lauantai 18. huhtikuuta 2015

"Maassa maan tavalla tai maasta pois"


Kyllä kai tuo lause on aika yleisesti ns. piilorasismiin yhdistetty, joka minun käsitykseni mukaan tarkoittaa sitä, että kun kerran et ole täydellisesti unohtanut omaa kulttuuriasi, et ole tervetullut tähän maahan.

Minäkin olen maahanmuuttokriittinen ihan oikeasti, mutta minulle tuo lause tarkoittaa lähinnä sitä, että jokaisen maahanmuuttajan on sitouduttava noudattamaan tämän maan lakeja ja asetuksia. Aivan samoin kun hänen on sitouduttava opettelemaan suomen kieli. Ja se tarkoittaa nimenomaan suomen kieltä, ei esimerkiksi ruotsia, sillä sekin on ”mamujen” kieli, vaikka he ovat olleet maassa jo tosi kauan. Ruotsin kieli kuitenkin vangitsisi maahanmuuttajan jonnekin rannikolle, joka jo sellaisenaan vaikeuttaisi entisestäänkin vaikeaa työhön pääsyä. 

 
Törmäsin tähän ”hitaan kotoutumisen” tapaukseen aivan yllättäen, kun viikko sen jälkeen kun Suomessa oli ollut pääsiäinen sain eräältä venäläissyntyiseltä ortodoksilta hyvän pääsiäisen toivotukset. Tajusin kyllä, että venäläisten kalenteri on hieman erilainen kuin suomalaisten, mutta jos henkilö on asunut Suomessa vuosikymmenet, on Suomen kansalainen ja Suomen ortodoksisen kirkon jäsen, niin kohtuullista olisi, että pääsiäinenkin olisi samaan aikaan kun muillakin suomalaisilla.

Nämä ovat todella pieniä asioita, mutta saavat aikaan tunteen, että nämä ”vierasmaalaiset” eivät edes halua olla suomalaisia.

Jos minunlainen, runsaasti maailmaa nähnyt antirasisti kokee tuollaisia tuntemuksia, niin ei ihme, jos rasismia maassamme todella ilmenee. Olen syvästi tietoinen, että tässä nimenomaisessa tapauksessa tämä oli ystävyyden ele, mutta kyllä sillä tavallaan haluttiin osoittaa tuo Venäjän kirkon oikeassa olemisen tarve.

Totta on, että kahden vuosituhannen aikaisia tapahtumia ei ihan tarkasti voida ajoittaa mihinkään kohtaan, joten tuolla päivämäärällä ei liene mitään merkitystä, mutta kyllä minun mielestäni Suomen kansalaisen tulisi noudattaa sen yhteisön perinteitä ja tapoja, joihin hän haluaa Suomessa leimautua.

En myöskään hyväksy vääristeltyjä väitteitä ”mamujen lastenvaunuista” tai muista sosiaalieduista. Epäilemättä väärinkäytöksiä tapahtuu, mutta ne eivät anna oikeutta yleistykseen. Laajasti ymmärrettynähän se tarkoittaisi sitä, että kaikki suomalaiset ovat sosiaalipummeja ja heidät pitäisi karkottaa vaikkapa Siperiaan.

Toki me tiedämme, että suurin osa suomalaisista on kunnollisia työssäkäyviä ihmisiä, mutta niin ovat lähes kaikki minun tuntemani ”mamutkin”.

Minun maahanmuuttokriittisyyteni onkin sitä, että paperisotaa pitäisi yksinkertaistaa ja kotoutumisvaatimuksia tiukentaa, mutta rajoja en halua sulkea keneltäkään. Yksinkertaisesti se on vain kristinuskon vastaista, sillä ei Herramme antanut tätä maata meille suomalaisiksi itseämme nimittäville ihmisille, jotka olemme satojen rotujen jälkeläisiä. Osa meistä on kulkeutunut tänne eteläisestä Euroopasta, osa taas jostain Volgan mutkasta. Ovatpa jotkut jopa viikinkien jälkeläisiä. Oman lukunsa muodostavat nuo ruotsia puhuvat ”mamut”, joiden lähtökohta on ilmeisesti jossakin Pohjanlahden toisella rannalla.

Toivotan kaikki ihmiset tervetulleeksi, ovatpa he täällä syntyneitä tai sitten uusiosyntyneitä, eli ”mamuja”.  Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että tulijoita ei ole edes riittävästi, sillä myös maastamuutto on varsin vahvaa. Pahinta kaikessa, että nämä maasta muuttajat ovat yleensä korkeasti koulutettuja ja heihin on jo sijoitettu aika paljon pääomia.

Vaadin ehdottomasti, että maastamuuton kustannukset on laskettava J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti