tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tosiasioiden vääristelyä


Olen minä todella vihainen rasismille ja tosiasioiden vääristelylle. Monessa tapauksessa toki on kyse tietämättömyydestä ja kykenemättömyydestä tulkita tilastoja. Sanoisin, että syy on EU:n, joka on tehnyt mahdolliseksi rikollisten ”pistäytymisen” keikalla jossakin toisessa EU maassa. Kiinni joutumisen riski on huomattavasti pienempi kuin omassa maassa, jossa ei kai ole niin paljoa sopivia kohteitakaan kuin näissä länsimaissa. Ja jos kiinni joutuukin, pääsee kotimaan hotelleja parempaan majoitukseen valtiomme kustannuksella.

Täällä Kalajoellakin on taas liikuskellut varasteluryhmä, joka epäilyksien mukaan on romanialainen, ja jotain he saaliikseen ovat saaneetkin. Kalajoen juhannus kuulemma kerää tätä porukkaa, joka syyllistyy sitten muihinkin laittomuuksiin. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa, puhumattakaan pakolaisuudesta, jossa yleensä kyse on todellisesta hädästä. Kyllä, kyllä minä sen tiedän, sillä olen pakolainen itsekin.

Olkoon tämä nyt kirjoitus vaikkapa 70-vuotispäiväni kunniaksi, sillä synnyin sotatoimialueelle Karjalassa samana päivänä, kun Neuvostoliitto aloitti suurhyökkäyksensä, ja jo yhdeksän päivää myöhemmin olimme pakomatkalla tänne nykyiseen Suomeen. Kuulemani mukaan ei vastaanotto ollut erikoisen ystävällinen, joten tätä taustaa vasten ymmärrän hyvin suomalaisten nurjamielisyyden pakolaisia kohtaan. Varsinkin ruotsinkieliset kieltäytyivät lähes totaalisesti kaikesta avusta meille ”ryssille”. Ymmärrän, mutta en hyväksy. Tämmöistä en tietenkään voi itse muistaa, mutta en ihmettelisi, jos pakkoruotsin vastaisuuteni on imeytynyt jo äidin maidossa. Ensimmäiset kouluvuoteni kuitenkin muistan hyvin. Sain kantaa ”ryssän lapsen” titteliä vielä vuosikausia, vaikka varmasti olin yhtä suomalainen kuin joku vaasalainenkin. 


Mitä minä tällä kaikella nyt yritän sanoa?

Yritän kertoa meille suomalaisille, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Suurin osa maahanmuuttajista on kunnollisia ja ahkeria ihmisiä ihan uskontoon ja rotuun katsomatta. Vain pieni vähemmistö on pakolaisia, jotka hekin ovat paenneet juuri siksi, että ovat joutuneet vainotuksi kotimaassaan. Monet jopa siksi, että eivät ole halunneet sotia. Kyllä minun mielestäni meidän kristittyjen velvollisuus on noudattaa ”laupiaan samarialaisen” esimerkkiä.

Ei, ei, ei…  Ei missään tapauksessa pidä käsittää tätä kirjoitustani niin, että kaikki ”mamut” olisivat ahkeria kunnon ihmisiä. Kyllä siihen joukkoon sopii myös näitä ”mätiä omenia”, mutta heitä ei ole yhtään keskimääräistä enempää. Ulkomaalaiset vain ovat ihmisiä siinä kuin me suomalaisetkin. Jos tämä tieto on yllätys niille ihmisille, jotka eivät kovin usein ole kunnan rajaa ylittäneet, niin nyt sitten kerron sen. Minäkin olen sen ihan sattumalta huomannut liikuskeltuani lähes kaikissa Euroopan maissa ja todettuani, että ihmisiähän niissä asuu.

Suurin joukko tapaamiani häiriköitä ulkomailla ovat suomalaiset… näin se vaan valitettavasti on. Tällä sektorilla ovat jopa jotkut ministeritkin kunnostautuneet, joten ovatkohan peilit loppuneet tästä maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti