tiistai 24. tammikuuta 2017

Lappeenrannan proffien tuulivoimakytkökset


On oletettavaa, että tapaus ”tuulivoima” on paitsi maailman suurin huijaus, niin myös Suomen suurin korruptiorikos. Kun Perussuomalaisten Matti Putkonen sai suurella mediakohulla valtiovallan uskomaan, että tuulivoiman terveyshaitat on tutkittava, ei hallitus uskaltanut tehdä päätöstä, että mitään ei tutkita.

Hallitus hehkutti suureen ääneen, että nyt sitten tutkitaan ja järjestetään peräti puolueeton tutkimus. No mitä sitten tapahtui? Tutkimusprojektiin valittiin monia tuulivoimalaitosten omistajia, eikä puolueettomuudesta ollut mitään tietoa. Näyttää siltä, että kaikessa nojataan jo aiemmin tehtyihin mielipidekyselyihin, joita alun alkaenkaan ei voitu pitää tutkimuksina, eikä edes luotettavina.

On yhä edelleen uskottavaa, että tohtori Maria Peresin tutkimukset sellaisenaan ovat luotettavimmat alalta suoritetut tutkimukset. Niissä on vain se vika, että jos niihin uskottaisiin, ei koko maailmassa olisi yhtään tuulimyllyä. Kun tuulimyllyfirmassa töissä oleva lobbari kysyy kihniöläiseltä maanviljelijältä, häiritseekö tätä tuulimyllyjen meteli. tämä vastaa, että ei häiritse. Jos vastaus olisikin, että ei häritse, mutta infrasaaste tekee minut kipeäksi, panisi voimayhtiön ”tutkija” tuon vastauksen paperikoriin, sillä henkilö ei vastannut kunnolla esitettyyn kysymykseen.

En tiedä, onko lääkärikunta aivopesty, lahjottu vai muuten vaan erityisen tyhmä, sillä kun eteen tulee selvästi vibroakustisesta oireyhtymästä kärsivä ihminen, tuhlataan sairauden tutkimiseen omaisuuksia, vaikka kannattaisi suhtautua vakavasti oireisiin, jotka esiintyvät hyvin samankaltaisina kaikkialla tuulivoimaloiden vaikutusalueella ja joiden takia sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa.


 
En nyt halua kertoa, kuka tekee ja mitä tekee, mutta julkisuuden selän takan suoritetaan nyt myös oikeaa tutkimusta, jota ei rahoita mikään virallinen taho. Miksi tästä ei haluta kertoa, johtuu vain pelosta, että tuulivoimakuplasta hyötyvät olisivat varmasti valmiit sabotoimaan tutkimusta. Eräs asia on jo selvä: ne kunnat, joissa kunnan päättäjät ovat tavalla tai toisella hyötyjien joukossa, suhtaudutaan myllyihin virallisella taholla myönteisesti. Sen sijaan kielteisiä päätöksiä syntyy alueilla, joissa poliittinen kirjo on heterogeenisempaa ja monetkaan päättäjät eivät ole hyötyjien joukossa.

Tosiasiassahan tilanne on se, että tuulimyllyistä ei hyödy kukaan, sillä eiväthän ne pysty edes kunnolliseen sähkön tuotantoon. Tuulivoimayhtiöiden laskelmat eivät kestä minkäänlaista päivänvaloa. Koko kupla perustuu siihen tosiasiaan, että on vain hyvin pieni joukko ihmisiä, joilla on riittävästi koulutusta tai kokemusta kumota nuo laskelmat, ja heistäkin suurin osa voidaan lahjoa.

Sellaista se vaan on. Se katastrofi sähkön loppumisesta, josta Iltasanomat kertoi, ei ole pelkkää teoriaa. Sellainen on tapahtunut Saksassa, jossa vahingot jäivät kuitenkin suhteellisen vähäisiksi, koska sattui sunnuntai, jolloin teollisuuden sähkön tarve oli vähäistä. Vuosi sitten oli tilanne Suomessakin melko tukala, mutta naapurimaasta saatiin silloin sähköä. Silloinen ”tuulivoimareservimme” oli teoriassa satoja megawatteja, mutta todellisuudessa saatiin siitä käyttöön vain runsaat 40 MW, ja sekin meni pääosin omien voimalaitosten lämmitykseen ja jään sulatukseen.

Kyllä kai se niin on, että jos joku kirjoittelisi näin ja se olisikin puppua, tuulivoimayhtiö haastaisi varmaan oikeuteen. No, ihan vapaasti saavat haastaa, mutta tuskin uskaltavat, sillä kyllä he tietävät, että tunnen asian paremmin kuin heidän parhaatkaan asiantuntijansa. He häviäisivät jutun, mutta näin asiasta tulisi julkinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti