keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sikailua politiikan nimissä

Luin lehdestä, että pitkän linjan kärsämäkinen perussuomalainen poliitikko Aimo Remes on erotettu puolueesta. Ihan kun se lehdessä oli, niin pakko kai se oli uskoa, vaikka ihan ensi alkuun mahdottomalta tuntuikin. Remes oli nimittäin se mies, joka Kärsämäelläkin oli saanut aikaan ”persuille” tosi vahvan kannatuksen ja puhui aina lain ja oikeuden puolesta. Remes oli myös se mies, joka ainoana miehenä puolusti Kalajoen Perussuomalaisia Joukamo Kortesalmen vääriä väittämiä vastaan, eikä hyväksynyt meidän paikallisjärjestön erottamista piirijärjestöstä. Ei pitänyt sitä edes mahdollisena, tietoisena siitä että paikallisjärjestö oli toiminut täysin sääntöjen mukaisesti.

Todennäköistä on, että Kalajoen Perussuomalaiset ry olisi voittanut aikoinaan jutun, jos olisi vienyt erottamisensa oikeuteen, sillä syyhynhän ei vieläkään ole saatu virallisesti tietoa - ehkä siitä syystä, että sellaista ei ole. Kalajoen Perussuomalaiset ei vienyt asiaa oikeuteen, sillä tosiasiassa koko piirijärjestö on tarpeeton byrokratian kukkanen, jolla ei ole mitään virkaa, eikä siis ole myöskään mitään merkitystä sillä, kuulutaanko siihen vai ei. Voi hyvinkin olla, että Remeksen asian myötä tuokin juttu nousee uudelleen esille. Tuskin sillä mitään merkitystä on, mutta jos puolue kohtelee vanhoja tukijoitaan ja jäseniään näin, niin olkoon poliittinen agenda kuinka mahtava tahansa, ei se luottamusta herätä. Olen jokseenkin varma, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei edes tiedä, mitä hänen selkänsä takana puuhataan, sillä yhä edelleen olen sitä mieltä, että Timo on oikeuden mies.

Olisikohan niin, että kaikkien laittomuuksien jäljet johtavat Kuusamoon?

Totta on, että Kalajoen Perussuomalaisten erottaminen vei suuren joukon kannattajia puolueelta Kalajoen lähiympäristöstä. Aimo Remeksen erottaminen näkyy koko kalajokilaaksossa huomattavana kannatuksen putoamisena. Laittomasti perustettu Merijärvinen paikallisjärjestö voi kyllä esiintyä toreilla ja taruilla, mutta on siitä huolimatta parin miehen yhdistys, jolle enemmän nauretaan kuin otetaan vakavasti. Se ei varmasti lisää puolueen kannatusta, vaikka ohjelma olisi kuinka hyvä tahansa.

Kuvassa puolueesta poispotkittu Aimo Remes (oikealla) ja poispotkija Joukamo Kortesalmi (vasemmalla) Kalajoen Perussuomalaiset ry:n paikallla Tyngän maalaismarkkinoilla 2013.

Totuus kaikessa on se, että mitkään säännöt eivät toimi, jos niitä ei noudateta. Joskus se vaatii jopa hieman rohkeutta, mutta aina lopulta oikeus voittaa. Paikallispolitiikkaa vain harvoin tehdään puolueitten ohjelmien mukaan, sillä eri kunnissa asiat ovat hyvin erilaisia, mutta varmasti valtiollisissa vaaleissa tämä näkyy.

Kauhean kauheaa ei olisi, jos ”persut” nyt kaikessa hiljaisuudessa peruisi kaikki hölmöilynsä. Erottaisi todella ne, jotka sääntöjen mukaan tulisikin erottaa, ja pyytäisi anteeksi niiltä, jotka erotettiin siksi, että vaativat sääntöjen noudattamista.

Tällaiset asiat eivät näytä kuitenkaan kaikkia kiinnostavan. Kuulin, että kaiken sotkun hämmentäjä olisi ehdolla seurakunnan vaaleissa. Kyllä kai se on jo Jumalan pilkkaa. Näitä viheltäjiä tuskin seurakunnat tarvitsevat, eikä heistä ole puolueellekaan muuta kuin haittaa.

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos Sinulle tästä kirjoituksesta. Itse olen hakenut perussuomalaisten jäsenyyttä ennen edellisiä Jytky-vaaleja. Olen tällä hetkellä omalla paikkakunnallani varavaltuutettu ja viidessä luottamustoimessa. Luottamustoimet koen mielenkiintoisiksi ja hoidan ne tunnollisesti. Paikallisyhdistykseni "diktaattorien" ja piirin taitamattoman toiminnan vuoksi en tämän vaalikauden jälkeen jatka jäsenyyttäni enkä ole ehdolla kunnallisvaaleissa. Valitettavan monet vetäytyvät toiminnasta, koska eivät voi olla mukana epärehellisten pyrkyreiden johtamassa toiminnassa. Puolueen jäsenmäärä on kasvanut niin nopeasti, ettei ruohonjuuritason toimintaan ole osattu tai haluttu puuttua. Jos asiat paikallisyhdistyksissä lähtevät kieroutumaan, heijastuu tämä samalla tavoin kuin jos talon perustukset ja kivijalka ovat virheelliset. Eniten olen pettynyt siihen, että johtopaikoilla niin paikallisyhdistyksissä kuin piirissä on henkilöitä, joilla ei ole alkuunkaan henkilökohtaisia ominaisuuksia eikä ammattitaitoa hoitaa vastaanottamiaan tehtäviä. Sekin auttaisi, jos olisi viisautta pyytää ja vastaanottaa apua, mutta ylpeys ja tyhmyys ovat esteenä. Valitettavan usein olen huomannut, että jos henkilöllä on osaamista jollain alueella ja pahinta jos on monitaitoinen, niin tällainen henkilö on uhka niille, jotka himoitsevat poliittista virkaa. Ei muuta kuin syrjäytetään tällainen henkilö, vaikka olis kaikkien etu, että hänen osaamistaan käytettäisiin kaikkien hyväks. Kateus vie kalatkin vedestä, sanoo vanha sananparvi. Näin valitettavasti on käynyt.. monet taitavat ps-jäsenet ovat väistyneet pyrkyreiden tieltä ja lisää vetäytyy pois toiminnasta.

    VastaaPoista