perjantai 19. syyskuuta 2014

Suomalaiset juopot

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola osoitti pahimmanlaatuista rasismia vaatiessaan tulkkien poistamista kielitaidottomilta. Kaikkein kielitaidottomia ovat kyllä suomalaiset juopot, joiden sammalluksesta ei taida paraskaan tulkki selvää ottaa. Eiköhän meidän suomalaisten olisikin viisaampaa puhua alkoholipolitiikastamme kuin ”mamujen” lastenvaunuista, jotka he pääsääntöisesti ovat ihan itse ostaneet, elleivät sitten ole saaneet lahjaksi.

Lastenvaunut sinänsä olisivatkin parempi lahja kuin nuo lukuisat viinapullot, jotka yhä edelleen kuuluvat suomalaiseen lahjomiskulttuuriin, vaikka varsin yleisesti tiedetään, että nämä ”lahjat” aiheuttavat enemmän kuolemantapauksia kuin liikenneonnettomuudet. Alkoholin aiheuttamat kuolemantapaukset vain harvoin tilastoidaan niiden oikealla nimellä. Itsemurhat ovat itsemurhia, onnettomuudet onnettomuuksia, sydänkohtaukset sydänkohtauksia ja tapot tappoja. Kaikilla näillä voi olla yhteinen tekijä-alkoholi, joka poikkeustapauksessa sivutetaan lauseella ”tapaukseen ei liity alkoholi”. Jo tällaiset lauseet todistavat, että kyseessä on todellakin poikkeustapaus.

Eihän se nyt niin kauhean paha olisi, jos joku ”mamu” saisi lastenvaunut. Ehkä se olisi vain kädenojennus näille hyvinvointia Suomelle tuoville ihmisille. Ainakaan siitä ei olisi niin paljon vahinkoa kuin juopoista suomalaisista, jotka häiritsevät ja vaikeuttavat lukuisien ulkopuolisten elämää, samoin kuin ovat myös ulkomailla todellisia häpeäpilkkuja tälle kansalle. Kyllä minä kaipaan niitä aikoja, kun julkijuovuksissa esiintyvät vietiin putkaan selviämään. Kadut näyttivät siistimmiltä ja moni perhe sai elää rauhassa. 

 
Mitä tällä kaikella haluan sanoa?  Haluan kertoa, että varmasti tärkeämpää kuin monin tavoin vääristynyt maahanmuuttokeskustelu olisi keskustelu suomalaisesta alkoholipolitiikasta. En minä kireäpipoinen ole ja olen itsekin elänyt lähes normaalin opiskelijaelämän kaikkine illanistujaisineen. Kerrotaan kuitenkin jo Jeesuksen sanoneen: ”Juokaa, mutta älkää juopuko.” Monet suomalaiset tuntuvat käsittävän, että se Jeesus kehoitti ihmisiä juomaan. Ei kehoittanut, vaan varoitti juomisen seurauksista. Vähän kerrassaan minäkin huomasin, että ei siinä hääppöstä miestä tarvita, että viinasta humalaan tulee, joten päätin jättää sen itseäni parempien miesten puuhasteluksi. Näyttää kuitenkin siltä, että kaikki eivät muista olevansa parempia, joten jonkun pitäisi asiaan puuttua.

Näyttää  olevan niin, että ”saavutetuista eduista ei tingitä” ja suomalaisten pitää saada rellestää ja kuskata viinaa litrakaupalla ”omiin tarpeisiin”, jos suomalaiset koettavat sitä jotenkin rajoittaa.

Kyllä minä oikeasti sitä mieltä olen, että EU:n direktiivejäkään ei pitäisi ihan kirjaimellisesti ottaa, silloin kun ne ovat selvästi kansallisen edun vastaisia. En minä mitään viisastenkiveä tunne, mutta melko varmaa on, että jos viinan hinta kaksinkertaistettaisiin ja ulkomainen tuonti kiellettäisiin kokonaan, juominen vähenisi. Kyllä juoppo edelleen joisi kaikki rahansa, mutta sillä rahalla saisi huomattavasti vähemmän viinaa.

Kyllä se raha parempaan tarpeeseen menisi ”mamujen” lastenvaunuihinkin kuin virtsan mukana kapakan ränneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti