torstai 25. syyskuuta 2014

Persut pamahtavat

Olen kirjoittanut lukuisia blogeja perussuomalasista hyvin positiivisen sävyyn, joten ehkä tämänkertainen kyhäelmäni hieman ihmetyttää. Tosiasiassa kaikissa puolueissa on ihmisiä, jotka ovat kunniaksi puolueelle ja toisaalta taas suoranaisia häpeäpilkkuja. Jos nämä ihmiset ovat tavalla tai toisella voimakkaita persoonia, he saavat aikaan jonkinasteisen jakautumisen. Vasemmisto on suorastaan sirpaloitunut tästä syystä ja näyttää nyt menettävän kannatustaan kokonaisvaltaisesti. Näin yleensä käy sisäisesti epäyhtenäisille puolueille.

Olen edelleen sitä mieltä, että perussuomalaisten ohjelma on parasta, mitä tämän maan poliittinen järjestelmä sisällään pitää, mutta puolue sallii liian laajat näkemyserot ja täysin virheellisen tulkinnan. Näihin virhetulkintoihin media sitten tarrautuu kuin takiainen, sillä ”persujen” nousu on yllättänyt koko puoluekentän ja perussuomalaisia selvästi pelätään. On muistettava, että media lähes kokonaan kuuluu vanhojen puolueiden omistukseen ja laulaa luonnollisesti niillä äänillä.

Jo kaksi perussuomalaista kansanedustajaa on saanut tuomion lähinnä rasistisista mielipiteistään. En tietenkään ole se, joka on oikeutettu arvostelemaan suomalaista oikeusjärjestelmää, mutta koetan nyt kuitenkin muistuttaa, että myös oikeuslaitos on vanhoillisen oikeiston hallinnassa, enkä ihmettelisi, jos nuo tuomiot olisivat olleet hieman asenteellisia. Onhan tunnettua, että Perussuomalaiset rp on puolue, joka on myös palkansaajan asialla ja tässä mielessä työväenpuolue.

En ole ennustaja, mutta yllättävän usein olen ollut oikeassa luotsaillessani tulevia tapahtumia. En toki ole onnistunut ennakoimaan kaikkia poliittisia muutoksia tässä maassa, mutta niihin asioihin olen tarttunut, joista olen luullut näkeväni selviä merkkejä. Aina nämä muutokset eivät ole tapahtuneet heti, mutta joka tapauksessa ne ovat tapahtuneet. Tämänkertainen ennustukseni on melko synkkä ”persuja” ajatellen. Aktiiviset perussuomalaiset jakautuvat kahtia, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että molemmat puoliskot menettävät suuren joukon kansanedustajiaan. Äänet eivät yksinkertaisesti riitä. Puolueen rasistinen siipi menettää luultavasti kaikki paikkansa. Jo puolueesta erotettu James Hirvisaari pääsee myös lepuuttamaan kovasti rasittuneita hermojaan. Perussuomalaiset rp on toistaiseksi toiseksi suurin eduskuntapuolue ja menettää nyt asemansa. Hajoaminen on jo alkanut, mutta se tuskin kokonaisuudessaan tapahtuu vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Hajoaminen näkyy kuitenkin jo nyt vaalien tuloksessa, ja seuraavat kunnallisvaalit tarjoavat sen lopullisen pamahduksen.


En usko, että täällä Kalajoella saadaan enää yhtään valtuustopaikkaa, sillä kovasti epäilen, ettei viime vaalien ääniharava Lek Pernu suostu enää ehdokkaaksi. Tuskinpa myöskään Kalajoelta Merijärven aneemiseen joukkoon siirtyneet pari entistä jäsentä saavat muuta kuin sukulaistensa äänet, jos niitäkään. Ne eivät riitä yhtään mihinkään.

Loistavasta ohjelmastaan huolimatta ei Perussuomalaiset rp ole pystynyt hyödyntämään tätä ohjelmaansa, vaan monet lieveilmiöt ovat tehneet puolueesta epäuskottavan.

Puolueen sisäinen puhdistus aloitettiin täysin väärästä päästä, jonka uskon koituvan kohtaloksi puolueelle ainakin täällä Kalajoella ja epäilemättä myös muualla Suomessa.

Valitettavasti tuo ”persujen” pamahdus on nyt odotettavissa. Toivottavasti siitä ei seuraa SMP:n kohtalo, johon nykyiset merkit kovasti viittaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti