tiistai 16. syyskuuta 2014

Vihreä terrori

Suomessa on aika ajoin käyty keskusteluja ”persujen” hallituskelpoisuudesta. Voihan se olla, että oppositiossa puolueesta on enemmän hyötyä kuin hallituksessa, jossa kaikki näyttävät juoksevan kokoomuslaisten ” pikkupoikien” perässä. Luultavaa on, että perussuomalaisista olisi hallituksessakin enemmän hyötyä, kuin muutamista yhden asian liikkeistä tai peräti terrorisminomaisesti toimivista puolueista.

Selvää on, ettei Timo Soini voinut suostua Kokoomuksen vaatimuksiin päinvastoin kun melkein kaikki muut puolueet, joille hallituksen edustusautot näyttävät olevan tärkeämpiä kuin valtakunnan etu tai ylipäätään mitkään omat mielipiteet.

Kyllä minulle kansalaisena on herättänyt kovasti ihmetystä, että selkeästi terroristimaisesti käyttäytyvät vihreät on kelpuutettu hallituspuolueeksi, vaikka puolueen agendalla näyttää olevan enemmän kiristys ja terrorismi kuin demokraattinen politiikan teko. Vai onko kenties joku sitä mieltä, että Sini Saarelan hyökkäykset venäläiselle öljynporauslautalle ovat jotenkin oikeutettuja? Tätä mieltä tuskin olivat muut kuin silloinen vihreä ministeri, joka yritti peitellä ja puolustella viherpiipertäjien aikaisempia hyökkäyksiä.

Ei jaksa ministeri Niinistökään hyväksyä sitä, että ovat sitoutuneet hallituspolitiikkaan. Kerran saavat äänestää hallituksen esitystä vastaan, mutta toinen kerta aiheuttaa sitten eron hallituksesta. Jokohan tuosta ydinvoimakysymyksestä tulee se toinen kerta, koska Niinistö tuntuu hehkuttavan kovasti hallituksesta lähtöä? Onneksi tämä näyttää miellyttävän kaikkia puolueita, sillä kaipa muutkin ovat jo kyllästyneet tähän terrorismin ja kiristyksen sekamelskaan.

En ihan aina viitsisi hehkutella koulutuksellani enkä kokemuksellanikaan, vaikka työskentelin energia-alalla juuri siihen aikaan, kun Loviisa ykköstä rakennettiin. Vierailin opiskelijoiden kanssa voimalaitoksella ja tulin todella vakuuttuneeksi laitoksen turvallisuudesta. Ei voi mitään, mutta Loviisa ei ole lupauksiaan pettänyt, eikä ole mitään syytä olettaa, että huomattavasti kehittyneempi laitos sitä tekisi. Kyllä tosivihreät näkevät ainoana ympäristöystävällisenä vaihtoehtona ydinvoiman. Näyttääkin siltä, että laitosta vastustavat vain jotkut vähemmän teknisesti orientoituneet ihmiset. Ehkäpä tässä pätee se yleinen toteamus, että kaikkea, mistä ei mitään tiedetä, kannattaa vastustaa ihan vaan varmuuden vuoksi. 

 
Olen joskus ilmaissut jopa kannatukseni Kalajoen sijoituksille kyseiseen laitokseen. No uskon kyllä, että laitos toteutuu ilman Kalajoen panostustakin, ja Kalajoki poimii melkoiset hyödyt tämän laitoksen rakentamisesta. Ehdotukseni olikin paremmin sellainen kohtuullisen kiitoksen osoitus juuri noista hyödyistä. Jotenkin minusta kuitenkin tuntuu, että kiittäminen ei ole yleinen kalajokinen tapa. Poimitaan vain sattumat sopasta. Mitä sitä turhaan kiittelemään :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti