lauantai 2. marraskuuta 2013

Vapaamuurarit ja muut hallitsijat


Kun nyt politiikasta olen asiakseni ottanut puhua, niin puhutaan siitä sitten. Tosiasiassa politiikkojen valta tässä maassa on vain näennäistä, sillä todellista valtaa käyttävät aivan äänestäjistä riippumattomat tahot. Sellaisia tahot tunnetaan yleisnimellä hyväveliverkostot. 

Hyväveliverkostot ovat puolueista riippumattomia samoin ajattelevien ryhmittymiä, joiden tarkoituksena on yksilöiden etujen ajaminen suuren enemmistön kustannuksella. Tunnetuin, mutta samalla myös tuntemattomin näistä verkostoista on kansainvälinen Vapaamuurareiden järjestö, joka on lähtöisin Irlannista. Siihen kuuluu jäseniä kaikista valtaa pitävistä puolueista. Se on erinomainen tapa hallita maata näennäispäättäjien avulla. Näennäispäättäjät ovat joukko ihmisiä, joiden ammattitaito tuskin riittäisi tekemään minkään asteisia taloudellisia - tai teknisiä päätöksiä mistään asiasta.  Näennäispäättäjät ovat joukko ”mukavia” tai protestoivia ihmisiä, jotka näiden ominaisuuksien takia tulevat valituiksi kerta toisensa jälkeen kunnan valtuustoihin ja kansalliseen parlamenttiin.  Näennäispäättäjien takana on aina joukko todellisia päättäjiä, joita ilman puolueet eivät tule toimeen.

Puolueiden samankaltaisuus riippuu paljolti siitä, että todelliset päättäjät muodostavat salaseuroja, joiden jäsenet ovat hajautuneet näennäispäättäjien joukkoon, antaen siellä ns. poliittista ohjausta. Suurin osa puolueiden johdosta ei edes tiedä olevansa ulkopuolisen ohjauksen alla siitäkään huolimatta, että todelliset vaikuttajat ovat hyvin tietoisia kyvystään ohjailla puolueita. 

Vapaamuurarit ovat ehkä merkittävin osa hyväveliverkostoja, mutta myös muita järjestöjä on.  Kaikkien järjestöjen merkitys ei kuitenkaan ole samanarvoinen. Pienissä asioissa saatetaan valta antaa jollekin pienemmälle yhteisölle edellyttäen, että se ei ole ristiriidassa ylemmän elimen etujen kanssa. Monet uskonnolliset järjestöt, urheilujärjestöt yms. kansalaisjärjestöt saavat sanoa sanottavansa asioissa, jotka eivät merkitse kokonaisuuden kannalta mitään.  Tähän kategoriaan kuuluvat jopa poliittiset puolueetkin.  Jos asialla kuitenkin on laajempaa merkitystä, hiotaan päätöksiä jossain ”salaseurassa”. Suuret kansainväliset päätökset tehdään Bilderberg-kokouksissa, joihin kutsutut poliittiset päättäjät eivät suinkaan ole siellä asioihin vaikuttamassa, vaan saamassa ohjeita maailman vaikuttajilta. Samanaikaisesti kansalaiset voivat vapaasti huvitella vaikkapa osallistumalla vaaleihin. Mitään todellista merkitystä ei tällä asialla ole, mutta onhan sillä tiettyä viihdearvoa. Siitä kertovat esim. tv:n vaaliohjelmien suuret katsojaluvut. En kuitenkaan kokonaan luopuisi poliittisesta järjestelmästämme, sillä se tasapainottaa todellisten päättäjien vallankäyttöä ja antaa kansalaisille tietyn kuvan vaikutusmahdollisuuksista.  Usko siihen, että asioihin jotenkin voi vaikuttaa, lisää ihmisten elämänhalua.

Surullista, mutta totta. Jos joku asia joskus on muuttunut, ei vaaleilla ole ollut siihen juurikaan vaikutusta. Onneksi ei olekaan, sillä kaikki joka tapauksessa äänestäisivät samaa ehdokasta  - ja samaa puoluetta kuin ovat aina äänestäneet. Pahinta kaikesta, että tämä käytäntö on periytyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti