sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Soini, Halla-aho vai joku muu

Olenhan minä useaan kertaan koettanut lukijoilleni vakuuttaa, että kirjoitan etupäässä omia mielipiteitäni, mutta joskus myös faktoiksi tietämiäni asioita. Ehkä politiikastakin jotain tiedän, sillä olenhan saanut olla mukana useita vuosia, jopa vuosikymmeniä. Koskaan en ole ollut erityisen aktiivinen, mutta mukana kuitenkin, jonka seurauksena ennätin olla kunnallisvaaleissa ehdokkaana niin SMP:n kuin ”persujenkin” riveissä. Saihan se minut myötäelämään näissä vaaleissa, vaikka en oikein asiasta muutoin ollut innostunutkaan. Vaikka olen ikäni asunut kehä kolmosen ulkopuolella, oli SMP mielestäni hieman liian maalainen sen monista hyvistä puolista huolimatta. Oli ehkä niin, että Karjalan siirtolainen Veikko Vennamo jotenkin vetosi minuun rehellisyydellään ja oikeudenmukaisuudellaan. Perussuomalaisia luulin aluksi aidoksi SMP:n perilliseksi, mutta mitä pidemmälle aika kului, sitä kauemmaksi puolue näytti liukuvan noista perusarvoista. Sitten tulivat nuo ”jytkyt” ja puolueeseen iski suuruudenhulluus. Vallanhimo ja puolueen kasvu nousivat perinteisten arvojen edelle. Minä erosin puolueesta varmuuden vuoksi kun huomasin, että puolueen parhaita voimia alettiin erottaa pääasiassa siksi, että yrittivät pitää kiinni vennamolaisista arvoista. Näin minä sen näen.

Perussuomalaiset pitää kesäkuussa puoluekokouksensa täällä Jyväskylässä. Ehkäpä puheenjohtajan vaali on kokouksen merkittävin anti ja se hieman herättää kiinnostusta, sillä onhan siinä toisaalta katkolla myös puolueen suunta. Oletettavasti vastakkain ovat Timo Soini ja Jussi Halla-aho. Jos Soini voittaa, niin mikään ei muutu, mutta Halla-ahon voitto olisi katastrofi. Puolue hajoaisi ja jäisi kokonaan rasistien käsiin. Se merkitsisi myös puolueen kannatuksen laskua entisestäänkin, sillä pelkällä rasismilla ei kovin pitkälle mennä. Toki suurin osa Suomen kansasta yhä edelleen arvostaa ihmisarvoa.


 Kuvakaappaus: Suomen Kuvalehti

En tiedä, kuka on lanseerannut ”persujen” käyttämän nimityksen ”maahanmuuttokriittisyys”, mutta oikeastihan ei siitä ole kyse. Parhaimmillaankin kyse on maahanmuuttovastaisuudesta, sillä mitään kritiikkiä esimerkiksi kotouttamispolitiikkaa kohtaan en ole havainnut. Rasistisesta käyttäytymisestä sen sijaan on annettu jo lukuisia tuomioita, joten ei kai ole kovin väärin sanoa, että ainakin osittain kyse on selkeästä rasismista. Rasismi ”persujen” joukossa istuu niin sitkeästi, että valtakunnallinen ”valemedia” katsoi oikeudekseen hyökätä paikallisosaston sihteeriä vastaan, kun tämä puolusti maahanmuuttajia täysin perättömiltä syytöksiltä.

Täytyy kai meidän oikeasti myöntää, että maahanmuutosta on huomattavasti vähemmän haittaa kun maastamuutosta. Suomalaista jo yli 20% asuu ulkomailla, ja he kaikki ovat vieneet mennessään ”maailman parhaiden kätilöiden, maailman parhaiden opettajien ja maailman parhaan koulutuksen” heihin sijoittaman panostuksen.

On totta, että maahanmuuttajat ovat monenlaista joukkoa, mutta heidän joukossaan on monia korkeasti koulutettuja ja ennen kaikkea yritteliästä porukkaa. Kyllä he ainakin osittain paikkaavat Suomesta lähtevien elintasopakolaisten porukkaa.

Oikeasti minä uskon siihen, että Timo Soini tulee ainakin vielä tämän kerran valituksi. Halla-ahon kannatus lepää nuorten ja rasistien varassa ja se ei kuitenkaan pitkälle riitä. Jussi Niinistöstä ei ole johtajaksi, ja Sampo Terholla ei liene riittävästi paloa tuohon tehtävään. Sanoisinko, että liian fiksu ”persu”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti