sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pro Kalajoki -liike?



Työni puolesta olen asunut muutamalla paikkakunnalla Suomessa, tosin viimeisen kymmenen vuoden aikana ainoastaan kahdella. Aina on kuitenkin pääpaino toiminnassani ollut kotipaikkakunnan kehittäminen. Siihen kai Kalajoella on pyrkinyt myös tämä Pro Kalajoki -liike.  Perussuomalaisten aluejärjestön kokouksessa ehdotin aikanani yhteistyötä tämän liikkeen kanssa, mutta ajatus ei saanut kannatusta. ”Hajoita ja hallitse”-periaate tuntui olevan vallitsevan ajatuksena vielä silloin.  Sen kyllä ymmärsin, jos poliittinen puolue ei voi solmia vaaliliittoa ry:n kanssa, mutta yhteistyössä en näe mitään mahdotonta.

Paikallisjärjestön henki on nyt kokonaan muuttunut, kun kokoonpanokin on muuttunut. Nyt puolueen paikallisjärjestö on valmis ja halukas tekemään yhteistyötä minkä tahansa järjestön kanssa, jos asia koskee kotipaikkakunnan kehittämistä.  Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni, mutta uskon myös yhdistyksen hallituksen olevan samoilla linjoilla, sillä itsekin kuulun tuohon hallitukseen. Kuulun myös piirihallitukseen, jonka jäsenten kanssa olen asiasta keskustellut. 

Yhteistyössä on voimaa, ja siinä ei nyt kerta kaikkiaan ole mitään pahaa.  Tämä on siis kädenojennus tälle yhdistykselle, jonka rikkoutuneet välit Perussuomalaisten kanssa ymmärrän hyvin luettuani muutamia paikallisyhdistyksemme entisen puheenjohtajan lähettämiä kirjeitä. Ne olivat suoraan sanoen sikamaisia ja luultavasti perustuivat entisiin kaunoihin ja täydelliseen tietämättömyyteen.  Tervetuloa nyt Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen  jäseniksi myös Pro Kalajoki liikkeen jäsenet. Ei ole olemassa laillista estettä kuulua kahteen erilliseen yhdistykseen.

Tiedustelin aikoinani Pro Kalajoki liikkeen asemaa paikkakunnalla. Minulle väitettiin, että se on ns. yhden asian liike, joka oikeasti on jo henkitoreissaan. Jos se yksi asia on paikkakunnan kehittäminen, niin olen valmis ryhtymään sen toimintaan mukaan ja omalta osaltani puhaltamaan henkeä siihen. Kuulosti varsin typerältä, kun liikkeen mahdollisesta kuolemasta riemuittiin jo etukäteen, varsinkaan kun kellään läsnä olevista ei ollut edes todellista tietoa asiasta.

Yhdistyslakia tuntemattomille voin kertoa, että kukaan ulkopuolinen ei voi lakkauttaa laillisesti rekisteröityä yhdistystä, jos tämä noudattaa omia sääntöjään ja Suomen lakia.  Se pätee niin Pro Kalajoki -liikkeeseen kuin myös Kalajoen Perussuomalaisiin.

Yhteistyötä kaikkien ryhmien kanssa on kehitettävä Kalajoellakin. Myös perussuomalaisilla on hyviä ideoita kaupungin kehittämiseksi, mutta usein ne on tyrmätty vain siksi, että niiden esittäjästä ei oikein ole pidetty. Se tuskin on oikea tapa, olipa kysymys mistä tahansa.

Nykyinen poliittinen toiminta monessa asiassa on kuin urheilukilpailut, joissa ei yritetä olla toisia parempia, vaan keksitään kepposia toisten ”pään menoksi”, jotta nämä olisivat huonompia. Ei juoksukilpailuissakaan saa kampata toisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti