perjantai 20. tammikuuta 2017

Ydinenergia säästää mijoonia ihmishenkiä


Minä toki olen tämän suunnilleen tiennyt. Varmaan monet muutkin ammattilaiset ovat tämän tienneet, mutta kaikesta tietämättömät vihreät ja tuulivoimauskovaiset ovat saaneet pakan sekaisin pelottelemalla ihmisiä kauhuskenaarioilla.

Useat amerikkalaiset tutkimukset ja maailmanlaajuiset tilastot kertovat melko karua kieltä nykymaailman energiatilanteesta. Selväähän se kaikille on, että ilmaston tilaan vaikuttaa energia ja ennen kaikkea se tapa, jolla energiaa tuotetaan.

Nasan tutkijoiden mukaan ydinvoiman vastainen hysteria on perusteetonta, eivätkä mitkään tilastot ja tutkimukset tue tuota hysteriaa, jonka on ilmeisesti synnyttänyt se tosiasia, että sota-aseena on käytetty samalla energiamallilla tuotettua asetta.

 Kuvakaappaus: yle.fi

Ydinvoimaa on käytetty kuitenkin hyvin paljon enemmän rauhanomaisiin tarkoituksiin, ja se on tällä hetkellä ylivoimaisin energiantuottomalli maailmassa. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa luopua ydinvoimasta, sillä ydinvoimasta luopuminen vaikeuttaisi todella pahasti kamppailua ilmastonmuutosta vastaan.

Maapallolla on hyvin paljon maita, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää vesivoimaa energian tuotantoon, joka on tuo toinen päästötön vaihtoehto. Tuuli- ja aurinkoenergia tulevat aina olemaan varsin merkityksettömässä sivuosassa, eivätkä ne ole edes erityisen ekologisiakaan vaihtoehtoja. Varsinkin tuuli tarvitsee aina rinnalleen ”tasausvoimaa”, jonka vesivoimanpuutteesta kärsivät maat joutuvat tuottamaan jollakin fossiilista polttoainetta käyttävällä voimalalla. Esimerkiksi Tanska on joutunut lisäämään päästöjään tuulivoiman yleistymisen myötä. Muissa pohjoismaissa ei tällaista ongelmaa toistaiseksi ole.

Ydinvoiman käyttäminen fossiilisten energianlähteiden sijasta on tutkijoiden mukaan säästänyt kaksi miljoonaa ihmishenkeä viimeisimmän vuosikymmenen aikana. Nasan Goddard instituutin tutkijat Pushker A Khareeha ja James E Hansen väittävät, että ydinvoimaan tukeutumalla voitaisiin tulevaisuudessakin säästää miljoonia ihmishenkiä. Samantapaiseen tulokseen on tullut myös Forbes, vedettyään yhteen energiatuotannon kuolonuhreja, joita ovat myös tuotantoprosessissa surmansa saaneet. Tässäkin suhteessa ydinvoima on ylivoimaisesti turvallisin vaihtoehto.

Aurinkoenergian ja tuulivoiman laajamittaisella käyttöönotolla on tutkijoiden mukaan edessään vielä niin suuria haasteita, että nämä energiamuodot eivät vuosikymmeniin pysty haastamaan ydinvoimaa keskeisenä energiantuottomuotona.

Olen kovasti iloinen, että nämä kansainväliset ja arvostetut tutkimukset tukevat minun esittämiäni väitteitä erilaisista energiantuottomuodoista. Todella ihmeellistä on, että täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella voidaan esittää asioita, jotka kantavat esittäjänsä jopa eduskuntaan. Ei sen ihan niin pitäisi mennä, sillä minun mielestäni ei tietämättömyys ja ihmisten perusteeton pelottelu voi antaa kykyjä yhteisten asioiden hoitamiseen.

Onnittelen vilpittömästi Hanhikiven läheisyydessä asuvia. Saatte naapuriksenne turvallisen hyvinvointia tuovan laitoksen, jonka vaikutus näkyy pitkälle tulevaisuuteen. Naapurikunta Kalajoki näyttää valinneen täysin päinvastaisen vaihtoehdon:kalliin ja suuren määrän ongelmajätettä tuottavan häkkyräkokoelman, joka aiheuttaa ongelmia sekä luonnolle että ympäristölle. Mahdollista on, että se tuhoaa myös ihmisten terveyden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti