maanantai 24. marraskuuta 2014

Sekopäät suomalaiset

Ehkä tämä nyt on liian provosoiva otsikko, mutta parempaa en keksinyt. Eiväthän kaikki suomalaiset suinkaan ole sekopäitä, eivätkä edes ne 7% vähemmistöön kuuluvat, jotka joutuvat elämään jonkun geenipoikkeaman aiheuttaman erilaisuuden kanssa. Tämä geenipoikkeama on matemaattinen tosiasia, joka on todettu tutkimalla näitä ihmisten poikkeamia. 93% kaikista ihmisistä on niin sanotusti normaaleja, mutta noin 7% siis geneettisesti erilaisia. Useimmissa tapauksissa tätä erilaisuutta ei voida ulkoapäin havaita ollenkaan, eikä siitä ole mitään haittaa. Vaarattomimmasta päästä lienee vasenkätisyys, josta monessa asiassa saattaa olla jopa hyötyä. Menneinä aikoina esimerkiksi vasenkätisiä koululaisia yritettiin ohjata oikeakätisiksi, mutta huonolla menestyksellä.

 
Ei ollut menestys juuri sen parempi, kun homoseksuaaleja yritettiin ”eheyttää”. Tunnetaan tapauksia, joissa ihminen on jopa tehnyt itsemurhan siksi, että hänen poikkeamaansa ei ole hyväksytty ja siitä on tehty jotenkin synti tai rikos. Synti se ei ole eikä rikoskaan, mutta geneettinen poikkeama kyllä. Samoin on laita monen muunkin sukuvietin kierouman kohdalla. Ne tuskin ovat korjattavissa, mutta siitä huolimatta joitakin käyttäytymismuotoja voidaan pitää rikollisina, ja niistä on laissa määrätty rangaistus. Kyse ei siis ole vietistä sinänsä, vaan ihmisen käytöksestä. Pedofiili tuskin voi mitään sille, että on pedofiili, mutta joskus on vain pystyttävä käyttäytymään halujensa vastaisesti.

Pedofilian lisäksi ympäristölle haittaa-aiheuttava ”geenivirhe” on alkoholismi, joka monessa tapauksessa on täysin synnynnäinen ja perinnöllinen ominaisuus. Se saattaa puhjeta ”kukkaansa” jo ensimmäisen ryypyn jälkeen, ja alamäki on todella raju ja nopea. Ihmiset, jotka ovat säästyneet tältä geneettiseltä ”epänormaalilta” syntymävialta, sortuvat usein halveksimaan ja syyllistämään poikkeavia ihmisiä.

Tuo muutama esimerkki vähemmistöön kuuluvista ihmisistä ei mitenkään ole ihmisten itsensä aiheuttamia, vaikka totta on, että omalla käytöksellään ihminen saattaa saada itsensä alttiiksi teoille, jotka ovat tuomittavia. On kuitenkin syytä muistaa, että myös nämä ihmiset ovat Jumalan luomuksia ja ansaitsevat ihmisarvoisen kohtelun. He eivät siis ansaitse tulla tuomituksi tuon ominaisuutensa tähden, vaan tuomittakoon heitä vasta heidän tekojensa mukaan. Kyllä minä sitä mieltä olen, että sekopäisiä suomalaisia ovat ne, jotka ajavat esimerkiksi jotain lakia ”sukupuolineutraalista” avioliitosta, vaikka koko maassa ei ole kovin monta sukupuolineutraalia ihmistä.

Kyllä se oikeasti niin on, että moni rikos on rikos juuri siksi, että ihminen toimii rikollisesti. Hänet tuomitaan tekojensa mukaan, niin kuin oikein on. Kärsitty rangaistus ja tekemiemme tekojen vilpitön katuminen muodostaa sen pohjan, jolle uusi mielekäs elämä voi rakentua. Uskallanpa väittää, että on paha Raamatun tulkintavirhe, jos joku kuvittelee, että 2000 vuotta sitten tapahtunut Kristuksen teloitus vapauttaa hänet nyt tehdyistä synneistä.

Elämäntyylimme ja tekemämme teot ratkaisevat, eivät puheemme, kirkoissa käymisemme eivätkä Raamatun lauseet.

”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” on tuo auttamisen peruskäsky, joka pitää sisällään kaikki ihmiset ja kaikenlaisen inhimmillisen avun. Se koskee kaikkia ihmisiä ja vaatii meiltä tosi paljon.

Oletko varma, että olet valmis syöksymään tuleen pelastaaksesi tuntemattoman mustan pojan, vaikka oma henkesi olisi uhattuna? Itsestäni en tiedä, mutta miettikääpä tätä, ennen kuin alatte opettaa uskontoa muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti