torstai 4. syyskuuta 2014

Kansallisvaltiot

Tuo sana kuulostaa kovasti isänmaaliselta, mutta kun tarkemmin asioita tarkastelee, niin rasismihan siellä takamuksissa piilee. Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Sen jälkeen tuli jotenkin itsekeskeisiä ihmisiä, jotka alkoivat vedellä rajoja pitkin pallomme. Näitä ei Jumala piirtänyt, sillä Jumalan luoma pallo oli avoin kaikille.

Jo paljon ennen Hitlerin syntymää oli näitä hänen kaltaisiaan ihmisiä joka puolella maapalloamme, ja kansallisvaltiot olivat näiden ihmisten luomuksia. Jo Raamattu kertoo tapauksesta, jossa syntinen nainen ihmettelee, kuinka juutalainen puhuttelee häntä, vaikka juutalaisia on kielletty puhumasta samarialaisten kanssa. Tuo juutalainen oli Jeesus, joka viis veisasi ihmisten asettamista kielloista ja tuon ajan kansallisvaltioista. Jeesuksen opit ovat nykyisiltä ”kansallissosialisteilta” kokonaan unohtuneet.

Kansallisvaltiot ovat varsin uusi ilmiö ja niiden syntyyn liittyy usein keksityt perinteet, jotka tosin vaikuttavat kovinkin vanhoilta, mutta eivät kestä lähempää tarkastelua. Keksityillä perinteillä puolustellaan usein tiettyjä poliittisia päämääriä ja koetetaan vakuuttaa joillekin ihmisille ja ihmisryhmille oman valtion olemassaolo. Nykyaikaisen ajattelutavan kansallisvaltiosta lanseerasi Adolf Hitler, jota on kuitenkin pidetty rasismin isänä. Hitlerin perustama natsipuolue koetti uskotella Saksan kansalle kuvitellun arjalaisen rodun ylivoimaisuuden kaikkiin muihin rotuihin nähden. Mitään arjalaista rotua ei tosiasiassa ole koskaan ollut olemassa. Hyvänä manipuloijana Hitler kuitenkin sai kansan uskomaan omaan mielikuvitusmaailmaansa ja onnistui jopa julistamaan juutalaiset niin vähäarvoisiksi ja vahingollisiksi, että heidät piti hävittää maan päältä.

Tosiasiassa valtioiden rajat alkoivat hahmottua vasta 1600- luvulla. Ei tämä mitään ongelmia aiheuttanut, mutta eipä näistä rajoista silloin laajemmin hyötyäkään nähty. Niiden avulla luotiin kuitenkin eläinmaailmasta tuttuja reviirejä, joiden sisältä pyrittiin poistamaan kaikki, mikä oli erilaista. Historia ei kerro miten rajat merkittiin, mutta en usko että ”valtion pomo” kävi pissalla tietyin välein pitkin omia rajojaan. Edelleenkin 1800-luvulle asti oli vain monikulttuurisia valtioita, sillä tuo erilaisten karkotus ei ihan pian onnistunut. Ehkä siksi, että ei tuo ihmisten erilaisuus tavallista kansaa häirinnyt, niin kuin ei häiritse nytkään.

Maahan muuttaneet eli ”mamut” ovat myös ihan tavallisia ihmisiä. Pääsääntöisesti he ovat erilaisia vain ulkonäkönsä ja tapojensa vuoksi. Se ei liene suuri haitta, jos emme me tee siitä sellaista. Erilaiset kaupunkilegendat saavat kyllä ihmiset näkemään mörköjä sielläkin, missä niitä ei ole.

Totta on, että pakolaistaustaiset henkilöt joutuvat joskus turvautumaan sosiaaliapuun, mutta maksavat yleensä tämän avun takaisin tekemällä työtä tässä maassa. Heitä koskevat tarkalleen samat lait ja säännöt kuin muitakin ihmisiä tässä maassa. Sosiaaliapuun turvautuvat suomalaiset vain harvemmin onnistuvat, tai edes haluavat, maksaa tuon avun takaisin. Kyllähän ”mamujenkin” joukossa on tuota epäsosiaalista ja huonosti sopeutuvaa porukkaa, mutta selvästi vähemmän kuin kanta-asukkaissa.

Lyönpä vaikka pienen vedon, että jos Jeesus Nasaretilainen asuisi nyt Suomessa, ei hän ainakaan Jussi Halla-ahoa äänestäisi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti