keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Facebook


Facebook, jota sanotaan sosiaaliseksi mediaksi ja joka ei oikeastaan ole media ollenkaan ja kaiken lisäksi hyvin epäsosiaalinen. Epäsosiaalinen se on siksi, että ihan tavalliset ihmiset, jotka tavallisesti tulevat hyvin toimeen keskenään, saattavat riitautua siksi, että ovat jostakin asiasta erimieltä. Mielipiteet ja faktat ovat menneet pahasti sekaisin. Kyllä ihmisellä pitäisi olla mielipiteen vapaus tässä maassa, ilman että se aiheuttaa suuren joukon vastaväitteitä.

Olen huomannut tämän kommentoidessani esimerkiksi Jussi Halla-ahon rasistisia mielipiteitä. Niin se vaan on, että lukipa juttuja miten tahansa, niin minun mielestäni lausahdukset ovat rasistisia ja oikein pahaa tekee, kun niihin sotketaan kristillisyyskin. Kyllä kristillisyys on minun mielestäni jotain sellaista, jossa ei ole sijaa mitään kansanryhmää kohtaan tunnettavalle vihamielisyydelle. Tuleehan sitä joskus oikaistua väärät tiedot, mutta silloin todella tiedän mistä on kysymys. Harvoin ilmoitan edes vastakkaisen mielipiteeni, jos en itsekään ole asiasta varma. Lukuisia kertoja olen kuitenkin törmännyt väitteisiin, jotka eivät yksinkertaisesti ole totta.

Se, onko maahanmuuttajista enemmän vahinkoa kuin hyötyä, on minullekin täysi arvoitus. Asioista toki on tehty lukuisia tutkimuksia, ja niiden yhteenvetona todetaan, että mieluummin hieman plussaa kun miinusta. Tutkimukset ovat kuitenkin keskenään niin paljon ristiriidassa, että en mene kurkku suorana huutamaan, että me tarvitaan maahanmuuttajia. Toki olen joskus tällaisenkin näkökannan esittänyt, silloin kun kyseessä on ollut meidän huoltotaseemme, jonka tasapainoon saattamisesta olen ollut hieman ihmeissäni. Silloin on aika helppo nähdä maahanmuuttajat tasapainottavan tekijänä.

Selkeää faktaa taas on se, että Sveitsi on elintasoltaan maailman kärkimaita. Maassa on yli 20 % maahanmuuttajia. Ihmetyttää, että miten luonnonvaroiltaan huomattavasti Suomea köyhemmällä ja asukasluvultaan Suomeen verrattavalla maalla on ollut varaa tähän. Joidenkin sveitsiläisten mielestä maahanmuuttajat ovat tuoneet tullessaan vaurautta. Hieman samantapaiseen tulokseen ovat päätyneet myös saksalaiset ja ruotsalaiset. Suomessa ei tällaiseen asiaan ole päästy syventymään, kun täällä ei vielä ole vaurautta päässyt syntymään, ja talousongelmat ovat hyvin kotikutoisia. Maahan muuttaneitahan meillä on tosi vähän, joten näiden vaikutukset talouteemme ovat merkityksettömät.


"Vaarallisia" maahanmuuttajia viidestä eri maasta.
Kalajoen ev.-lut. seurakuntakodilla joulukuussa 2013.


Minä olenkin perustellut maahanmuuttomyönteisen kantani kahdella asialla. Ensinnäkin kristillisyydellä, joka edellyttää laupeutta muukalaisille ja ovien avaamista kaikille. Toinen vahva argumenttini on oikeudenmukaisuus. Ei ole oikein, että pidämme täysin luonnollisena miljoonan suomalaisen asumista ulkomailla, mutta samanaikaisesti vastustamme ulkomaalaisten muuttoa Suomeen. Kyllä minä olen sitä mieltä, että tässä suhteessa pitäisi olla jonkinasteista tasapuolisuutta.

Suomen kaltaista maahanmuuttokeskustelua ei useimmissa maissa edes käydä. Siksi ihmetyttääkin, että miksi Suomessa, joka nyt ei ihan kaikkein paras maa ole maahanmuuttajille.

Facebookistahan tämä kaikki alkoi. Siellä nimittäin käyvät keskustelua ne, jotka suhtautuvat hyvin tunnepitoisesti asiaan. Tosiasioita ei tunneta eikä tunnusteta. En tiedä, miksi minun sitten pitäisi näitä kaikkien tiedossa olevia faktoja ruveta erikseen esittelemään. Kyllä ne ovat kaikkien nähtävissä, jos vain haluavat etsiä.

Ihan tässä nyt lupaan, että en tästä enempää ota kantaa asiaan facebookissa. Mielestäni nämä asiat eivät sinne kuulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti