sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Viimeinen suomalainen


Jos kaikki tilastot pitäisivät paikkansa, niin suomalaisen syntyvyyden laskeva käyrä kertoo, että viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2050. Luultavaa on, että ei noin ihan käy ja että tuo käyrä ei laskeutuisi aivan suoraan, vaikka se juuri nyt siltä näyttää. Tässä pitäisi varmaan ottaa käsittelyyn korkeamman matematiikan termi, jossa puhutaan nollarajan jatkuvasta lähestymisestä.

Enemmän kun tuo matemaattinen termi minua ihmetyttää se, miksi vastaava käyrä melkein Suomen kaltaisessa naapurimaassamme Ruotsissa sojottaa ylöspäin. Suomi siis pienenee jatkuvasti samanaikaisesti kun naapurimaamme kasvaa.

Kun aloitin tätä ennätysmäisen pitkää opintoputkeani, anoin apurahaa mm. Impiranta-säätiöltä, josta sitä kai sainkin. Säätiötä ei ehkä ole enää olemassa, mutta tuolloin 60-luvulla se vielä oli. Keskustelimme säätiön silloisen toiminnanjohtajan kanssa siitä, olenko kenties viimeinen sotatoimialueella syntynyt suomalainen. Ehkä olin, ehkä en - se taisi jäädä arvoitukseksi ainakin minulle itselleni. Jos uskoisin näitä vuosikymmeniä myöhemmin syntyneitä kantasuomalaisia, niin minua ei kai olisi olemassakaan. sillä väittävät, että Karjalasta ei tullut pakolaisia. Oikeastaan en siis tiedä, mikä minä olen. Minun tapauksessani on onni, että täällä vielä on ihmisiä, joille ihmettelen tätä olemattomuuttani, mutta toisin on silloin, kun tuo 2050 syntyvä viimeinen suomalainen täyttää 70 vuotta. Tuskinpa lähin naapuri enää on ihan seinän takana, jos niitä ylipäätään enää on.

Mitähän meidän oikeasti pitäisi tehdä? Varmaa on, että nykymaailmaan menolla ei Suomen väkiluku ainakaan nouse. Saattaapa käydä niin, että tuo viimeinen suomalainen ei enää eläkettä saa. 


Onkohan tämä kiihottamista kansanryhmää vastaan, jos sanon, että elämän säilymisen ehtona on se, että ammattiyhdistysliike ja perussuomalaiset lopetetaan. Minun näkemykseni mukaan molemmat ovat toiminnallaan ainakin pyrkineet vaikuttamaan siihen, että väestö ei lisäänny. Perheet tuskin ovat kovin innokkaita hankkimaan perheenlisäystä, jos työllisyys ei nouse. Ja varmaa on, että työllisyys ei nouse, jos työllistämiskynnys nostetaan niin korkeaksi, että yrittäjät eivät uskalla ottaa palvelukseensa uusia työntekijöitä. Tästä kunnia työehtosopimuksille ja ammattiyhdistysliikkeelle. Jos ette vielä ole huomanneet, niin kerronpa teille. Toki minullakin on kokemusta ammattiyhdistysliikkeestä, samoin kun myös yrittämisestä. Ammattiyhdistysliike ajaa niiden etua, jotka ovat jo töissä ja jättää työttömät lähes heitteille. Kun aikoinani yrittäjänä ollessani palkkasin itselleni osa-aikaisen konttoristin, arvostelivat kollegani minua sanomalla: ”Ihan hullu olit, kun otit sen tytön töihin…. nyt et pääse siitä eroon millään. Olisit mennyt sen kanssa naimisiin, niin voisit erota pelkällä ilmoituksella.” Näinhän se on: aviopuolisosta pääsee nykyisin helpommin eroon kun huonosta työntekijästä. Ei kai se ihan näin saisi olla.

Toinen väestön kasvua vastustava joukkio on perussuomalaisten rasistinen siipi, joka äänensä käheäksi huutaa ”rajat kiinni.” Haluavatt sulkea rajojemme ulkopuolelle senkin vähäisen joukon, josta mahdollisesti olisi apua tähän kansakunnan kuolemaan.

Tutkijat ovat todenneet, että väestön vähenemisen pysäyttämiseen tarvitaan sekä syntyvyyden kasvua että maahanmuuttoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti