torstai 19. kesäkuuta 2014

Rasistinen kansannousu


Meillä Suomessa on totuttu ajattelemaan, että jos ihmisellä on joku akateeminen tutkinto, niin ilman muuta ajatellaan, että hänellä on myös riittävä kielitaito käsitellä kansanvälisiä asioita. Voin vakuuttaa, että näin ei todellakaan ole, sillä esimerkiksi oma kielitaitoni rajoittuu vain pakkoruotsiin ja muutamaan vironkielen sanaan. Ei näillä eväillä tulkita kovasti vieraskielisten lehtien artikkeleita. 

Kielitaidon puutetta ihmettelen myös rasistisista lausunnoistaan tunnetun Jussi Halla-ahon tulkinnoissa, jotka poikkeavat suuresti alkuperäisestä tekstistä. Sen sijaan ei ole kovin suuri yllätys, että vartijan koulutuksen omaava Olli Immonen ei näytä ainakaan saksaa kovin hyvin hallitsevan. Tämä huomattiin, kun yli 30 vuotta Saksassa asunut ja täydellisesti kieltä hallitseva vaimoni alkoi peräämään rasististen lausuntojen alkuperää. Ei olleet asiat sinne päinkään, vaan kyllä tulkinta oli aivan immosmainen. 
 
Seuraavassa esitäkin sitten etupäässä omia mielipiteitäni, vaikka ne aika tiukasti saavatkin pontta suorista yhteyksistämme Keski-Eurooppaan. Lähteittemme mukaan lähes kaikki mielenilmaisut alkavat rasisminvastaisista demonstraatioista, jotka sitten saavat aikaan vastamielenosoituksia. Näihin sitten yhtyvät ulkomaalaiset, joita asia yleensä koskee. Media tekee, niin kuin sen tapana on, maahanmuuttajista syntipukkeja. Tosiasia on, että maahanmuuttajat eivät näitä mellakoita aiheuta. Esimerkiksi Saksassa suurin syyllisten joukko löytyy oikeistolaisista ääriryhmistä. Tosiasiassa siis hyvin immoslaisista Hommafoorumeista. Ei se Suomelle ainakaan eduksi ole, jos Halla-ahon ja Immosen kaltaisia fasisteja alkaa parveilemaan Suomen eduskunnassa. Kyllä minä kuitenkin uskon, että tohtori Halla-aholla on sen verran oppimiskykyä, että Brysselistä palaa kotimaahan kovin muuttunut mies.

Kyllä minä edellä olevasta sen johtopäätöksen olen tehnyt, että Suomen ongelma ei ole maahanmuutto, vaikka maahanmuuttopolitiikassa onkin paljon korjattavaa. Suomen ongelmana on rasismi. Jos rasistiset liikkeet ja rasistiset kirjoitukset onnistuttaisiin lakkauttamaan, niin myös rasismi aikaa myöten häviäisi ja saisimme elää rauhassa omimassamme maassa. Sanon ”omimassamme” siksi, että ei tämä todellakaan ole mikään Jumalan osoittama ”luvattu maa”, joka automaattisesti kuuluu meille aiemmin tänne muuttaneille, ja me nyt sitten saamme sulkea portit muilta. Ei toden totta. Kyllä meidän oikeutemme päättyy yhteiskuntajärjestyksen ja lain valvontaan. Jos emme tähän pysty, on turha syyttää maahanmuuttajia siitä. 


Olkoon nyt loppukommentini vaikka seuraava:

Minä olen jo vanha mies, ja voimani ovat kovasti heikentyneet, niin että olkaa nyt kaikki ihmiset ihan rahassa. Menneinä aikoina asiat olivat hieman toisin, enkä kauheasti itseeni kohdistuvia kommentteja kuullutkaan. Vaikka olen kovasti  rauhaa rakastava mies, niin en minä kovin kauan olisi kuunnellut itseeni kohdistuvia perättömiä väitteitä. Ihan varmasti olisin paiskannut paaviakin turpaan, jos tarpeen oli ollut. Ehkä täällä Kalajoellakin siihen olisi aihetta ollut, mutta en joutavien takia käsiäni likaa. En siis lainkaan ihmettele, jos joku muslimikin hermostuisi jatkuvasta hänen uskontoonsa kohdistuvasta pilkasta tai jostain muusta ”mutakuonottelusta”. 
En toki ole laupias samarialainen, mutta sen verran kristitty, että kunnioitan kaikkien vakaumusta. Onneksi minun tehtäväni ei ole karsia taivaaseen menijöitä, mutta siitä olen vakuuttunut, että sinne pääsevät vain yksilöt, eivät tietyt uskontokunnat koko laumana. Onneksi tämä meidän luterilainen kirkkokuntamme on sen verran pieni yhteisö, että vaikka he kaikki olisivat siellä, ei se paljon tilaa veisi. Tuskin luterilaisten tarvitsee pelätä, että muslimit kaikki istumapaikat siellä valtaavat, vaikka heitä enemmän onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti