perjantai 17. lokakuuta 2014

Todellinen terrorismi


Jotenkin hassulta tuntuu, kuinka voimakkaasti koetetaan Helsingissä tapahtuneita väkivallan tekoja työntää maahanmuuttajien niskoille, vaikka poliisi on virallisesti tiedottanut, että näin ei ole. Tänne Kalajoelle asti on kantautunut huhuja, joiden mukaan syyllisiä ovat milloin minkin kansakunnan jäsenet. Mikään etninen ryhmä ei kuitenkaan ollut näiden tekojen takana ja PS:n kansanedustaja Tom Packalén saa todennäköisesti syytteen väärien tietojen antamisesta kyseisestä tapauksesta. Olkoonpa porukka mistä maasta tahansa, on todennäköistä, että ainakin osa oli ihan vitivalkoisia suomalaisia.

Vitivalkoisia suomalaisia ovat myös Pyhäjoella mellastaneet helsinkiläiset, jotka tulivat esittelemään huomionkipeyttään voimalaitostyömaalle johtavan tien rakennustyömaalle. Toisiinsa itsensä kahleilla kiinnittäneet terroristit saivatkin melko pian kyydin Raahen putkaan ja todennäköiset syytteet ihan liian lievistä rikoksista. Saa nähdä kuinka kauan maailman poliisiviranomaiset katselevat Greenpeacen terroritekoja ympäri maailman. Erityisen vaarallisiahan ne eivät ole, eikä niistä juurikaan ole vahinkoa kellekään, mutta haitallisia ja melko kalliitahan ne voivat olla. Pahinta kaikessa, että ne ovat melko kalliita tekoja aikana, jolloin rahalle olisi ehkä parempaakin käyttöä. En tiedä mitä kyseinen poliisioperaatio Pyhäjoella maksoi, mutta poliisien palkkojen lisäksi tulee kuluihin lisättäväksi myös työmaan seisokin ja tulevien oikeudenkäyntien kustannukset. Luultavaa on, että suurimmaksi osaksi nämä lankeavat veronmaksajien maksettavaksi. Jos vihreät edes näyttelevät hyväksyvänsä tämän tapaisen toiminnan, olisi koko puolue viisasta kieltää? En nyt ihan heti muista yhtään vihreitten ajamaa asiaa, jossa olisi jotain järkeä, mutta kymmeniä tosi vahingollisia hankkeita. Vihreitä äänestävien kansalaisten tulisikin muistaa, että tämänkaltainen toiminta on pois juuri heidän rahapussistaan.


En toki minäkään hyväksy ihan kaikkea, mitä tässä maailmassa tehdään, mutta sen verran olen jo oppinut, että ns. ”suora toiminta” tarkoittaa yleensä enemmän tai vähemmän lainvastaista tekoa, ja juuri sekin kuuluu siihen tekojen ryhmään, jota en voi hyväksyä. En erityisen aktiivi ole minkään puolueen suhteen, joten luulen pystyväni kertomaan melko puolueettomasti maailman tapahtumista ja tukistamaan silloin tällöin melkein kaikkia puolueita, jos minusta siltä tuntuu. Kai minä joskus olen ”persuksi” leimautunut, mutta aika voimakkaasti olen tätäkin puoluetta arvostellut aina, kun siihen on aihetta ollut. Kyllä se varmasti paikkansa pitää, että viime aikoina olen vihreitä ”kurittanut” melkeinpä eniten, mutta kun minun näkemykseni kertoo, että nämä vihreät ajatukset ovat aivan järjettömiä, eivätkä perustu minkään valtakunnan laskelmiin. Eivät ainakaan oikeisiin.

Saksalaisetkin alkavat jo maksaa hintaa vihreästä politiikastaan. Energian hinta yksityiselle kuluttajalle on kaksinkertainen Suomeen nähden, mutta hiilidioksidipäästöt eivät olekaan vähentyneet. Kun Saksa päätti luopua ydinenergiasta, oli pakko korvata puuttuva energiantarve fossiilisilla polttoaineilla. Lienee saksalaista viisautta se, että ydinlaitokset pidetään edelleen käynnistyskunnossa, sillä on odotettavissa, että niitä tarvitaan melko pian. Saksan taloutta on pidetty melko vahvana, mutta nyt on jo ennustettu myös Saksan talouskasvun hiipuvan juuri energiapoliittisista syistä.

Jokainen tekniikkaa tunteva tietää, että tuuli- ja aurinkovoimalla ei oikeastaan voida korvata mitään, yksinkertaisesti siitä syystä, että aina ei aurinko paista eikä tuulikaan satu juuri silloin, kun sitä eniten tarvittaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti