lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vihreä vilppi


Jos eduskunta nyt päättäisi, että puolueita on vähennettävä yhdellä, ja pidettäisiin kansanäänestys siitä mikä puolue pudotettaisiin, niin enpä juuri epäröisi äänestäessäni. Toki paria muutakin puoluetta pidän turhakkeina, mutta mielestäni ainut puolue, joka imee kannatuksensa täydellisestä tietämättömyydestä ja suoranaisesta petoksesta on Vihreät, jota en siis pidä ainoastaan tarpeettomana vaan suorastaan vahingollisena. Jos joku on asiasta toista mieltä, niin olkoon vaan. Tämän on kuitenkin minun mielipiteeni, joka perustuu jonkinasteiseen asiantuntemukseen.
Olen syvästi tietoinen, ettei tämä blogi tee minusta mitenkään erikoisen suosittua, totuuden esiin tuominen on minulle omaa suosiotanikin tärkeämpää. Toki uskon, että monet vihreiden kannattajat ovat vilpittömiä luonnon ystäviä, aivan kuten minäkin, mutta sitten tulee tuo suuri mutta. Otaksun, että vihreiden nouseva kannatus perustuu suurelta osin tahallaan syötettyihin vääriin tietoihin ja osittain suorastaan tietämättömyyteen. Ei tunnu uskottavalta, etteivätkö muutamat hyvinkin koulutetut Vihreiden nokkamiehet ja naiset ymmärtäisi mistä on kysymys, mutta kun  on muodikasta, niin vastustetaan nyt sitten kaikkea, minkä odotetaan tuovan kannatusta, ja kannatetaan asioita samasta syystä. Asioilla ei tarvitse olla mitään poliittista agendaa, eikä niillä yleensä olekaan. 

Ydinvoiman vastustus on kautta maailman otettu keppihevoseksi, vaikka siihen ei oikeasti ole mitään perusteita. Onhan ihan totta, että amerikkalaiset lopettivat Yhdysvaltain ja Japanin välisen sodan pudottamalla maahan pari ydinpommia, mutta ydinvoimaloita sinne ei pudotettu. Ydinvoiman vastustajat imevät kuitenkin ydinvoiman vastaisen kannatuksensa suurelta osin siitä vaaran uhasta, jonka nuo pommit aikoinaan loivat. En koskaan ole kuulut Vihreiden puolustavan ydinvoimaa sillä perusteella, että se on ympäristöystävällistä ja polttoaine kierrätettävää. Toki minäkin kannatan uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä, siitäkin huolimatta, että turve, hake ja jäte muodostavat lisää jätettä, joka sen jälkeen ei ole enää kierrätettävissä. Ilmastosaasteilta nämä energialähteet eivät meitä vapauta. 

Ydinvoiman vastaisuudessa kunnostautuneita poliitikkoja on jopa nimitetty energiapolitiikan asiantuntijoiksi, vaikka heidän asiantuntemuksensa on tosiasiassa kovasti kyseenalaista ja se onkin etupäässä hankittu heiluttelemalla kylttejä mielenosoituksissa. Jonkin verran energiaahan siihenkin kuluu, mutta sen verran saadaan aikaan jopa tuulivoimalla, jota pidetään täysin saasteettomana energiana. No, mitäpä minä tuulivoimasta sanoisin. Ainakin se on ulkomaalaista työvoimaa suosivaa energiaa, joka on saatu voimayhtiöille kannattavaksi vain veronmaksajien rahoilla. Tätäkään en ole kuullut Vihreiden suusta, vaan olen ihan itse sen todennut, esimerkiksi kun Kalajoen satamasta on rahdattu ulkomaisia tuulimyllyn osia, joita sitten ulkomaalaiset kokoavat voimaloiksi, jotka veronmaksajat sitten maksavat.

Vihreiden suusta en ole myöskään kuullut sitä tosiasiaa, että vielä uusien ydinvoimaloidenkin jälkeen Suomi on täysin riippuvainen tuontisähköstä. Suuresti minä ihmettelen, että Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö yhdisti Fennovoiman voimalaitoksen jotenkin riippuvaiseksi Venäjästä. Tietysti kaikki rakennuttajat ovat rakennusvaiheen aikana jossakin määrin riippuvaisia rakentajasta, mutta kyllä se riippuvaisuus sitten siihen loppuukin. Suomalainen yhtiö noudattaa suomalaisia yrityksiä varten säädettyjä lakeja, eikä siinä todellakaan puhuta mitään Venäjä-riippuvuudesta. Sitä riippuvuutta ei todellakaan ole, mikä Niinistön pitäisi tietää. Nykyisin olemme jossakin määrin energian tuonnin varassa ja sitä kautta myös riippuvaisia Venäjästä, mutta omat ydinvoimalaitokset vähentävät tätä riippuvuutta hieman.

Tämänhetkinen teknikkaamme ei suo oikein monia mahdollisuuksia rakentaa energiaa tuottavia saasteettomia laitoksia kovinkaan monella eri tavalla. Ehdottomasti saasteettomin on vesivoima, mutta sen rakentaminen alkaa olla tiensä päässä. Toiseksi saasteettomin onkin sitten ydinvoima, jonka rakentamista Vihreät vastustavat kaikin populistisin keinoin. Ydinpolttoaine on kierrätettävää, ja nykyisin on kehitetty menetelmiä, joilla saadaan jopa kolmeenkin kertaan käyttöön sama polttoaine.

Ydinenergia perustuu reaktioon, joka saadaan aikaan halkaisemalla atomin ydin. Parhaiten se onnistuu vetyatomilla, mutta sen tuoma energia on vaikeasti hallittavissa. Kun uraani löydettiin, saatiin jo huomattavasti helpommin hallittava vaihtoehto, mutta periaatteessa tuo reaktio saadaan aikaan monella muullakin materiaalilla. Toistaiseksi ei ole olemassa menetelmiä, jolla voitaisiin tätä kehitystä hyödyntää. Meidän maaperässämme on kyllä myös uraania, mutta ehkä entistäkin riippumattomampia olisimme myös polttoaineen tuonnista, jos ydinvoimaan suhtauduttaisiin hieman suopeammin ja antaisimme oikeiden asiantuntijoiden työskennellä rauhassa.

Kovin montaa tekniikan asiantuntijaa ei Vihreiden joukosta löydy, joten eiköhän suurin osa heidän ”asiantuntemuksestaan” ole hankittu mielenosoituskulkueissa kylttejä kantamalla. Sen verran koulutettuja porukassa kuitenkin on, että oletan heidän tietävän, mitä kuplaa he ovat puhaltamassa, joten uskallan kyllä olettaa, että kyseessä on tahallinen vilppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti