sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Persujen politiikka


Niin, kyllä minä olen ollut Perussuomalaisen puolueen jäsen melkein yhtä kauan kuin puolue on ollut olemassa, joten hyvin olen mielipiteeni ennättänyt muodostamaan. Sitä en kuitenkaan ole saanut selville, mitä puolueelle on tapahtunut, sillä toiminta ei enää ole samaa, mitä se joskus on ollut. Rehdin ja suoraselkäisen toiminnan sijaan on tullut kieroilua ja jopa suoranaista valehteluakin. Tämä ei suinkaan ole ainoastaan ”persujen” ongelma, vaan sitä esiintyy kaikissa puolueissa. Ehkä se kuitenkin korostuu juuri ”persujen” kohdalla, koska kasvu on ollut suomen oloissa harvinaisen nopeaa ja mukaan on soluttautunut suuri joukko ihmisiä, jotka eivät täytä minkään mittapuun mukaisia vaatimuksia.

Kun minulta on moni kysynyt, miksi olen puolueesta eronnut, voinen sen nyt tässä sitten kertoa. Tuo edellä mainittu toiminnan muuttuminen on ollut yksi syy. Kun Kalajoen Perussuomalaiset ry järjesti kaksikin toritapahtumaa täällä Kalajoella, kirjoitti puolueen oma lehti moneenkin kertaan, että järjestäjänä oli Merijärven yhdistys. Vaan kun ei ollut, eikä lehti suostunut edes oikaisua kirjoittamaan. Oli kyllä totta, että Kalajoen yhdistys oli erotettu piirijärjestöstä, joka sekin tapahtui sääntöjä rikkomalla ja oli tietenkin viimeinen pisara minulle. Se ei kuitenkaan anna oikeutta valehteluun eikä muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Kalajoen Perussuomalaiset oli tilaisuudet järjestänyt. Eikä ainoastaan minulle viimeinen pisara, vaan laskelmieni mukaan menetimme tusinan verran aktiivijäseniä. Erosin puolueesta, mutta en yhdistyksestä. Yhdistyksen kannalta ikävää tietenkin on, että tapahtuneen seurauksena perussuomalaisten valtuustoryhmä rupesi elämään omaa elämäänsä, eikä sillä juurikaan ole tekemistä perussuomalaisuuden kanssa. Ehkäpä siihen on jo totuttu Kalajoella, sillä näinhän on ollut ennenkin.

 Kaupunginvaltuutettu Lek Pernu

Perussuomalaisten ohjelmaa pidän sinänsä hyvänä, mutta saattaa olla, että minäkin ajaudun samaan tilanteeseen kuin moni muu on minulle kertonut: ei voi äänestää perussuomalaisia, koska ääni voi mennä aivan väärälle ihmiselle. Totta on, että yhä edelleen ”persuissa” on ihmisiä, joita ei yksinkertaisesti voida pitää pätevänä yhteisten asioiden hoitajina. En tarkoita tällä koulutusta tai oppineisuutta, sillä kyllä tuohon ryhmään sopii jokunen maisteri ja tohtorikin. Kyllä se etupäässä on ihmisen luonteesta kiinni. Kyllä ”persujen” joukossa on ihmisiä, jotka saavat karvani nousemaan pystyyn, kun ajattelen että ääneni menisivät näille.

Olisiko paras äänestää jotain vanhaa puoluetta, sillä uudet puolueet ovat joko poispotkittujen kaatopaikkoja tai muutoin luonnevikaisten perustamia ja hyvin epävakaita. Tiedän, että tähän turvalliseen ratkaisuun päätyi myös moni muukin kalajokinen viimeisimmissä kunnallisvaleissa. Hyvin moni sanoi sen suoraan, ja nyt minä ymmärrän heitä. Vaikka kunnallisvaalit ovatkin selvästi eduskuntavaaleja enemmän henkilövaalit, vaikuttaa täällä sama suhteellisuuden periaate kuin valtakunnallisissakin vaaleissa. Se pelottaa monia äänestäjiä, sillä pienellä paikkakunnalla ihmiset tuntevat toisensa. Ehdottoman turvallinen ratkaisu on äänestää jotain vanhaa puoluetta, tai olla äänestämättä.

Viimeksi harkitsin jopa, että varmistan jonkin luotettavan ystäväni läpimenon äänestämällä häntä, sillä tosi kovan kamppailun kävin itseni kanssa siitä, äänestänkö itseäni vaiko Lek Pernua, jota suosittelinkin jossain kirjoituksessani. Katsoin kuitenkin itseni hieman pätevämmäksi, joten äänestin sitten itseäni. Tämänkin itsekkään teon voin tässä tunnustaa, nyt kun seuraavissa vaaleissa tuskin olen enää ehdolla. Kyllä ”persujen” listan pitää olla melko puhdas rikollisista, häiriköistä ja rasisteista, jos edes harkitsen äänestäväni heitä. Perussuomalaisten ohjelmaa haluaisin kannattaa, mutta en ole varma sen onnistumisesta täällä Kalajoella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti