keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Melkein kuin uskonnot


Useimmille ns. uskovaisille on yhteisenä piirteenä se, että vaikka maailmassa tiedetään olevan satoja erilaisia uskontoja, uskoo jokainen ihminen olevansa ainut oikeassa oleva, tai että hänen edustamansa uskonto on se ainut oikea. Mahtaapa olla luterilaisille iso yllätys, kun Pietari Taivaan porilla nostaa käden eteen ja sanoo: ”Sorry, väärä lahko.”

  
Onneksi tuo on se viimeisin visio, eikä todennäköisesti totta. Varsinaisista uskonnoista en nyt aikonutkaan kirjoittaa, vaan ihmisten oikeassa olemisen tarpeesta. Uskonto on tyypillinen esimerkki asenteesta, jota mitkään faktat eivät pysty murtamaan. Uskonto ei kuitenkaan ole ainut sellainen asia. Ilman Jumala-käsitystäkin on syntynyt aatteita, joihin eivät tosiasiat pure. Politiikassakin näitä aatteita itää, mutta en nyt tarkoita näitäkään ”ismejä”, ellei poliittisena ideologiana pidetä ”tuulivoimauskontoa”.

Suoralta kädeltä tulee mieleen tuulivoimauskonnon lisäksi ainakin rasismi sekä ydinvoimavastaisuus. Kovin kaukana ei ole myöskään ”homenokkaisuus” eikä yli-ihmisyyssyndrooma. Kaikki vanhat rakennukset ovat ”hometaloja” ja Suomessa on maailman parhaat kätilöt. Kummastakaan asiasta ei vain ole mitään näyttöä.

 
Kuten aikaisemmista kirjoituksista varmaan olette jo huomanneet, en oikein antaumuksellinen tuulivoiman kannattaja ole. Johtunee siitä, että olen tutustunut eri puolella maailmaa tehtyihin tutkimuksiin, joiden tuloksiin on syytä suhtautua vakavasti. Kun kerron näistä asioista tuulivoiman kannattajille ja jopa tuulivoimayhtiöillekin, on se kuin vettä hanhen selkään heittäisi. Ei haluta edes kuunnella, koska oma ”uskonto” sanoo muuta.

Rasismi on tuulivoimauskontoakin pahempi syöpä. Kun ihminen onnistuu pakenemaan palavasta talosta, on olemassa muutama ihminen, joka olisi halukas heittämään hänet takaisin liekkeihin. Hän väittää, että on kohtuutonta, että tuo ihminen pelastuu, koska hänen talonsakin paloi, eikä hänellä ole paikkaa, missä yönsä viettäisi. Näin on varsinkin silloin, kun kyseessä on joku ulkomaalainen.

Jos kerrot rasistille, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja että he ovat aivan tavallisia ihmisiä, niin haaskaat todella vain aikaasi. Lyötpä eteen minkälainen rätinki tahansa siitä, että yhden maahanmuuttajan kotouttaminen maksaa vain murto-osan siitä, mitä vastasyntyneen suomalaisen kasvattaminen työikäiseksi. Et todennäköisesti saa vastausta ollenkaan, tai jos saat, niin sanotaan korkeintaan: ”..mutta se on suomalainen”. Olisihan se suomalainen jos olisi syntynyt, mutta kun Suomessa syntyvyys on vain 1,7%, ja tarvittaisiin noin prosentin verran enemmän, jotta väkimäärä pysyisi edes vakiona. 



Tämä nyt on vaan fakta, jota rasistit eivät suostu noteeraamaan. Suomen väkiluku on kyllä kasvanut, mutta se on kasvanut nimenomaan siksi, että meidän virallinen maahanmuuttopolitiikka on kuitenkin sallinut maahanmuuton ja maahanmuutto alkaa vähitellen korvaamaan maastamuuton aiheuttaman menetyksen. Aivoviennistä meidän tuskin tarvitsee olla huolissamme, sillä meillä ei oikeasti ole ”maailman paras opiskelujärjestelmä” vaan ihan keskinkertainen ja monet ”mamut” ovat paremmin koulutettuja kuin keskimääräinen suomalainen.

Kolmas uskonto on ydinvoimavastaisuus. En tiedä mihin se perustuu, mutta ei ainakaan kokemukseen, sillä faktahan on myös se, että meillä on vain myönteisiä kokemuksia tästä asiasta. Loviisa ykkönen, johon itsekin sain tutustua jo 70-luvulla, on nyt toiminut lähes viisi vuosikymmentä, eikä mitään pakon sanelemaa loppua ole näkyvissä. Pelko ydinvoimaa kohtaan perustuukin tietämättömyyteen ja ydinpommin maineeseen.

Miksihän Suomessa ei kielletä takkoja, nuotioita, puulämmitystä, rakovalkeita tai muita tulisioja? Suomessa kuolee tulipaloissa enemmän ihmisiä kuin koko maailmassa ydinvoimaonnettomuuksiin.

Näin se vaan on. Ydinvoimamyönteinen olen aina ollut, mutta tuulivoimavastainen minusta on tullut vasta tutustuttuani asioihin perusteellisemmin. Päinvastoin kuin yleisesti oletetaan, nämä kaksi asiaa eivät mitenkään liity toisiinsa. Ei ole myöskään sinun taivaspaikkasi riippuvainen siitä, mihin lahkoon kuulut, vaan siitä, miten täällä maanpäällä elät. Totta on, että ei ole toteen näytetty, että onko taivas edes olemassa! Niin kauan kuin joku esittää faktan, joka todistaa, että ei ole taivasta eikä nirvanaa, minä ajattelen että on. Uskon myös vilpittömästi siihen, että rasisteja sinne ei voida päästää, koska siellä on niin paljon ulkomaalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti