tiistai 21. elokuuta 2018

Sisukas vai uppiniskainen

Näyttää siltä, että suomalaisen sisun varjolla voi tehdä lähes mitä tahansa, Vain harva myöntää, että kyse on yltiöpäisestä uppiniskaisuudesta, kun kerta toisensa jälkeen hakkaa päätään seinään. Yllytyshullu Suomen kansa saadaan tekemään melkein mitä tahansa, jos asiaan tavalla tai toisella onnistutaan kytkemään ansaintamahdollisuus.

Maailman ajoista alkaen on purjehdittu, ja se on luonut haaveen ilmaisesta energiasta. Tottahan se on, että purjehduksessa se toimiikin, vaikka vakavasti otettava merenkulku  on joutunut luopumaan purjelaivoista tuon energian sattumanvaraisen saatavuuden takia. Jokseenkin samasta syystä ovat myös tuulimyllyt joutaneet nähtävyyksiksi.
Jälleen hehkutellaan tuulivoiman tulevaisuutta, vaikka jo alkutiedot kertovat, että se ei yksinkertaisesti tule koskaan toimimaan halutulla tavalla. Tuuli kun yksinkertaisesti ei toimi ihmisen haluamalla tavalla, ja aina on rakennettava vähintään sama määrä todellista energiaa tuottavia laitoksia, jotta sähkönjakelu saataisiin turvattua. Varsinainen sähkön hinta pidetään kyllä lähes vakiona, mutta kuten jo nyt olette huomanneet, niin siirtokustannukset kyllä nousevat. Tämähän johtuu siitä, että näitä myllyjä tarvitaan paljon ja jokainen myllynväli on kaapeloitava.

Purjehduksesta tuli aikaa myöten ihmisille harrastus, ja sellaisenaan se puolustanee paikkaansa. Eihän se ihan hullua hommaa ole leijojen lennätys ja lentopurjehduskaan. Mutta vakavasti otettavaksi sähköntuottajaksi ei tuulesta ole. Se yksinkertaisesti vaatii sen luokan tekniikan, että sitä vain ei vielä ole kehitetty.  Pahinta kaikessa, että jo nyt on todettu, että sen luokan tuulimylly, jolla on jotain merkitystä sähkön tuottajana, on ihmisten ja eläinten terveydelle vaarallista.

Tätä ei tietenkään Suomessa uskota, koska tämä on todettu vain satojen ihmisten kokemana.  Yksikään suomalainen lääkäri ei ole rohjennut todeta näitä tapauksia tuulimyllyjen infraäänen aiheuttamaksi, vaikka tämä sairaus tunnetaan lähes kaikkialla maailmassa.  Suomessa ei lääketiede ole tätä sairautta todennut ja sillä selvä.

Nyt Suomeen on tulossa tätä sairautta tutkinut ulkomaalainen lääkäri luennoimaan aiheesta. Saa nähdä, uskaltaako yksikään lääkäri mennä edes kuuntelemaan luentoja. Tuulivoimayhtiöt ovat onnistuneet vakuuttamaan ihmiset tuosta näennäisenergian tarpeellisuudesta siinä määrin, että sen terveydellisistä vaikutuksista ei edes keskustella silloin, kun vastapainona on maanomistajille tarjotut taloudelliset etuudet, joita minä nimitän lahjuksiksi.  Kunnan päättäjät lahjotaan perättömillä lupauksilla suurista ”lottovoitoista”, joita tuulivoima tuo tullessaan.

Tarina alkaa kuin Neuvostoliiton aikainen satu ”tuleepa kerran olemaan”. Koulutukseeni ja kokemukseeni nojaten uskallan kyllä jatkaa tuota tarinaa kertomalla, että suhteellisen pian tulee olemaan aika, jolloin myllyt pitää purkaa ja jostain etsiä kaatopaikka, johon tuo valtava komposiittimäärä pitää haudata. Saattaapa käydä niinkin, että nuo lahjuksina saadut rahat eivät riitä purkukustannuksiinkaan, jos tuulivoimatuki on lakannut ja yhtiöt menneet konkurssiin. Varautukaa nyt hyvät maanomistajat ja kunnat siihen mahdollisuuteen, että luvattu tulo vaihtuukin huomattavaksi tappioksi.  

Nyt astuu sitten esiin se suomalainen sisukkuus.  Kun on kerran opittu uskomaan tuulivoiman erinomaisuuteen, siihen uskotaan ehdottomasti yhä edelleen. Sanokoot ulkomaalaiset tutkimukset mitä tahansa. Selvää on, että näitä tutkimuksia ei uskota, koska ne eivät ole suomalaisia.  Olen antanut kertoa itselleni, että pahimmilla tuulivoima-alueilla on lukuisia kuolemantapauksiakin, jotka ovat tulleet yllättäen ja tilaamatta. Mitään syytä ei ole löydetty näille tapauksille, mutta...

Sairauksistaan ja oireistaan ihmiset eivät uskalla kertoa, koska pelko siitä, että heidät leimataan harhaisiksi ja hulluiksi, on juurrutettu jonnekin alitajuntaan.

Tosiasiassahan hulluja ovat ne, jotka rakentavat yhä vielä vain sisukkaasti myllyjä, joiden taloudellinen merkitys on olematon, mutta jotka saattavat olla ihmisten ja eläinten terveydelle todella haitallisia.

Minä olen myös sairastunut noista myllyistä, ja se on kyllä yksi suuri syy niiden vastustamiseen.  Minä pidän näitä oireita tosina, sillä ne tuntuvat joka solussa juuri silloin, kun olen muutaman päivän tuulivoima-alueella. Minut saatte ihan vapaasti leimata pikkuisen hulluksi, mutta ehkä suhteellisen korkea tekninen koulutukseni hieman suojelee minua tuolta ”arvonimeltä”.  Suomalaisissahan elää sitkeästi myös se käsitys, että koulutus on joku viisauden tae. 

Helpotan nyt teitä hieman, jos todella haluatte leimata minut hulluksi.
Koulutus ei takaa mitään, mutta se on hyvä keino lahjattomalle päästä lahjakkaan yläpuolelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti