perjantai 10. lokakuuta 2014

Kauan eläköön monikulttuurisuus


Euroopan menestynein maa on Luxemburg, jossa noin 45% asukkaista on maahanmuuttajia. Toiseksi menestynein lienee Sveitsi, jonka ”mamu”-prosentti on myös Euroopan toisella sijalla. 10% yläpuolelle ylettyy myös seuraaville sijoille sijoittuva Saksa. Tuosta tilastosta voisi tehdä sen johtopäätöksen, että nimenomaan ”mamut” ovat aiheuttaneet tämän positiivisen kehityksen. Näin oikeasti onkin, sillä esimerkiksi rasismista syytettyjen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on todennut, että Saksa ei olisi menestynyt noin hyvin, jos siellä ei olisi ollut suuri turkkilaisvähemmistö, joka on tehnyt kaikki ne työt, joita saksalaiset eivät ole suostuneet tekemään. Tällä lausumallaan Soini sanoutui irti puolueen nimeen liitetystä ulkomaalaisvastaisuudesta. Rasismi ei kuulu puolueen ohjelmaan, vaikka myötätuulen mukana porukkaan onnistuikin soluttautumaan joitakin ulkomaalaisvastaisia. Ei muuta kun porukalle reput selkään ja Eurooppaa kiertämään, niin laajenisi vähän tuo suppea maailman katsomuskin.

Näinhän se oikeasti on. Suurin osa näistä rasisteista ei tosiasiassa pysty edes sanomaan, miksi he ovat rasisteja. Ihanko vaan siitä syystä, että ihmiset ovat ihmisiä kansallisuuteen katsomatta. Tekevät rikoksia ja mellakoivat ihan kaikkialla. Onneksi maahanmuuttajilla on yleensä mutakin tekemistä kuin maan lakien rikkominen. Pääsääntöisesti he ovat ahkeria kunnon ihmisiä. En tiedä, mitä inhottavaa Helsingissä on tapahtunut, eikä kukaan tunnu antavan selkokielistä tietoa asiasta. Etnisistä ryhmistä puhutaan ja romaaneista. Olipa ketä tahansa, niin teot ovat tuomittavia. Kyllä minäkin sitä mieltä olen, että jos ovat kotimaan romaaneja, niin vankeutta vaan ihan reilusti, ja jos ovat ulkomaalaisia, niin pian kotimaansa vankiloihin ja ikuinen porttikielto Suomeen. Rikollisia pitää rangaista ihan kunnolla, täysin kansallisuudesta riippumatta. Kaikesta tapahtuneesta on kuitenkin turha syyttää ”mamuja”. Kun saksalainen Saksassa heitti polttopullon turkkilaisen omistamaan ravintolaan, otsikoi lehti sen melkein niin kuin se olisi sen turkkilaisen syy. Kyllä minä sitä mieltä olen, että tuhopoltto on sytyttäjän syy, olkoon omistaja mistä maasta tahansa.


Hyvin talouspainotteisia ovat olleet nämä minunkin argumentit. En kuitenkaan puolusta monikulttuurisuutta taloudellisilla perusteilla, vaikka vääjäämättä näyttää, että pitkällä tähtäyksellä talouskin hyötyy. Minun motiivini kuitenkin ovat enemmän inhimilliset. Ei Jeesuskaan sanonut: ”Rakasta lähimmäistäsi” niin kuin itseäsi, ellei hän ole erivärinen.” Valtakunnan rajoja ei piirrellyt Jeesus eikä Jumala, kyllä koko kansallisvaltiosatu on ihmisten keksimä, ja lähes kaikki rajat on miekalla piirretty, kuten suomalainen runoilijakin sanoi. ”Me miekalla piirrämme rajan”. Sanoikos se Jeesus: ”Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.”

Kyllä jotkut hihhulit ovat minuakin pelotelleet, että en pääse taivaaseen, kun olen seurakuntani nöyrä palvelija enkä usko Jeesuksen verellä tapahtuneeseen sovitukseen ja anteeksiantoon. No tosi asiassa minä siihen uskon, mutta täällä maan päällä on vain niin paljon helpompi elää, kun koettaa pyytää anteeksi myös niiltä, joita kohtaan on rikkonut. Ei se taivas ihan ensisijaisena tavoitteena minulla ole ollut. Siellä luultavasti saisin kyllä olla rasisteilta rauhassa, sillä en usko, että siellä on näitä valtakuntien rajojakaan ja tuskin suomalaisille omaa huonetta. Pahimmassa tapauksessa siellä on muutamia muslimejakin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti