torstai 17. syyskuuta 2015

Timo Soini - lintu vai kala?


Tämän kirjoituksen jälkeen minulla tuskin on paluuta ”persujen” joukkoon, mutta jos malli ei muutu, ei sinne juuri halujakaan ole. Olen muutaman kerran hehkutellut SMP:n perustajan Veikko Vennamon ansioita, eikä se pelkästään johdu meidän molempien karjalaisista juurista. Totta tietysti on, että Veikko teki myös mittavan urakan meidän pakolaisten ja muiden evakkojen asuttamisessa, mutta minulle se toimi vain merkkinä miehen kyvykkyydestä. Siitä olen varma, että Veikko oli oikeudenmukainen mies, joka jo sellaisenaan on este rasistiselle käyttäytymiselle. Ei oikeudenmukainen mies voi syrjiä ihmisiä etnisen alkuperän tai uskonnon takia. Niin… ei voi, koska se ei ole oikein.

Nykyinen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini on katollisuuteen kääntynyt kristitty. Ainakin hän sanoo olevansa kristitty, mutta monesti olen kuitenkin ihmetellyt hänen passiivisuuttaan silloin, kun puolue tekee päätöksiä, joiden perusteita ei mitenkään ole vaivauduttu tutkimaan. Passiivisuus ihmetyttää myös silloin, kun puolue hyväksyy jäsenikseen julki rasistisia ihmisiä. Rasistisuus ilmenee käyttäytymisenä, eikä sitä voi peittää millään harhauttavilla nimityksillä. 



Myös minä katson olevani maahanmuuttokriittinen. Kritisoin suomalaisten viranomaisten leväperäistä suhtautumista maahanmuuttajien kotouttamiseen. Meillä Kalajoellakin on lukuisia ”mamuja”, jotka ovat olleet maassa vuosikausia, mutta ovat edelleen siinä määrin vajaakielisiä, että eivät väärinkäsitysten takia pysty selviytymään kunnolla edes jokapäiväisistä asioista. Suomen viranomaiskäytännöt ovat vaikeita myös suomalaisille, mutta joskus lähes mahdottomia ulkomaalaisille. Kyse ei ole pelkästään kielitaidosta, vaan myös erilaisesta kulttuurista. Ei esimerkiksi Saksassa juoksuteta ihmistä luukulta toiselle periaatteessa varsin yksinkertaisten asioiden vuoksi. Näin ainakin, jos voin luottaa yli 30 vuotta Saksassa asuneen suomalaisen sanaan.

Rasismin ja epäoikeudenmukaisuuden salliminen saa minut epäilemään Soinin kristillisyyttä. Entäpä, jos se sittenkin olisi vain verho, jolla koetetaan saada poliittiset vastustajat jotenkin hämilleen? Minun mielestäni kristillisyyden taakse vetäytyminen on hyvin ruma tapa, jos sillä yritetään kalastaa vain ääniä. Toki uskon, että Halla-ahoa ja Immosta äänestävät rasistit, mutta luulen myös, että vain rasistit, jotka kaiken kaikkiaan edustavat vähemmistöä Suomessa. He edustavat myös vähemmistöä perussuomalaisista, mutta nämä ”voimasuhteet” kyllä tasaantuvat. Eivät siten, että rasistit lisääntyisivät, vaan rasismin vastustajat poistuvat sekä puolueesta että puolueen kannattajista.

Ei tuo ”maisterisjätkä” nyt niin tyhmä voi olla, etteikö tätä ymmärtäisi. Siksi kysynkin, onko kyseessä todellakin lintu vai kala, joka ei anna oikeaa kuvaa edes siipisulkien väristä? Suoraselkäinen kristitty suomalainen nousisi nyt reilusti puhumaan pakolaisten puolesta ja rasismia vastaan. Ihan Juha Sipilän kaltaista demonstraatiota ei tarvitsisi järjestää, mutta rasistisista järjestöistä ja Olli Immosista pitäisi päästä eroon mahdollisimman pian. Kristitty ihminen ei kannata edes mitään pakolaiskiintiöitä, vaan auttaa kykyjensä mukaan jokaista hädässä olevaa.

Ei ihmisiä auteta sillä, että otetaan seiväs, jolla tökitään kaikkia tulipalosta pakenevia takaisin sinne liekkien sekaan.

Olisikohan liian itseriittoisesti sanottu, jos kertoisin historiaa tuntemattomille, että Suomi pystyi asuttamaan kaikki lähes puoli miljoonaa Karjalasta tullutta siirtolaista, jotka nyt ovat melkeinpä selkäranka Suomen talouselämässä? Selkärangan toinen puolikas koostuukin sitten ”mamuista”, joiden edustajia olen ennenkin luetellut. Mainitaan nyt kertauksen vuoksi Fatzer, Paulig, Sinebrychoff, Stockman ja Gutzeit. Karjalaisia en viitsi edes luetella, mutta uskokaa huviksenne, että niitä on paljon.

Melkein tietoa hipovalla varmuudella väitän, että nykyiset ”mamut” ovat tulevaisuudessa hyvä apu Suomen näivettyneelle talouselämälle. Jo nyt on merkkejä siitä, että suhteellisesti suomalaisia enemmän uusissa yrityksissä on perustajina maahanmuuttajia. He eivät suinkaan ole tulleet suomalaisten lihapatojen ääreen, vaan elämään rauhassa ja rakentamaan tätä maata.

Kun Syyrian pakolaisilta kysyttiin, mitä he tiesivät Suomesta ennen tänne tuloaan, oli selkeä vastaus: ”Ei yhtään mitään.” Tuskinpa nämä ”tietämättömät” tiesivät mitään myöskään Suomen sosiaalituesta. Jos tiesivät, niin hakeutuivat muualle, sillä Suomen sosiaalituki häviää useimmille muille Euroopan maille, jos TV:n uutisiin on uskominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti