerkki näistä paikka kunnista on Oulu, jossa mielestäni hyväkin idea tai jopa absoluuttinen totuus joskus lytättin sanomalla "eihän se ole edes oululainen". Turha siinä oli kertoa, että koko Oulun hyvinvointi on näiden "junantuomien" aikaan saamaa.

Kyllä oululaisistakin suurin osa on tolkun ihmisiä, mutta ääripäät ovat ehkä vieläkin voimakkaammin näkyvissä kuin muualla Suomessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti