tiistai 25. huhtikuuta 2017

Tuulimyllyt ja korruptoitunut Suomi


Asia joka ei ole totta, ei vain yksinkertaisesti ole totta, tai jos se onkin totta, niin se on ihan vaan sattumalta totta. On selkeästi huomattu, että Suomen jalkapallomaajoukkue ”Huuhkajat” ei ole maailman paras jalkapallojoukkue, mutta mahdollista on, että se on Suomen paras joukkue. Tosin tästäkään ei toistaiseksi ole mitään näyttöä, sillä on paljon mahdollista, että tämä porukka jatkaisi valitsemallaan tiellä ja häviäisi esimerkiksi Rovaniemen Palloseuralle. Uskotaan nyt kuitenkin siihen, että tuo joukkio selviytyisi useimmista kansallisen tason joukkueista. Kansamme luonteelle onkin ominaista, että asioissa, joissa ei mitään oikein voida mitata eikä todistaa, me julistaudumme maailman kärkimaaksi.

Me pidämme oikeusjärjestelmäämmekin maailman parhaana, tai ainakin melkein. On kuitenkin paljon asioita, jotka ovat kovasti syvältä jostakin ja joihin löytyy selitys vain siitä, että oikeuslaitoksemmekin uskoo, että asioita voidaan tutkia vain Suomessa. Tästä on ns. tuulivoima hyvänä esimerkkinä. Kun tuulivoimaloiden haitoista ja niiden aiheuttamasta inframelusta on valitettu eri oikeusasteisiin, on usein törmätty siihen, että tuomioistuin on todennut: ”Asiasta ei ole tutkimustuloksia.” Tosiasiassahan niitä on, mutta ne ovat ulkomaalaisten tutkijoiden ja tutkimuslaitosten tekemiä, eikä niitä näin ollen tarvitse ottaa huomioon suomalaisessa oikeusjärjestelmässä. Vaikka en voi yksittäistä tapausta julkisuudessa riepottelemaan ruveta, niin vakuutan, että näin on todella käynyt.

Ihmettelenkin suomalaisen tutkimuksen ylivertaisuutta, vaikka Suomessa on vain yksi yliopisto, joka selviää sadan arvostetumman yliopiston joukkoon maailmassa. Liekö sitten sieltä valmistuneet ne sadat maailman parhaat virkamiehetkin, joita Suomi on pullollaan?

Olen usein kritisoinut ns. maailman parhaita. Ei siksi, että en arvostaisi kotimaatamme tai esimerkiksi paikallisia kätilöitä. Ei kuitenkaan ole olemassa mitään perustetta väittää, että kyse olisi jotenkin maailman parhaista. He toki voivat sitä olla, mutta luultavimmin ovat tavallisia ammattilaisia, joita koko maailman on täynnä.

Suomi on kuulemma vähiten korruptoitunut maa maailmassa. Juuri nämä ovat väitteitä, jotka saavat minut melkein kipeäksi. Pääsääntöisesti lähes kaikki ihmiset kaikkialla maailmassa ovat lahjottavissa. Kyse on vain tavasta ja hinnasta, eivätkä edes suomalaiset poliisiviranomaiset ole tämän maailman mädännäisyyden ulkopuolella. Jari Aarnion tapaus todistaa tämän hyvin, vaikka samalla tuleekin todistettua myös se, että poliisi tutkii myös toisia poliiseja.

Mahamme levinnyt ”tuulivoimatulva”, joka on monin verroin haitallisempi kuin ns. ”pakolaistulva”, on tuonut korruption todella pintaan. Ihmisten terveydestä välittämättä rahanahneet voimayhtiöt ajavat keinoja kaihtamatta myllyjä paikkoihin kuin paikkoihin. Tuhansille maanomistajille ja jopa heidän naapureilleen on hankittu taloudellista etua. Tuo etu on venytetty kuntien valtuustoihin, kuntien hallituksiin ja lautakuntiin. Suoranainen korruptio on taitavasti kätketty, ja olen antanut kertoa itselleni, että jossakin kunnassa kunnanhallituksen puheenjohtajasta on tullut voimakas tuulivoiman kannattaja, koska voimayhtiö ostaa täytemaata hänen mailtaan kohtuullisen hyvään hintaan. En todella tiedä onko näin tapahtunut, mutta jostakinhan nämä jutut alkunsa saavat. 


Henkilökohtaisesti voin kertoa - varmuudella, että vaikka valitin entisen kotipaikkakuntani ympäristöterveydenhuoltoon oman terveyteni romahtamisesta, ei se johtanut mihinkään toimenpiteisiin. Koska tiedän, että viranomaisilla on tämänkaltaisissa tapauksissa tutkimisvelvollisuus, olen nyt harkinnut tutkintapyynnön tekemistä poliisille.

Missään tapauksessa Suomi ei ole maailman vähiten korruptoitunut maa, vaikka meillä rehottava korruptio on hienostuneempaa ja paremmin kätkettyä kuin monissa kehitysmaissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti