sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Rasistit ja muut idiootit


En yleensä ole käyttänyt ihmisistä noin halventavia nimityksiä, mutta kun viimeaikainen maahanmuutto- ja pakolaiskeskustelu on saanut valtavat mittasuhteet, alkaa Kallan kuvernöörilläkin mitta täyttyä, vaikka Kallaan ei ole tulemassa yhtään ”mamua”.

Kun selkävikani on pitänyt minut tavallista tiiviimmin television ääressä, niin en voi välttyä ajatukselta, jonka kirjailija Jari Tervo toi eräässä ohjelmassa julki. Toimittaja sanoi: ”Eivät kai kaikki maahanmuuttoa vastustavat ole rasisteja, ” johon Tervo vastasi: ”Joo, eivät suinkaan, joukossa on myös idiootteja.”

Vaikka Tervo ei ihan suosikkihahmoni ole ollutkaan, niin tuo toteamus kyllä sai minut miettimään ”maahanmuuttokriittisten” tietämyksen tasoa. Suomen historiasta ei tiedetä hölkäsen pöläystä ja verrataan Suomen käymää puolustussotaa eteläisten valtioiden sisäiseen terroriin, jossa et yhtään voi olla varma, kuka on vihollisesi, eikä mitään rintamalinjoja ole. Jos Himanka on ainut paikka, jonka olet nähnyt Kalajoen kirkonkylän lisäksi, ei pitäisi kovin paljon suunnitella pakolaisten auttamista paikan päällä. Usein ei ole edes sitä paikkaa, minkä päällä autat.

Timo Soiniakin haastateltiin samana päivänä, ja minä tunsin selkeää myötähäpeää, mutta niin taisi myös toimittaja tuntea, sillä hän sentään koetti tarjota pelastautumismahdollisuuden Soinille, onhan tämä sentään ulkoministeri. Ei osannut Soini tarttua noihin narunpätkiin, vaan hoki vanhaa mantraa ”EU ei noudata omia sääntöjään” ja ”meillä on hallitusohjelma.”   Tosiasiahan nyt on, että pakolaiset ovat jo Suomessa eikä meidän hallitusohjelmalla ja EU:n säännöillä ole mitään ratkaisua tarjota tähän tilanteeseen. Ainut tosiasia on, että kristillisenä maana meidän tulee tarjota apua kaikille hätää kärsiville riippumatta siitä, noudattaako EU sääntöjään tai mitä lukee meidän hallitusohjelmassa. Tätä yritti toimittajakin selittää, mutta kun ei uponnut, niin ei uponnut. Alkaa Timoltakin ote lipsua, eikä omia mielipiteitä näytä olevan. Suomalaisten rasistien teemaan näyttää sisältyvän sekä se, että vastustetaan sekä sotaan lähteviä että sieltä tulevia. Melko varmaa on, että nykyisistä pakolaisista suurin osa ei halua sotia kummallakaan puolella. He hakevat vain turvaa, jota meidän pitäisi pystyä tarjoamaan ilman minkäänasteista poliittista agendaa.

Kun joku sanoo, että hän ei ole rasisti ja samaan hengenvetoon lausahtaa: ”Meidän tulisi ottaa vain kristittyjä”, on täysin selvää, että hän on rasisti. Rasismiinhan kuuluu sekä etnisestä alkuperästä johtuva että uskontoon liittyvä syrjintä. Pitäisiköhän ”maahanmuuttosääntöön” lisätä, että vain lestadiolaisia autetaan ja loput roviolle? Kai meillä omatunto olisi sitten puhdas, kun voisimme sanoa, että oma syynsä, kun olivat vääräuskoisia.

 Kuvan lähde: Slovakia haluaa vain kristittyjä pakolaisia ( koska ei ole tarpeeksi moskeijoita)

Ei, ei se niin saa mennä! Kyllä meidän suomalaisten tulisi muistaa, että muu maailma auttoi meitä silloin, kun olimme omassa kriisissämme. Olemme nyt eräs maailman rikkaimmista maista, ja totta on, että pakolaisten määrä on sitenkin suhteellisen pieni koko kansaan verrattuna. Yksiselitteisesti meidän moraalinen velvollisuutemme on tehdä kaikki tehtävissä oleva täysin riippumatta EU:n säännöistä ja Suomen hallitusohjelmasta.

Nyt olen samaa mieltä Jari Tervon kanssa. Parasta, mitä Suomelle on tapahtunut, on ”mamujen” tulo Suomeen. Joudumme pakkosiedätykseen, ja ehkä jossakin vaiheessa myös tämä ”junttikansa” hieman jalostuu.

Viimeaikaiset tutkimukset kertovat, että sitä myönteisemmin pakolaisiin suhtautuvat ne kunnat, mitä enemmän entuudestaan on ulkomaalaisia. He ovat saaneet kokea sen, että ihan tavallisia ihmisiä nämäkin ovat. Me, jotka olemme joskus ylittäneet jopa valtakunnan rajojakin, olemme sen todenneet ajat sitten.

Minä, joka olen oikea sotapakolainen, en itse voi asioita muistaa, mutta olen kuullut paljon vanhempien kertomuksia noista ajoista. Nuo kertomukset muistuttavat aika tarkoin Syyrian ja muiden maiden olosuhteita. Syötiin mitä saatiin, nukuttiin siellä minne nukahdettiin ja kun päästiin tänne Kanta-Suomeen, niin ympäristö vierasti ja joku olisi tökkinyt takaisin kotiseudulle, joka oli joutunut Venäjän haltuun.

Ikävä, että mitään ei ole opittu. Mutta niinhän noissa ohjelmissa todettiinkin, että rasismi on eräänlainen uskonto, mihin mitkään faktat eivät pure. Ehkä rasismi ei ole rikos, mutta ei se myöskään ole mielipide. Se on ominaisuus, joka hipoo idiotismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti