lauantai 18. heinäkuuta 2015

Oikea laitahyökkääjä


En oikein tiedä, miksi rasismia pidetään oikeiston etuoikeutena. Vaikka pidänkin Kokoomusta äärioikeistolaisena puolueena, en silti pidä sitä erityisen rasistisena puolueena. Johtuisikohan siitä, että isänmaalisuutta pidetään oikeistolaisten etuoikeutena, ja kun rasistit sitten koettavat kätkeä rasisminsa esimerkiksi hehkuttamalla isänmaanrakkauttaan, lankeaa tuosta varjo myöskin oikeiden oikeistopuolueiden päälle. Tosiasiassa näillä asioilla ei kuitenkaan ole mitään keskinäistä tekemistä, ja vähintään jo nyt pitäisi oikaista nuo harhaluulot.

Minun mielestäni esimerkiksi Hitlerin Saksassa valtaa pitävä natsipuolue ei koskaan ollut mikään oikeistopuolue, vaikka huusikin isämaan nimissä puhtaan rodun puolesta. Kyseessä oli kuitenkin hyvin samantapainen kansan kiihkoilu kuin Stalinin Neuvostoliitossa. Kyllä isänmaallisuus asuu ihmisissä, ja se istuu lähes kaikkien nykyisten eduskuntapuolueiden niskaan, ehkä ihan äärivasemmistoa lukuun ottamatta. 

 Kuva: Jorma Lampela

Olen antanut itselleni syntyä käsityksen, että kommunistisen järjestelmän romahdettua ovat kommunismin viimeiset rippeet jääneet istumaan paitsi eduskunnan ulkopuolisiin sirpaleisiin myös Vasemmistoliittoon. Myös Natsi-Saksan sirpaleita asuu Suomessa, ja ne ovat valitettavasti lähellä perussuomalaisia olevissa pienliikkeissä, jotka ovat onnistuneet keräämään joukkoonsa ison rasistijoukon. On suorastaan valitettavaa, että ”persut” ei ole onnistunut karistamaan häpeätahroja pois joukostaan. Saattaa olla, että joku Hirvisaaren erottaminen jonkun natsitervehdyksen takia ei ole riittävä toimenpide tähän suuntaan.

Puoluekartta vasemmalta oikealle ei siis ollut aivan yksinkertainen rakentaa, sillä lähes jokaisella puolueella oli jotain yhteistä jokaisen puolueen kanssa. Ehkä jotkut elämänarvot olivat toisille puolueille läheisemmät kuin toisille, mutta kannattajien sosiaalinen asenne jakautui hyvin tasaisesti yli puoluerajojen. Jonkun tehtaan perusduunari saattaa olla kokoomuksen kannattaja, kun taas hyvinkin vahvan yrittäjätaustan omaava henkilö on vakaumuksellinen demari. Tuohon toteamukseen kai perustuukin ajatukseni siitä, että puolueita on tässä maassa aivan liikaa. Niiden määrä ei johdukaan aatteellisista eroista, vaan pomottamisen tarpeesta.

Äärioikeiston pomona on nyt sitten Aleksander Stubb. Armoitettu lausuntojen antaja, joka todellisuudessa on parempi juoksemaan kun politikoimaan. Ehkä ihan oikea mies ministerin paikalle, mutta onkohan nykyinen salkku liian painava? En kuitenkaan voi ottaa tuohon kantaa, kun en todellisuudessa tiedä mitä mies osaa ja mitä taas ei. Olen kuulut, että hän osaa kieliä sujuvasti ja ihan itse olen todennut, että hän ei sitten taas osaa käyttäytyä ministerin arvolle sopivasti. Jonkinasteista pikkupoikamaisuutta tunkeutuu väkisinkin ja ohi polvihousujen. Olkoon nyt Stubb hallituksessa, mutta olisi voinut olla jollakin sellaisella tuolilla, jossa ei olisi noin hyviä mahdollisuuksia sotkea Suomen asioita.

Jos nyt on kuitenkin pidettävä väen väkisin yllä tuota ruotsinkielisten pakkopaikkaa, niin edustakoon nyt Stubb sitten sitä. Vaikka RKP heitettäisiin kuinka kauaksi hallituksesta, niin aina ruotsinkieliset ovat osanneet puolensa pitää - eiköhän Aleksander Stubb ole hyvä esimerkki tästä. Ruotsinkieliset ovat ihan hyvin onnistuneet soluttautumaan kaikkiin puolueisiin, ja siihen heillä toki on oikeus. Tässä suhteessa RKP on siis täysin tarpeeton.

Aleksander Stubb saa nyt henkilönä olla sitten tästedes rauhassa. Olen koettanut käsitellä puolueiden pomoja aika kriittisesti, mutta sittenkin silkkihansikkailla. Kuten jo ihan alussa sanoin, on minun oma poliittinen karttani hieman poikkeava eduskunnan istumajärjestyksen luomasta mielikuvasta. Tämä perustuu pelkästään puolueiden politiikan sisältöön siltä osin kuin minä olen sen ymmärtänyt.

Kertauksen vuoksi siis vasemmalta oikealle: Vasemmistoliitto, Vihreät, Sosiaalidemokraatit, Perussuomalaiset, Keskusta, Kristilliset, RKP ja Kokoomus.

Eduskunnan ulkopuoliset hörhentäjät ovat sitten luku sinänsä, joita minä en ainakaan laske miksikään. Näitä joogalentäjiähän on muutenkin liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti