tiistai 22. syyskuuta 2015

Persujen hallitusvastuu

Viimeistään nyt voisi joku päätellä, että minusta on tullut perussuomalaisvastainen. Väärässä olette. Yhä edelleen kannatan niitä perussuomalaisia ajatuksia ja arvoja, joita puolue on tuonut esille, varsinkin alkuaikoinaan. Myöhempien aikojen hörhötykset kaikkine muukalaisvastaisuuksineen ovat kyllä saaneet minut hieman varpailleni, mutta luulenpa, että niin on käynyt monelle muullekin kristitylle ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivälle ihmiselle. Sen tosiasian tajuaminen, että kyse ei ole puolueen linjasta, vaikka näitä rasisteja on mukaan eksynyt, saa minut edelleen pitämään persut sillä listalla, josta ehdokkaani valitsen, kun vaalien aika taas koittaa. Se, missä määrin noita ”hörhöjä” on silloin mukana, vaikuttaa tietysti päätökseeni.

Suuresti ihmettelen, kuinka esimerkiksi Perussuomalaisten puoluehallitukseen on sopinut ihmisiä, joilla ei tunnu olevan oikein minkäänlaista käsitystä maamme poliittisesta järjestelmästä. On aika outoa kuvitella, että esimerkiksi Suomen hallituksen päätöksiin voidaan vaikuttaa ”persujen” puoluehallituksesta eroamalla. Se, että perussuomalaiset ovat mukana hallituksessa, ei tarkoita sitä, että hallitus toteuttaisi Perussuomalaisten puolueohjelmaa. Tämä on se vähin asia, joka jokaisen kansalaisen pitäisi tajuta. Olen ollut huomaavinani, että ei ole oikein aina mennyt läpi ”kepun” tai Kokoomuksenkaan aatteet. Siltähän se kuitenkin näyttää, että jokainen hallituspuolue on saanut jälkensä tuohon hallitusohjelmaan, jota hallitus noudattaa tilanteen mukaan. Siis toivottavasti tilanteen mukaan. Jos nyt sattuisi käymään vaikkapa niin, että Suomi yllättäen joutuisi sotaan tai muuhun kriisiin, ei auttaisi sanoa vain, että ei sitten sodita, kun sota ei ole hallitusohjelmassa. 

  Yleislakko 1956

Timo Soinia olen joskus pitänyt varsin älykkäänä miehenä. Kuitenkin kun TV-toimittaja kysyi Soinilta, että mitä hänen mielestään Suomen tulisi tehdä juuri nyt vallitsevalle pakolaistilanteelle, vaikutti melkein idioottimaiselta, kun Suomen ulkoministeri vastasi, että noudatetaan hallitusohjelmaa. En tosin ole hallituksessa, mutta melko varma olen, että tämä tilanne ei ollut etukäteen kenenkään tiedossa, eikä todennäköisesti myöskään hallitusohjelmassa. Ihan turha oli myöskin hokea sitä, että EU ei ole noudattanut omia sääntöjään. Uskon, että ei ole noudattanut, mutta mitä sitten. Samahan voidaan sanoa myös Perussuomalaisista. EU:n sääntöjä en kokonaisuudessaan tunne, mutta ”persujen” säännöt minulla on kotonani.

Jonkinlainen kummajainen taidan olla, mutta olen kuvitellut, että riidat voidaan välttää, kun noudatan lakia ja sen yhteisön sääntöjä johon kuulun. Tämä pätee sekä politiikassa että yleensä elämässä. Valitettavasti se ei aina näytä niin olevan, sillä minuakin on joskus jopa nimitetty riidan keskeiseksi henkilöksi, vaikka en tiedä riidelleeni kenenkään kanssa. Niin, paitsi jos riidan keskeinen henkilö onkin juuri se, joka vaatii lain ja sääntöjen noudattamista ja oikoo virheellisiä käsityksiä. Saattaa olla, että sellainen olen kyllä joskus ollut ja olen ehkä vieläkin niissä yhteisöissä, joihin kuulun.

Pääsääntöisesti tätä on kuitenkin pidetty positiivisena ominaisuutena, eikä nyt kovin pitkää aikaa ole kulunut siitä, kun eräs urheiluseura pyysi minua selvitysmieheksi seuran sisällä kyteneisiin eripuraisuuksiin.

Olen usein sanonut, että sääntöjä, lakikirjaa ja Raamattua ei saa käyttää lyömäaseena, mutta sen verran kiperää tämä elämä joskus on, että kättä pidempää on hankittava. Noitakin teoksia on siis käytettävä, jos se on ainut vaihtoehto.

En väitä, että en koskaan äänestäisi esimerkiksi ”persuja”, mutta jokseenkin varmaa on, että en niissä vaaleissa, joissa Olli Immonen tai Jussi Halla-aho on ehdokkaana. Aika ahkerasti kirjoittelen tänne blogiin, mutta poliittiset erimielisyydet olen välttänyt eroamalla puolueesta. Nyt siis esitän joko omia mielipiteitäni tai sitten todistettavissa olevia faktoja. Mielipiteeni eivät voi olla vääriä, koska ne ovat mielipiteitä. Faktat lyön tarvittaessa pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti