maanantai 21. syyskuuta 2015

Mamu mamua vastaan



Oikein kiukuttaa, että en pääse tästä maahanmuuttoaiheesta eroon, vaikka kuinka tahtoisin, mutta kun jatkuvasti törmään uusiin tietoihin, jotka eivät oikein tätä ihmiskuntaa mairittele, niin tämä on sitten ainut käytössäni oleva keino.

Rasismi on uskontoon verrattava asia siinä mielessä, että mitkään faktat eivät muuta heidän rasistista käytöstään. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on synnynnäinen sairaus, johon tehoaa vain Jari Tervon mainitsema pakkosiedätys.

On ihmeellistä, että juuri Suomi on maailman rasistisin maa, jos huomioidaan väkiluku. Näin siitäkin huolimatta, että juuri Suomella luulisi olevan kokemusta asutustoiminnasta ajalta, jolloin jouduimme asuttamaan puoli miljoonaa Karjalan pakolaista. Tuona aikana myös monet naapurimaamme auttoivat meitä. Jälkipolvet aloittivat vain kinastelun siitä, oliko pakolainen oikea nimitys vai pitäisikö sanoa vain evakko tai siirtolainen. No pakolaisiakin oli, mutta väliäkö sillä. Kaikki tarvitsivat asunnon, aivan kuin nuo nykyiset pakolaisetkin.

Muistan ajan, jolloin itse olin ”mamuna” Ruotsissa. Silloin en sitä tajunnut, mutta nyt kun ”mamuista” on tullut puhetta laajemminkin, muistuu hyvin mieleeni nuo Ruotsin ajat. Eivät ruotsalaiset niinkään vastustaneet maahanmuuttoa, mutta meissä ”mamuissa” oli suuri joukko ihmisiä, jotka olivat sitä mieltä, että ei Ruotsiin enää lisää ulkomaalaisia. Kreikkalaiset ja jugoslaavit olivat siihen aikaan ne suurimmat ulkomaalaisryhmät, ja kun nyt asiaa ajattelen, ei kai suomalaisilla ollut mitään järkevää syytä vastustaa tätä maahanmuuttajaryhmää, jonka ruotsalaiset näyttivät toivottavan tervetulleeksi. Osa suomalaisista vastusti kyllä muita suomalaisia, ja sen kyllä ymmärrän. Otaksun heidän pelänneen suomalaisten pilaavan Suomen maineen. Eikä pelko aivan turha ollutkaan. Suomalaiset maahanmuuttajat olivat Ruotsille sekä suuri hyöty että myös melkoinen riesa.

Kun nyt sattuneesta syystä saan seurata melko suoraan Saksan mediaa ja Keski-Euroopan tilannetta, niin yllätys yllätys! Jälleen törmään samaan rasistiryhmään… suomalaisiin. Saksalaiset kohtelevat hyvin ja ystävällisesti maahanmuuttajia, josta viimeisimmät kuvatkin Saksasta kertoivat, niin eikös vain osa suomalaisista lähetä kotimaahansa varsin vääristeltyjä tietoja. Jos kymmenen hengen ryhmässä on kaksi riitapukaria, ei siitä pitäisi tehdä johtopäätöstä, että koko ryhmä on riitaa haastava. Tosiasiassahan näin ei tehdäkään, mutta näitä kahta voidaan hyvin käyttää esimerkkinä siitä, kuinka kauheita nuo ihmiset ovat. Kun noihin pariin esimerkkiin sekoitetaan joukko huhuja, jotka eivät edes ole totta, voidaan yrittää muokata mitä tahansa populistisia väitteitä.

Eikös sitä Suomessakin koetettu väittää, että Suomessa on laki, jonka mukaan jokaiselle ”mamulle” on annettava uudet lastenvaunut, oli sitten lasta tai ei!

Se, että ”mamut” vastustavat ”mamuja”, on jo vanha perinne. Olenkohan ihan oikein ymmärtänyt, että tämä tunnettu juutalaiskriittinen Aadolf Hitler oli myös ”mamu”? Onhan sitä sellaista kriittisyyttä oikeasti liikkeellä jossakin määrin, mutta onneksi kyseessä on nykyisin melko pieni vähemmistö. Tämä vähemmistö on kuitenkin niin äänekästä, että rasismin vastustajat näyttäisivät jäävän vähemmistöön. Näinhän ei oikeasti ole, sillä suurin osa näistä ulkomaalaisiin asiallisesti suhtautuvista on vain hiljaisia kunnon ihmisiä. Minun mielestä liiankin hiljaisia. Aina minä kuitenkin olen siihen luottanut, että oikeus lopulta voittaa. Onneksi emme voi nyt mitään sille, että tänne tulee ihmisiä noista hädänalaisista maista. Joudumme ”pakkosiedätykseen” ja ehkä samalla opimme jotain. Jos emme mitään muuta, niin ainakin sen, että ulkomaalaiset ovat ihan tavallisia ihmisiä. Tavallisia siinäkin mielessä, että sekaan sopii joitakin huonosti sopeutuvia, aivan kuten on meitä Suomessa syntyneitäkin.

 
Mitkään tilastot eivät kerro, että ulkomaalaiset olisivat suomalaisia rikollisempia. Päinvastoin, mutta jos minä pieksän tuolla kadulla jonkun suomalaisen, se tuskin ylittää uutiskynnystä. Jos saman tekee joku syyrialainen, voitte olla varmoja, että suomalainen media hehkuttaa puolen sivun otsikoilla, että ”mamut pahoinpitelivät suomalaisia”.

Totta on, että tuo edellinen esimerkki oli hieman liioitteleva, mutta toki suuntaa antava. Sellaisia me rasismiin taipuvat suomalaiset olemme. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti