maanantai 3. huhtikuuta 2017

Historiallinen äänestys


Eihän se varmaan ihan suomalainen tapa ole, että aivan netissä kerrotaan, ketä tuli äänestettyä, mutta ei kai siinä mitään hävettävää ole. Ehkä hävettävää on siinä, että en oikein ollut varma, mitä asiaa kyseinen henkilö ajaa, mutta vaalikoneen mukaan vaikutti ihan täyspäiseltä. No, tulipa henkilö sitten valittua tai ei, niin pääasiassa äänestinkin vihreitä vastaan. sillä siinä porukassa en usko montakaan täyspäistä olevan. Varmaa ainakin on, että kannattavat asioita, joita minä vastustan, ja vastustavat asioita, joita minä kannatan.

Siis ennakkoon kävin äänestämässä. Se historiallisuus piilee siinä, että äänestin kristillisdemokraatteja, vaikka joskus olen sanonut, että kyseisen aatteen pitäisi kuulua kaikille eikä se mitään erillistä puoluetta tarvitse. Yleisen turvallisuuden vuoksi näyttää kuitenkin olevan niin, että tarvitaan sittenkin.

 
Niin minä nyt sitten sanon, että vihreät haihattelevat ja uhoavat. Perussuomalaiset vaarantavat yleisen turvallisuuden perustelemalla kaiken maailman häiriöryhmiä pelottelemaan rauhallisia ihmisiä. Muut puolueet ajavat sitten vaan omia etujaan. Ihan kivahan se oli päästä täällä Jyväskylässä äänestämään. Tuskin siitä Kalajoella olisi mitään hyötyä ollutkaan, sillä siellä on yhdellä ainoalla puolueella niin vahva ylivalta, että ei sitä ole helppo murtaa. Selvää on, että kunnan etu se ei varmasti ole.

Äänestyksen jälkeen mentiin sitten juhlistamaan tapausta lounaalla ja todettiin, että myös perheemme historiassa oli ensimmäinen kerta, että sekä vaimoni että minä äänestimme eri puoluetta. Mikäpä siinä, pikkusen eri intressithän meillä onkin, ja hänen vaalikoneensa antoi kai hieman erilaisen tuloksen. Se on pienestä kiinni. Onpahan nyt kuitenkin jotain mielenkiintoa vaalien lopulliseen tulokseen. Totta toki on, että puoluepolitiikka ei kunnallisvaaleissa näyttele läheskään niin suurta roolia kuin valtiollisissa vaaleissa.

Niin että sillä lailla ja nyt sitten kahville.


1 kommentti:

  1. Kannattaa kysyä KD:ltä, mitä mieltä ovat tuulivoimasta. Kysyin sitä juurikin kuvan henkilöltä ja toiseltakin puolueen edustajalta Twitterissä - eivät vastanneet, vaikka kerroin meidän täällä läntisen Suomen alueella siitä kärsivän...

    Olisin toivonut kristillisten arvojen omaavan (?) puolueen hiukan antavan sympatiaa tai vaivautuvan vastaamaan. En siis äänestä KD:tä, vaikka muuten olisin jopa voinut.

    -pp

    VastaaPoista