sunnuntai 26. elokuuta 2018

Rasisminvastainen manifesti

Olen todella toivonut, että minun ei enää tarvitsisi kirjoittaa ”mamujen” puolustuspuheita eikä rasisminvastaisia kirjoituksia, mutta aina vaan törmään asioihin, jotka saavat minut provosoitumaan.  Kun perussuomalaisten paras aines joutui eroamaan puolueesta, jonka rasistit olivat vallanneet, oletin, että siniset ovat päässeet eroon tuosta epäinhimillisestä ja luonnonvastaisesta asenteesta.  No ihan näin ei käynyt, sillä jotkut ulostulot saivat minut huomaamaan, että poliittisesta sokeudesta ei voi täysin parantua.  Ilmeisesti rasistisuus on tarttunut muutoin järkeviltä vaikuttaviin ihmisiin.

Olen havainnut, että maahanmuuttoa on turha puolustella matemaattisilla perusteilla, vaikka kaikki faktat kertovatkin, että siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa.  Toki tämä hyöty on todettu kaikkialla maailmassa, mutta etenkin Suomessa, joka alkaa väkiluvultaan näivettyä. Se on lähes välttämätöntä.

SMP, josta juontavat juurensa niin siniset kuin ”persutkin, ei ollut rasistinen puolue.. Perussuomalaisista tuli sellainen vasta sen jälkeen, kun halla-aholaiset onnistuivat kaappaamaan puolueen.

Olen tavannut kymmeniä maahanmuuttajia, ja lähes kaikki ovat esimerkillisiä ihmisiä.  Samaa ei voi sanoa likikään kaikista suomalaisista. En ole tavannut yhtään suomalaista, joille pakolaisista olisi ollut harmia, mutta silti he ovat valmiita vastustamaan maahantuloa.  Ei todellakaan ole olemassa mitään perustetta, jolla voitaisiin puolustella pakolaisten auttamatta jättämistä. 

Oppi-isälläni Veikko Vennamolla ja minulla lienee samantapaiset pakolaiskokemukset, joten emme kumpikaan voineet kääntää selkäämme hädässä oleville ihmisille. Tärkeintä on kuitenkin tajuta, että olipa ihmisellä mikä syy tahansa tulla Suomeen, ei hän perusolemukseltaan ole yhtään sen kummempi kuin suomalaisetkaan.  Miksi siis syrjisimme häntä?

Maahanmuutto on asia, johon minä en sotkisi edes taloutta, sillä inhimillisyyden pitää ohittaa kaikki sellaiset asiat. Jos kuitenkin ajatellaan asiaa tältä kannalta, niin on syytä nähdä, että yhden ”mamun” kotouttaminen tuottavaksi suomalaiseksi maksaa vain murto-osan siitä, mitä syntyperäisen suomalaisen kasvattaminen aikuiseksi.

Kyse ei siis ole taloudesta eikä turvallisuudestakaan.  Tosiasiassa kyse on puhtaasta rasismista, jonka ei pitäisi kuulua sivistyskansana itseään pitävälle yhteisölle.

 Kuva: https://ranneliike.net/keskustelu/19692/heteropridella-monia-natsimielisia-juttukommentit

Olen syvästi tietoinen, että Turussa maahanmuuttaja syyllistyi puukotuksiin. Se on tietysti valitettava asia, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut nuorimies sekosi. Se ei kuitenkaan oikeuta meitä yleistämään asioita.  Poliisikin nosti valmiustilaansa tämän tapauksen jälkeen, joka on tietysti ihan hyvä, jos systeemissämme on aukkoja. Herää kuitenkin kysymys, miksi tätä ei tehty jo aikaisemmin.  Suomessa on kautta aikojen tehty erilaisia murhatekoja.  Viimeisimpiä tietysti kouluampumiset sekä Imatran ja Hyvinkään ampumistapaukset. Puukotuksethan ovat lähes päivittäinen tapamme, joita ei voida selittää sillä, että joku nuori mies ei nähnyt enää elämässään tulevaisuutta.

Turun tapaus olisi todennäköisesti voitu estää hieman toisenlaisella turvapaikkapäätöksellä.

Näitä päätöksiä tekevät viranomaiset eivät saisi syyllistyä rasismiin missään muodossa.  En halua myöskään, että perustuslain vastaisia aloitteita tekee mikään eduskuntaryhmä tai yksittäinen edustaja.
 
Olin viikonlopun akanana kaksillakin markkinoilla ja totesin, että rasismi on melko syvällä suomalaisten mielissä.  En tiedä, aiheutimmeko me Karjala pakolaiset sen tullessamme, vai miksi se on juurtunut niin syvälle suomalaiseen mieleen, että mikään järkevä perustelu ei sitä voi murtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti