maanantai 24. huhtikuuta 2017

Suomen turvallisuusuhat


Viime aikoina on kovasti keskusteltu maamme turvallisuustilanteesta. En tosin tiedä, mikä sen olisi muuttanut tässä vuosien varrella, sillä kyllähän meidän tilanteemme on jokseenkin vakaana säilynyt aina sodanjälkeisten vallankumoushaaveiden jälkeen. Aina meillä on ollut varsin arvaamaton naapuri, joka YLE:n kyselyssäkin nousi kansalaisten mielestä suurimmaksi uhaksi. Totta tietysti on, että siellä on nyt ”keisarina” tavallista kohmompi sotahullu, mutta minä uskon, että siitäkin selvitään diplomatian avulla, niin kuin on selvitty tähänkin asti.

Vaikka nyt en odotakaan Venäjän hyökkäystä, edes näiden minun kirjoituksien vuoksi, pidän minäkin sitä suurimpana ja lähes ainoana uhkana. Maahan muuttoa ja maasta muuttoa on aina tapahtunut, eikä siitä ole muuta harmia ollut kuin se että koulutettua väestöä on ollut vaikea pitää kotimaassa.

Totta tietysti on, että maahanmuuttotilanne on hieman muuttunut nyt, kun niin monessa maassa soditaan ja ihmisiä joutuu pakenemaan kotimaastaan aivan samalla tavalla kuin suomalaiset aikoinaan joutuivat pakenemaan sotatoimialueilta.

Suomeenhan noita pakolaisia on kuitenkin varsin vähän tullut, vaikka osa kansastamme pitää tätä isomman urheilukilpailun yleisömäärän kokoista joukkiota suurena. On todennäköistä, että turvallisuustilanteeseen ei tällä sotaa pakenevalla joukolla ole kovinkaan suurta merkitystä. Ainahan täällä on jonkinasteisia terroritekoja tehty ja monet polttopullojen heittelyt ovat kohdistuneet maahanmuuttajiin ja pakolaisiin. Niiden tekijät ovat kyllä olleet ihan kantasuomalaisia samoin kuin monissa muissakin rikoksissa. joita näiden ”mamujen” niskaan on koetettu syytää. Kouluampujat ja kirkonpolttajat ovat poikkeuksetta olleet suomalaisia.

On melko varmaa, että ihan pulmusia eivät kaikki tuossa pakolaisjoukossakaan ole, mutta prosentuaalisesti se on varsin pieni joukko. Tilastot kertovat, että suurin osa vieraan maan kansalaisten tekemistä rikoksista kirjataan niille Suomessa käyville ihmisille, jotka asuvat ulkomailla ja joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa Suomessa. Toinen suuri ryhmä onkin sitten paluumuuttajat, jotka ovat suomalaissyntyisiä, mutta omaavat esimerkiksi Ruotsin kansalaisuuden.

Minä katsonkin, että suurin turvallisuusuhka, joka tavalliseen ihmiseen kohdistuu, muodostuu Odinin sotureiksi itseään kutsuvista joukkioista, joissa on mukana useita väkivaltarikollisia. En tiedä, vieläkö noita joukkioita kulkee kaduillamme, mutta kyllä minä ainakin niitä pelkäisin.


Odin


Minä luotan meidän suojelupoliisiin, mutta olisiko tuo ihme, jos noista pakolaisista joku hieman hermostuisikin? Vaikka suurin osa suomalaisista on ihan positiivisesti suhtautuvia kunnon ihmisiä, niin kyllä tähänkin joukkoon rasisteja mahtuu. Nämä rasistit saattavat aiheuttaa sen, että osa ihmisistä ei tunne oloaan turvalliseksi edes täällä, vaikka me suomalaiset sanomme tätä maata maailman turvallisemmaksi. Ehkäpä se ei sittenkään ole sitä pakolaisille.
 
Saattaa tuo väite olla samaa luokkaa kuin nuo väitteet maailman parhaista opettajista, maailman parhaista kätilöistä ja oliko se nyt maailman paras jalkapallojoukkue.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti