keskiviikko 8. elokuuta 2018

Maastamuuton kustannukset on laskettava

Tiesittekö hyvät ihmiset, että meillä on puolue, joka kurkku suorana huutaa, että maahanmuuton kustannukset on laskettava. Ovatpa saaneet jotkut kunnon ihmisetkin uskomaan, että maahanmuutto olisi joku ongelma. No en ole tavannut yhtään kantasuomalaista, jota se oikeasti olisi häirinnyt. Tilastot kertovat ja kokemukset muista maista kertovat myös, että maahanmuuton taloudellinen vaikutus on yleensä positiivinen. Hyvänä esimerkkinä tästä on Sveitsi, jossa joka neljäs asukas on ulkomaalaislähtöinen.

Todellinen ongelma meillä on maastamuutto, jonka kustannukset oikeasti pitäisi laskea. Tiedättekö hyvät ihmiset, että Suomen rajojen ulkopuolella asuu noin kaksi miljoonaa suomalaista. Pelkästään Ruotsissa heitä on lähes miljoona, joka on paljon enemmän kuin Suomessa asuvia ruotsinkielisiä.


 
Maastamuuton kustannuksia ei koskaan ole virallisesti laskettu. Koetan nyt hahmottaa ongelman todellisen hinnan. Kyse on siis minun arviostani, ei mistään ministeriön laskelmasta.

Kun suomalainen syntyy, maksaa hän tälle yhteiskunnalle melko paljon, jonka suuruuden suurin piirtein voitte arvioida oheisesta luettelosta.

Ennen syntymää aiheutuu jo seuraavia kustannuksia:

Äitiysneuvolat ja muu terveydenhoito
Äitiysloma
Synnytystapahtuma; kätilöt ja lääkärit
Äidin ja lapsen vuodepaikka sairaalassa ja hoito siellä
Äitiyspakkaus

Synnytyksen jälkeen alkaa sitten todellinen yhteiskunnan kustannuksien juoksu:

Lapsilisät alkavat heti juosta ja juoksevat seuraavat 16 vuotta
Myös äitiysneuvoloissa laukkaaminen jatkuu ,ja kun kouluun mennään, alkaa yhteiskunnan ruokinta ja muut koulutusmenot.
Luultavaa on, että myös joitakin sosiaalimenoja syntyy, ja hyvin monet suomalaiset hankkivat itselleen myös ammatin tai jopa korkeakoulututkinnon.  Ihan pieni raha ei ole sekään, jonka yhteiskunta joutuu maksamaan opintotukina.

Minun arvioni on, että kaikessa tapauksessa kyse on useista sadoista tuhansista.  Oletteko koskaan ajatelleet, että muuttaessaan ulkomaille jokainen suomalainen vie mennessään suuren osan kansallista varallisuuttamme. Olen toki joskus syyllistynyt minäkin tuohon, enkä ehdotakaan rajojen sulkemista maastamuuttajilta, mutta kyllä tuota asiaa täytyisi esillä pitää ja kenties tehdä jotain asian eteen.  Se on taloudellisestikin monin verroin suurempi ongelma kuin maahanmuutto, joka ei siis ole ongelma lainkaan.

Ilman maahanmuuttoa meidän kansamme näivettyisi, sillä syntyvyys tässä maassa ei riitä pitämään asukaslukua edes tällä tasolla, puhumattakaan, että joku elättäisi meidät vanhukset. Toistaiseksi me pärjäämme, mutta vain täpärästi.

Ei taida Rinteen synnytystalkoistakaan tulla mitään. Seitsemän lapsen isänä ja paluumuuttajana olen kai tehnyt osuuteni ja korjannut nuoruuden synnit, mutta varmasti joukossamme on niitäkin, joiden mielestä vain ulkomaalaiset ovat pahoja ja heillä itsellään on oikeus muuttaa ulkomaille valtion maksama koulutus mukanaan.

Ehkä en ole oikeassa, mutta miettikää ja vaatikaa, että maastamuuton kustannukset on laskettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti