perjantai 22. toukokuuta 2015

Vihreää valhetta


Taas taitaa Kallan kuvernööri hieman provosoida. Eihän vihreä aate mitään ”huuhaata” sinänsä ole, mutta en vain pidä sitä puolueena siksi, että kristillisen aatteen tavoin tämä vihreys pitäisi sisällyttää kaikkien puolueiden ohjelmaan ihan luonnollisena osana ihmisten aatemaailmaa. Toki minä hyvin muistan, miten Koijärvi-liikkeen aikoihin vannotettiin, että ei ikinä politisoida tätä aatetta, eikä vihreä liike koskaan tule muodostumaan puolueeksi. Taitaa siltä ajalta vielä muutama veteraani ollakin mukana, mutta eivät suinkaan vihreiden toiminnassa. 

  
Ehdottomasti minäkin kannatan vihreitä arvoja, mutta en sentään epärealistista vöyhötystä, niin kuin tuo nykynuoriso, joka ei vielä ollut edes syntynyt Koijärvi-liikkeen aikoihin.

Miksi minä sitten en voi olla vihreä?

Kyllä minä pidän itseäni vihreänä, joskaan en poliittisesti.  Olen ehkä liian hyvin koulutettu ajatellakseni umpityperästi. Tuulivoimaa kohtaan olen aina ollut suhteellisen neutraali, enkä sitä sinänsä vastusta. Se, mitä siinä vastustan, on se, että yksityisiä tuulivoimaloita pidetään pystyssä veronmaksajien rahoilla. Toinen varsin epämieluisa seikka näkyy täällä Kalajoella, jossa ulkomailla valmistetuista osista ulkomaalainen työväki kokoaa näitä myllyjä. Suomalaisen työn osuudeksi jää rahtaus Rahjan satamasta tuulimyllyjen rakennuspaikalle. Oletettavaa tosin on, että 10 – 15 vuoden kuluttua myös purku tapahtuu suomalaisten voimin. Niin valitettavaa kun se onkin, nykytekniikalla varustettujen tuulimyllyjen iäksi on arvioitu tuo aika.

 
Aurinkosähkö on tasasähköä, jonka siirto suurissa määrin on ongelmallista ja kallista, joten sitä tuskin voidaan Suomessa edes haaveilla muuta kun korkeintaan yksittäisiin kohteisiin paikalliseksi energian lähteeksi. Voi olla ihan hyvä tapa sähköistää esimerkiksi kesämökki.

Kaikkein ”vihreintä” energiaa saadaan kuitenkin ydinvoimaloista, joista Loviisan voimalaitokset ovat hyvänä esimerkkinä. Toki olisin valmis suosimaan vesivoimaa, mutta kun näyttää siltä, että senkin rakentaminen alkaa olla tiensä päässä ja energian tarve kasvaa kasvamistaan tässäkin maassa.

Muutkaan vihreät hörhöilyt eivät ihan viisailta vaikuta. Vaikka en erityisen kiihkeä lihansyöjä olekaan, pidän silti kotieläinten pitoa aivan normaalina ikisuomalaisena elinkeinona. En ole kyllä kuullutkaan vihreiden lehmiä vastustavan, mutta siihen minä vertaisin turkistarhauksen vastustamista. Eläin kun eläin, kyse on silti ihmisen elinkeinosta.


Nykyiseen hallitusratkaisuun olenkin siltä osin tyytyväinen, että kaikki nuo yhden asian liikkeet onkin jätetty hallituksen ulkopuolelle. Vihreät ja vasemmistoliitto jättivät hallituksen kuin rotat uppoavan laivan, joten se heidän kyvystään kantaa vastuuta. Kristilliset ja RKP ovat muita yhden asian liikeitä, joiden politiikka toteutuu parhaiten oikeiden poliittisten puolueiden ohjelmissa. Ainakin siellä pitäisi näkyä kristilliset arvot. 

Edes suomenruotsalainen Aleksander Stubb ei näytä pitävän RKP:tä tarpeellisena, niin kuin eivät muutkaan yli suomalaisen puoluekentän hajaantuneet ruotsinkieliset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti