sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Viisaus ei ole kielletty


Suomessa on sekä viisaita että älykkäitä ihmisiä ja sitten vielä niitä, jotka uskovat kuuluvansa jompaankumpaan ryhmään edes tietämättä, mikä ero näillä ihmisillä on. On olemassa kaksikin määritelmää, jotka selventävät tätä eroa. 




Ihminen, joka selviää kiperästäkin tilanteesta, on yleensä älykäs. Viisas on taas ihminen, joka ei edes joudu tuohon tilanteeseen. Jotkut taas sanovat, että älykkyys on synnynnäinen ominaisuus, mutta viisaus tulee kokemusten ja iän myötä. Tolleruus on taas ominaisuus, joka on melko yleinen kaikissa ikäryhmissä. Toki viisaus ei ole kielletty nuoremmiltakaan, mutta joskus tuntuu siltä, että se on erittäin harvinaista juuri nuoremmissa ikäryhmissä.

Politiikassa tarvittaisiin sekä älykkyyttä että viisautta. Jonkinlaista uupeloa näyttää kuitenkin kummassakin piilevän. Politiikka ei oikein näytä ihmisiin enää purevan, joka johtunee ratkaisujen yleisestä typeryydestä. Yleissuomalainen piirre näyttää olevan, että kaikki, mikä näyttää oikealta, on minun aikaansaannostani, kun taas joku toinen on tehnyt kaikki virheet. Niinpä kaikki virheelliset ratkaisut on tehnyt edellinen hallitus, ja orastava kansantulon kasvu on tämän hallituksen ansiota. Täytyy vain ihmetellä, kuinka suuri on Suomen hallituksen vaikutusvalta, kun laman taittuminen ja yleinen talouden kehitys näkyy koko maailmassa.

Ihmemies tuo Sipilä, kun noin laajakantoisia ratkaisuja on tehnyt.

Nykypolitiikan suurin kupla näyttää syntyneen vihreän liikkeen ympärille. Puolue ylpeilee sillä, että sillä on eduskuntapuolueiden alhaisin keski-ikä. Pitävät itseään jopa älykkäinä ja saattavat sitä ollakin, mutta viisaudesta ei tietoakaan. Poliittisessa toiminnassa se ilmenee siinä, että puolueella on tietty ideologia, jota käytännön toiminta ei tue lainkaan. Se on kuin hakkaisi käsityöläisen käden poikki. Kumma kyllä, tätä toimenpidettä tullaan laajasti hurraamaan kasvavassa määrin, kunnes porukka vanhenee ja eroaa tuosta puolueesta. Tämän ovat älyköt sitten kääntäneet voitokseen hehkuttamalla alhaista keski-ikää. Totta maar keski-ikä on alhainen, kun vanhemmat ovat viisastuneet ja siirtyneet muihin puolueisiin.

Alun alkaen luonnonsuojelijana profiloitunut puolue kannattaa nyt lintujen ja lepakkojen silppuamista kalleilla giljotiineilla, joita tuulivoimalaoiksi kutsutaan. Totuus kuitenkin on, että nuo voimalat aiheuttavat välillisesti suuret ilmansaasteet, niin kuin Tanskassa kävi. Länsi-Suomessa muhii myös suuri infraäänikatastrofi, joka vihreät voivat hyvin laskea ansiokseen.

Eniten minä ihmettelen vihreiden ydinvoimavihamielisyyttä, vaikka kaikki - siis huomaa KAIKKI - maailman tilastot kertovat, että ydinvoima on ainut lähes saasteeton ja turvallisin energian muoto.

Jos kerran älykköjä ollaan, pitäisi ainakin älytä pitää suu kiinni silloin, kun viisaat puhuvat. En vain tiedä, mikä olisi se konsti, jolla jonkun ylimielisen Ville Niinistön suun saisi tukittua. Soopaa tulee täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella, ja toiset tietämättömät hurraavat.

Olen suuresti pahoitellut syntyvyyden alhaisuutta, ja sen ainut hyvä puoli näyttää olevan, että samalla nuo vihreät ikäluokat pienenevät. On vain ajan kysymys, jolloin kansa taas viisastuu ja äänestää maan edun mukaisesti. Eihän sekään aina helppoa ole tietää, sillä rasistisuus on vienyt pohjan ainoaksi järkeväksi puolueeksi katsomaltani ryhmältä. Käyköhän nyt ensi kertaa niin, että äänestän vain jotakin vastaan, sillä mitä tahansa ennen vihervasemmistoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti