perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kirje Brysselistä

Kovasti hehkuttelin, että meillä on suorat yhteydet Keski-Eurooppaan ja todellisille näyttämöille. Tarkoittaa siis alueita, jossa todellista maahanmuuttoa tapahtuu ja joista niin tohtori Halla-aho kuin vahtimestari Immonenkin ovat kovasti huolissaan olleet. Minä ihan yksinkertaisena ihmisenä olen vaan epäillyt, että ihan noin eivät asiat ole. Kyllä minä nyt kuitenkin uskon, että meidän perheessä tämä kansainvälinen kokemus on aika paljon suurempi kuin noilla herroilla yhteensä, sillä olemmehan molemmat olleet sekä maahanmuuttajia että maastamuuttajia. Siis mielipiteille löytyy joku muukin totuuspohja kuin hommafoorumin jäsenyys. 


Sen verran asiat kuitenkin vaivasivat minua, että päätin ottaa asioista selvää. Eihän se nyt niin vaikeaa ole, kun oikeasti on noita suhteita. Herra Immonen blogissaan hehkutti, että Brysselissä asiat ovat kovasti rempallaan ja ihmiset elävät kauhun vallassa, joten päätin kysäistä, mitä siellä oleville ystävillemme kuuluu. Johan moinen pelottelu huolestuttaa vähintään saman verran kuin torniolaista luottamusmiestä venäläiset laivat. Tässä nyt sitten saamani vastaus ihan muuttamattomana ja lyhentämättömänä.

”Joo, olen huomannut, että rasismi on tapetilla Suomessa. En ole kuullut, enkä nähnyt tai kokenut, että islam olisi Brysselissä ongelmia aiheuttanut. Tosin äärioikeistolaisen Flaams Belang -puolueen jäseniltä kysyttäessä vastaus voisi olla varsin toisenlainen. Brysselissä on yksi kunta, jossa tietääkseni on islamilaisenemmistö, mutta ei sieltäkään mitään erikoista ole kuulunut. Mitä nyt joskus vähän rähinöintiä poliisin kanssa, mutta sehän on Brysselissä kovin tavallista. Kaupungissa on niin paljon eri kansallisuuksia, että välttämättä joskus tulee kähinöintiä. Niin kuin tulee suomalaistenkin kesken Suomessa, eikä siihen islamilaisia tarvita. Minusta Belgiassa ja Brysselissä on aika hyvin hoidettu asiat, mutta saatanhan katsella asiaa vaaleanpunaisten silmälasien takaa. Asun rauhallisella, peri-belgialais-eurooppalaisalueella. Ei siellä pahemmin ristiriitoja synny.

Eiköhän noita ongelmia aiheuta ne, joille kaikki erilaisuus ole ongelma. Joskus olisi hyvä ottaa se pää pois paperipussista ja katsoa ympärilleen avoimin silmin.”

Niin että tällaista kuuluu. Olipa se helpottava tieto, varsinkin kun Saksasta kantautui suunnilleen samansuuntaisia viestejä. Siellähän asuvat mm. vaimoni lapset, jotka ovat huolissaan Suomen rasismista, mutta eivät Saksan maahanmuutosta. Saksalaiset haluavat lisää maahanmuuttajia, sillä työttömyysprosentti huhtikussa 2014 oli vain tuo aika normaali 5,2%, joka aiheutuu lähes kaikissa maissa olevasta ”ammatillisesta vinoumasta”. Ammatillinen vinouma tarkoittaa sitä, että jos autokorjaamossa on kaksi autosähköasentajan paikkaa auki ja työttömänä yksi leipuri, pysyy leipuri edelleen työttömänä, eikä autokorjaamokaan saa työvoimaa.

Mitä mellakoihin tulee, on kaikkialla maailmassa suunnilleen sama tilanne. Maahanmuuttajat eivät aiheuta mellakoita, vaan ne aiheutuvat pääsääntöisesti maahanmuuton vastaisesta toiminnasta. Esimerkkinä tästä turkkilaiseen pitseeriaan heitetyt polttopullot.

Tässä nyt sitä faktaa niille, jotka faktaa kaipaavat. Faktan toimittaminen tuskin on kuitenkaan minun asiani, sillä se on jokaisen luettavissa esimerkiksi tilastokeskuksen sivuilta. Vaikka minä tiedän kirjoittavani aina totta, kehotan jokaista tarkistamaan tekstini jostain luotettavasta lähteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti