torstai 13. huhtikuuta 2017

Rasistit ja suvakit


Tuota tietoa tuppaa joka tuutista, kun vain jaksaisi sitä kerätä. Nyt kuuntelin puheradiota, jossa joku totesi, että on väärin puhua ääripäistä, jos pakolaispolitiikasta puhutaan. Totta on, että vain tämä rasistinen ääripää löytyy kaikkine polttopulloterroristeineen ja rajat kiinni huuteluineen. Tuskinpa herra edes heitä armahtaa, vaikka ”he eivät tiedä mitä tekevät.”

  
Täällä ”suvakkipuolella” ei ole mitään selvää ääripäätä. Se ei tietenkään ole mikään ääripää, että ei pidä meteliä mistään. Toki viimeaikaiset mielenosoitukset pakkopalautuksia vastaan saattavat jo hipoa tätä ääriajattelua. Minun mielestä on kuitenkin vain kyse laillisesta mielipiteen ilmaisusta vääryyttä vastaan. Ihan hullua on kuvitella, että joku ministeriömme tuntee paremmin jonkun maan turvallisuustilanteen kuin ne, jotka ovat joutuneet sieltä pakenemaan henkensä hädässä. Jos maa todella olisi turvallinen, me emme pystyisi edes pitämään näitä ihmisiä täällä, vaikka kuinka haluaisimme.

Samanaikaisesti kun Italia antaa kielteisen päätöksen 4% turvapaikan hakijoille, niin sivistysvaltio nimeltä Suomi loistaa luvulla 60%. Olikohan tuo nimitys ”sivistysvaltio” hieman yliampuva! Olisikohan tällaisen eron selitys siinä, että muualla maailmassa tarkastellaan asioita niin, että voidaanko antaa tälle ihmiselle lupa jäädä maahan? Sivistysvaltioksi nimittämäni Suomi tarkastelee, että voidaanko palauttaa. Sitäkään ei oikeasti tiedetä, mutta koetetaan arvata. Saksa nousee noissa lukemissa myös aika korkealle tasolle - n 40% - mutta on muistettava, että Saksassa asuu jo nyt ulkomaalaisia enemmän kuin Suomessa on asukkaita. Silti Angela Merkel ajaa suotuisampaa pakolaispolitiikkaa yksinkertaisesti siksi, että hän on huomannut sen hyödyn, minkä tämä porukka on Saksalle tuonut.

Eniten minua ihmetyttää, että Suomi, jonka kansalaisista 20% asuu ulkomailla, tahtoo kieltää tämän oikeuden muilta. Ehkäpä meidän ”suvakkien” ääripää löytyykin sieltä, että oikeudenmukaisuuden nimissä kaikki, mikä on sallittu suomalaisille, olkoon myös sallittu ulkomaalaisille. Täytyy vain muistaa, että Suomessa noudatetaan Suomen lakia.

Uskonnonvapaushan meillä on, eikä kulttuurista ole laissa säädetty. Pitäkää vaan huivia päässä, jos työnantaja ja pakkanen sallivat. Semmoinen käsitys minulla on, että pitemmän aikaa Suomessa asunut muslimikin ostaa itselleen karvahatun, enkä usko Jumalan (arabiaksi Allah) siitä pahemmin pahastuvan.

Ymmärrän kyllä, että kansalaisuuden saamiseksi vaaditaan tietty kotoutuminen, joka syntyy automaattisesti muutaman vuoden asumisen jälkeen. Sitä en sen sijaan ymmärrä, että mitä tekemistä kielitaidolla on kansalaisuuden kanssa. Yhdysvalloissa on liki 30 eri kieltä kansalaisilla, eikä maalla ole äidinkieltä lainkaan.

Rajat kiinni -porukka… olkaapas nyt hetki hiljaa ja ajatelkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti