tiistai 9. syyskuuta 2014

Vihapuheita


Olen minä arvostellut perussuomalaisia siinä kuin muitakin puolueita, mutta toki on asioita, joista en ole pystynyt tinkimään. Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus ovat näitä asioita, ja täytyy myöntää, että silloin keihäänkärki osoittaa juuri ”persuihin”. Samasta syystä olen kuitenkin yhä edelleen perussuomalaisen ohjelman kannattaja, vaikka en kaikkia itseään perussuomalaisiksi nimittäviä voikaan kannattaa. Tästä syystä Suomen vaalijärjestelmä estää minua äänestämästä valtiollisissa vaaleissa. En missään tapauksessa halua ääneni joutuvan omien ajatusteni vastaisille ihmisille.

Kun Jussi Halla-aho sai paljon puhutun tuomionsa kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, asetuin kyllä siihen rintamaan, joka katsoi tuon tuomion jotenkin epäoikeudenmukaiseksi. Vielä enemmän epäoikeudenmukaisina pidin niitä mielipiteitä, joiden mukaan kansanedustajan asema mukamas esti Halla-ahoa arvostelemasta tuomiota. Kyllä tuollainen ajattelutapa mielestäni on aika ”syvältä.” Totta kai jokaisella täytyy olla oikeus ilmaista mielipiteensä siitä, onko joku häneen kohdistettu toimenpide hänen mielestään oikea vai väärä. Joskus kuulin jopa sanottavan, että tuomio oli historiallinen.

No joo. En missään tapauksessa äänestäisi Halla-ahoa juuri mihinkään, mutta en silti hyväksy häneen kohdistuneita epäoikeudenmukaisuuksia.

Edelleen olen sitä mieltä, että historiallinen tai ei, niin tuomio oli kuitenkin väärä. Ollaanpa mistä asiasta tahansa mitä mieltä tahansa, ei mielipide voi olla rangaistava teko, vaikka sen esittäisi kansanedustaja. Uskokaa tai älkää, niin myös kansanedustajilla on joskus omia mielipiteitä.

Kun kirjoitan tätä blogia, olen pohjustanut asian kohtalaisen hyvin. Vihapuheita ja kiihotusta kansanryhmää kohtaan on esiintynyt kautta aikojen, mutta en tiedä niistä koskaan jouduttaneen oikeuteen. Tätä kirjoitusta varten lainasin kirjastosta Juri Nummelinin kirjan ”Oikeiston vihapuheita” ja se avasi aivan uuden maailman suomalaisten mielen syövereihin. Tuntuvatko sanat ”punaluteet, täit, parvi suomalaisia porttoja, venäläiset vetelykset” jne. mitenkään tutilta? No ehkä eivät, sillä tämä meidän ”sivistyskansamme” on jo sen verran sivistynyttä, että enää ei julkisuudessa termistöä käytetä, ja se onkin jonkin verran vanhempaa perua. Ehkäpä joku sanomalehti Kalevan mainitsema ”viheliäinen kurja naisjoukko” ei sitten muodostakaan mitään kansanryhmää. ”Punaluteita” esiintyi vielä presidentti Koiviston vaalikamppailun aikana. 

Nykynuoriso käyttää sanoja ”paskan puhuminen” ja ”kusetus” aivan kuin ne kuulisivat normaaleina sanoina poliittiseen kielenkäyttöön. Ehkäpä näiden sanojen käyttäjätkin muodostavat oman kansanryhmänsä, jota vastaan nyt sitten kiihotan kansaa, kun sanon, että nuo ilmaisut pursuavat täydellistä typeryyttä ja äärimmäistä sivistymättömyyttä. Samaan ryhmään kai on liitettävä varsin yleisesti käytetty ilmaisu että ”vituttaa”.

Oikeudessa nyt sitten tavataan, kun olen syyllistynyt näin rumaan tekoon, että olen arvostellut tätä suomalaisen kielen ja kulttuurin kehitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti