perjantai 3. heinäkuuta 2015

Suomalaista saivartelua


Kyllä minä taas olen ”kuin klapil päähä lyöty” joutuessani ihmettelemään tätä suomalaista saivartelua. Kyllähän lähtökohta on se, että Suomeen rekisteröyty suomalainen osakeyhtiö joutuu noudattamaan suomalaista osakeyhtiölakia, ihan riippumatta siitä millaiset omistussuhteet yhtiössä on. Kyse on aina suomalaisesta yhtiöstä. Vanhassa osakeyhtiölaissa oli kyllä olemassa ns. ulkomaalaispykälä, jonka avulla voitiin rajoittaa ulkomaalaisten omistusta jossakin yhtiössä, mutta jos ihan oikeassa olen, niin tuo pykälä on nyttemmin poistettu. Hyvä niin, sillä ei meillä ihan liikaa ole ulkomaalaista pääomaa käytössämme. 

  
Jos nyt suomalaisuutta halutaan mitata omistuksella, niin kyllä 51 % hyvin riittäisi, sillä se antaisi ehdottoman päätäntävallan yhtiön asioissa. Jos Fennovoiman omistajayhtiön yhtenä omistajana on joku kroatialaisyhtiö, niin mitä sitten. Se ei huononna millään tavoin Fennovoiman toimintaa eikä vaaranna hanketta. Hanketta vaarantaa vain perusteeton ydinvoiman vastustaminen, joka saattaa saada eduskuntaan tiettyä epävarmuutta. Jo alun alkaen oli saivartelua tuo 60 % vaatimus, jolle en nyt ihan heti näe muuta syytä kuin sen, että niissä olosuhteissa koetettiin vihreitä rauhoitella.

Jos todella yhtiön suomalaisomistus olisi haluttu turvata, olisi kai riittänyt lupaehtoihin maininta, että ”osakkeiden enemmistön on oltava suomalaisten hallinnassa.” Näinhän nyt on, olipa kroatialaisia mukana tai sitten ei. Suomalaisten kannalta kai paras vaihtoehto olisi, että 51 % suomalaisilla ja 49 % ulkomaalaisilla. Tämä takaisi sen, että ulkomaalaisella rahalla saataisiin rakennettua suomalainen ydinvoimalaitos, jonka asioista päättävät suomalaiset. Fennovoiman omistajayhtiön kannalta tärkeintä on, että hankkeeseen sitoutuneet tahot pystyvät vastaamaan sitoumuksistaan. Ei pitäisi pätkääkään olla Suomen hallituksen asia, miten joku osakkaana oleva ulkomaalainen yhtiö on rahansa hankkinut. Ostaessamme valtiolle tarpeettomia Audeja emme toki ole kiinnostuneita siitä miten tuo autonvalmistaja on käyttöpääomansa hankkinut.

Jos nyt ihan oikein olen ymmärtänyt, on tuon uuden osakasyhtiön takana joitakin venäläissyntyisiä ihmisiä, jotka ovat kuitenkin länsimaiden kansalaisia. Minkäpä ihminen syntyperälleen voi. Vaikka voisikin, niin mitä se meille kuuluu. Pääministeri Sipilä on tekniikan mies. Olettaisin hänen tietävän, että ydinvoiman suurimmat vastustajat ovat Vihreät, joissa ei ole montakaan todellista asiantuntijaa ja jotka ovatkin ottaneet ydinvoiman vain keppihevosekseen saadakseen ääniä ihmisiltä, joille ovat onnistuneet luomaan kauhukuvia. Sipilä, minä ja moni muu asioihin perehtynyt tietää vasrmasti, ettei ydinvoimaan sisälly sen enempää vaaroja kuin rautateihin, joissa on tapahtunut onnettomuuksia monisatakertaisesti niin paljon kuin suomalaisissa ydinvoimaloissa.

Luulisi vihreidenkin kannattavan ydinvoimaa ihan saasteettomuuden vuoksi ja siksi, että polttoainetta voidaan kierrättää. Tätä mahdollisuuttahan ei uusiutuvilla polttoaineilla ole, vaikka muutoin olenkin hakkeen, turpeen ja jätteiden energiakäytön kannalla.


Onni tässä nykytilanteessa on, että Vihreät eivät ole hallituksessa, joten kyllä hallituksen tulisi pystyä nyt tekemään Suomen kokonaisedun mukaisia päätöksiä, riippumatta vihreästä populismista, jonka avulla on johdettu kansalaisia harhaan jo vuosikausia.

Monet moottoripyöräkerhot on määritelty rikollisjärjestöiksi. Kyllä minun mielestäni tuo terrorismia tukeva puolue pitäisi sisällyttää myös tuohon määritelmään. Jos vihreän populismin avulla onnistutaan sabotoimaan suomalainen suurhanke, olen todella pettynyt. Pettynyt siksi, että se on melkoinen askel kehityksessä taaksepäin.

Henkilökohtaisesti näillä asioilla minulle tuskin on merkitystä, mutta jotenkin säälittää, kun muistan hyvin sen ajan, jolloin varsinkin vasemmistovihreät suurella suulla julistivat, ettei vihreä liike koskaan tule muodostumaan poliittiseksi puolueeksi. No ei oikein muodostunutkaan, mutta rekisteröityi kuitenkin ja onnistui muodostamaan valtiovallan suojeluksessa olevan terroristijärjestön. Paljon on vettä virrannut Kalajoessakin sen jälkeen, ja moni asia on muuttunut. Näin ovat vihreätkin jättäneet luonnon ja ympäristön suojelun metsästääkseen ääniä ja kannatusta. Valitettavasti tämä tapahtuu yhteisen edun kustannuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti