lauantai 20. heinäkuuta 2013

Himas-päätös



Aikansa kutakin, sano pässi kun päätä leikattiin.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta teki päätöksen, jonka mukaan korruptio on sitten sallittu tässä maassa.  Puhtaimmillaan suomalainen korruptio elää hyväksytyissä hyväveliverkostoissa. Näitä verkostoja muodostavat sekä tietyt ammattiryhmät erikseen tai ne muodostuvat muista yhdistävistä tekijöistä. Tällaisia hyväveliverkostoja on sekä virallisia että epävirallisia. Herkkäuskoiset suomalaiset ovat uskoneet, että Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa, kun sitä on kerran toitotettu.  Voihan se tietysti niin ollakin, mutta melkoisia rötösherroja on sitten kaikissa maailman valtioissa.

Kun pääministeri Katainen tilasi filosofi Himaselta ennusteen tulevaisuudesta, kokivat monet sen vähintään toimivallan ylitykseksi.  Suomalaiset kilpailuttamissäädökset ovat jossakin määrin epäonnistuneita, eikä minun mielestä siinä mitään lakia rikottukaan. Tähän kai nojasi perustuslakivaliokunnan päätöskin. Suhteellisuudentajunsa menettänyt Katainen ei edes tajunnut, että 700 000 euroa on iso raha laskettaessa minkä maan valuutassa tahansa. Tavallista Matti ja Maija Meikäläistä jurppiikin juuri se, että rahaa kylvetään milloin kymppitonneja yksityisiin lentomatkoihin ja milloin taas Himas-sopimuksen kaltaisiin horoskooppeihin. Jos rikoslain kirjain ei täytykään, niin kyllä tavallisella maalaisjärjelläkin voidaan ymmärtää, että rahan kylväminen sinne tänne kuivettaa ennemmin tai myöhemmin kassan firmassa kun firmassa. 

Lähde: Perussuomalainen

Joku on joskus sanonut, että ”ei ole niin suurta firmaa, ettei yksi mies sitä nurin juo.”  No en minä Kataista juopoksi epäile, mutta ei ne juopotkaan oikeasti juomalla niitä firmoja hävitä. Kyllä ne on kännipäissä tai mahtailunhalussa tehdyt typerät liiketoimet. Jos emme saa kaksikkoa Katainen - Urpilainen ennemmin tai myöhemmin kuriin, ollaan Kreikan kavereina leipäjonossa. Kyllä se Oinonen aikoinaan oikealla asialla oli, mutta minkäs teette. Onneksi vaikuttaa siltä, että osa kansaa on tajunnut tämän tilanteen vaarallisuuden, ja porukka on kovaa vauhtia menossa vaihtoon.

Kyllä tämä sen verran raju päätös oli, että en varmasti kilpailuta muutaman satasen toimistotarvikeostoja, kun isommat herratkin tuntuvat unohtavan nuo nollat tuolta lukujen perästä.

Niin, ja sitten vielä. Kun seuraavan kerran tarvitsette hiljaa olijaa tuolla Brysselissä, niin olen ihan vapaaehtoinen. Lupaan, ettei minua tarvitse viedä armeijan suihkukoneella, ja varmasti olen siellä yhtä sanaton kuin kuulin Kataisenkin olleen. Tosiasiassa siellä taisi olla Kataista paremmin asioista perillä olevia jo paikalla.

Tehtyä ei saa tekemättömäksi.  Olisi tosi fiksua, jos Himanen sanoisi, että tuli muita kiireitä, ja jättäisi Kataisen höpinät omaan arvoonsa. Ei ole oletettavissa, että eduskunnan korkeimmat laillisuudenvalvojat tulevat myöskään muuhun tulokseen kuin korkeintaan hieman nuhtelevat. Tähän asti on jokainen ennustukseni osunut kohdalleen; tuskin tämäkään tekee poikkeusta.

Niinpä nyt sitten nuhtelen Kataista ihan julkisesti: ”Voi voi Jyrki… kyllä sinä nyt hieman kevytkenkäisesti olet yhteiskunnan rahoja käyttänyt. Ei me oikeasti mitään ennustuksia olisi tarvittu, eikä missään tapauksessa tuohon hintaan. Nuorena poikana kävin Linnanmäellä. Sillä pyöritettiin sellaista lotteria, josta sai muutamalla pennillä lunastaa lapun, jossa kerrotaan tulevaisuus. Olisin minä Jyrki sinulle lipun sinne ostanut, niin olisipa valtion varoja taas säästynyt.”

Näin se on tänään. Ei ennätä meidän ministerikaksikko tätä maata konkurssiin ajaa, vaikka parhaansa yrittävät.  Lähelle taitavat päästä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti