lauantai 11. helmikuuta 2017

Mistä kansa tulee?


Suomi sinänsä on vanha asia, ja suomalaisuudestakin on puhuttu jo ainakin sen sadan vuoden ajan, jonka Suomen tasavalta on ollut olemassa. Toki suomalaisuudesta on puhuttu jo 1800-luvullakin pääsääntöisesti ulkomaalaislähtöisten Lönnrothin, Runebergin ja Snellmanin ajoista alkaen. Ja miksikä ei peräti 1500 luvulta Agricolasta lähtien. Suomalaisuudesta on siis voitu puhua ja samalla laulaa saksalaisen Paciuksen säveltämää kansallislaulua. Oikeasti mitään rodullista suomalaisuutta ei ole olemassakaan, sillä me kaikki olemme enemmän tai vähemmän ”mamuja”.

  
Suomeen on tullut asutusta niin idästä, lännestä, etelästä kuin pohjoisestakin. Jo paljon ennen kuin puhuttiin suomalaisuudesta, oli Suomen niemellä asutusta. Ensimmäiset tulivat maahamme heti sen jälkeen, kun mannerjäätikkö oli väistynyt Itä-Suomen yltä. Hekin siis olivat maahanmuuttajia eivätkä mitään rodullisia suomalasia. Lämpötilan vähitellen kohotessa alkoi maata vapautua, ja eri maakuntamme alkoivat vähitellen saada myös varsin monikulttuurista asujaimistoa. Rannikolla ja sisämaassa oli jo melko vakaa metsästäjä- ja keräilijäkulttuuri. Geneettisesti nämä ihmiset olivat lähinnä keskieurooppalaisia, mutta osittain myös nykyisen Volgan rannalta ja lappalaisväestöä, joka on ehkä alkuperäisintä nykyisen Suomen asujaimistoa.

Kaikesta tästä voidaan kuitenkin vetää se johtopäätös, että mitään luvattua maata ei Herramme millekään siunatulle Suomen kansalle ole antanut, jota me ”mamut” sitten olisimme oikeutettuja varjelemaan ja ajamaan pois jälkeemme tulevat. Toki olemme oikeutettuja valvomaan lakeja, joita yhteiskuntaamme on luotu, mutta se sitten onkin ainut asia, johon meillä on oikeus. Ihon väri, kieli, uskonto tai syntymäpaikka ei saisi muodostaa estettä tulla tähän maahan. Päinvastoin, meidän tulisi olla entistä auliimpia tarjoamaan asuinsijaa niille, jotka sitä tarvitsevat, sillä tuntuu kohtuuttomalta, että meillä on lähes kymmenen kertaa niin paljon maata henkeä kohden kuin useimmissa maailman maissa.

Vähintään yhtä kohtuutonta kuin Fortumin johtajan palkka verrattuna keskivertokansalaisen tuloihin.

Kohtuuttomaksi tämän asian tekee myös se, että siinä missä tämä alkuperäisasujaimisto metsästi, keräili luonnon antimia ja vähän myöhemmin oppi viljelemään maatakin, nämä hieman myöhemmin tulleet ”mamut” toivat tulessaan teollisuuden, rakennustaidon ja sitä kautta hyvinvoinnin.

Mitkä sitten ovat ne ”maahanmuuton kustannukset” joita perussuomalaiset ovat vuosikausia hehkuttaneet? Kokemus on osoittanut, että toistaiseksi maahanmuutto on tuonut tuloja, työllisyyttä ja hyvinvointia.

Ei kauppiaskaan voi laskea kannattavuutta ihan sillä perusteella, että jättää myyntitulot merkkaamatta kirjanpitoon, johon on merkitty ostot ja palkat. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin tähänhän ”persut” pyrkivät.

Seuraava suuri projekti lienee kansalaistemme lajittelu lähtömaan mukaan. Ihan varma en ole, mutta luulen, että minut kirjattaisiin venäläiseksi. Vaikka olisihan tässä vaihtoehtona 46 muutakin kansallisuutta, joista suomalaisuuden on katsottu siinneen.

Niin… voitaisiinko kieltää sitten maahantulo uskonnollisin perustein? Voi voi tuota meidän eduskuntaa, kun sääti uskonnonvapauslain. Ei siis oikein voida, mutta mitäpä siitä. Ulkomailtahan kaikki uskonnot ovat peräisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti