perjantai 31. heinäkuuta 2020

Valtuustoonko?

Edellisen kerran olin ehdolla kunnanvaltuustoon edellisellä kotipaikallani Kalajoella ja silloin ”persujen” listoilla.  No enhän minä tullut valituksi, sillä minulta puuttuivat kaikki ne ”meriitit”, joita monet ”ystäväni” käyttivät. En ollut Suomen paras autovaras, enkä edes neljän konkurssin mieskään, puhumattakaan että olisin syntynyt Kalajoella. No en ole syntynyt Jyväskylässäkään, mutta suurimman osan elämääni kyllä täällä asunut, joten aina olen pitänyt itseäni jyväskyläläisenä, vaikka olenkin ”Karjalan pakolainen”.

  
Tänne tulin nyt eläkepäiviäni viettämään. Kun Sininen tulevaisuus pyysi minua ehdokkaakseen, päätin suostua, pitkän harkinnan jälkeen.  Onhan monia asioita, joissa minulla on sekä kokemusta että näkemystä, ja Sininen tulevaisuus on puolue, jonka periaatteet hyväksyn täysin. Uskon, että minusta olisi paljon hyötyä monille sidosryhmille.  Näin ainakin eläkeläisille, karjalaisille ja urheilujärjestöille, jopa opiskelijoillekin.

Olen eläkkeellä oleva karjalainen ja ennen eläköitymistäni toimin valtakunnallisen lajiliiton hallituksessa as aikuiskouluttajana. Pitkä opintoputkeni ja opettajan urani auttaa myös näkemään opiskelijoiden ongelmat.

Katsotaan nyt sitten, mihin tämä tie voi johtaa.

On aivan selvää, että en ole läheskään kaikessa oikeassa, mutta jos uskon johonkin asiaan, tulen kyllä puolustamaan sitä kaikin tavoin niin kauan kuin joku päätös on tehty. Päätöksen jälkeen seison kyllä päätöksen takana ilman välihuutoja. Sellaista demokratia on, tai ainakin sen pitäisi olla. Jarrutustaktiikalla on vain hintoja korottava vaikutus.

Jo nyt lupaan, että ennen kunnallisvaaleja paneudun silloisiin hankkeisiin ja ilmaisen hyvissä ajoin mielipiteeni niistä.  Jos päätös sitten on ajatusteni vastainen, lupaan olla räksyttämättä asiasta. Ei se sillä paremmaksi muutu, vaikka olisinkin toista mieltä.

Jo nyt kerron, että olen maahanmuuttomyönteinen enkä hyväksy rasismia missään muodossa, kohdistuipa se kotimaisiin vähemmistöihin tai ulkomaalaisiin. En myöskään hyväksy kenenkään tekemiä rikoksia, olipa kyseessä vähemmistö, enemmistö tai vaikkapa kansanedustaja. Kaikista näistä ryhmistä näyttää konnia löytyvän.

Sanottakoon lopuksi, että en ole ”persu” enkä ”persumielinenkään”, vaikka ”vennamolainen” kylläkin. Toivon, että Sininen tulevaisuus kasvaa uudeksi aatteen kantajaksi puhtaan lipun alla. Siihen eivät nykyiset ääripuolueet pysty.

Lainaan tähän Veikko Vennamon lausetta: ”Rötösherrat kuriin”.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti