lauantai 30. tammikuuta 2016

Rajat kiinni ja äkkiä

Siitä onkin kulunut jo yli seitsemän vuosikymmentä, kun itärajan takaa tulijoita on koetettu estää. No onnistuihan se silloin, mutta kyllä rajoja piti hieman siirrellä ja neuvottelun tuloksena silloinkin. Olivat neuvottelijat aika surkeita silloin, jos totta puhun, yrittäköötpä jälkipolvet tehdä heistä minkälaisia sankareita tahansa. Toivottavasti nyt ei aivan yhtä heikko porukka ole liikkellä!


Minulle on aivan sama, jos sieltä nyt muutama pakolainen tulisikin, mutta jos neuvottelemaan lähdetään, niin ei Timo Soinin kaltaista uhoajaa pitäisi päästää lähellekään neuvottelupaikkaa. Olen joskus ollut Soinin kannattaja, mutta täytyy myöntää, että valtiomiestaidot ovat kovasti hakusessa. Ei ole Suomen asia sulkea Venäjän puoleista rajaa, ja kun pakolaiset tulevat Suomen puolelle, he ovat jo Suomessa. Heillä on laillinen oikeus hakea turvapaikkaa täältä, ja meillä on lakiin perustuva velvollisuus käsitellä hakemus, joten se siitä. Jokainen "rajat kiinni" -huuto tässä tapauksessa on protesti Venäjää vastaan, enkä ole lainkaan varma, että naapurimme viranomaiset näistä mekkalan pitäjistä ilahtuvat. Me suomalaiset kyllä tiedämme, että ne ovat pieni häiriköivä syrjäytyneiden joukko, mutta näkeeköhän Venäjä asian näin?

 
Nämä paljon porua tyhjästä herättäneet Odinin soturit voisivat taas ottaa alotteen käsiinsä ja sulkea rajat ihan omatoimisesti. Raja on 1300 km pitkä, joten eihän siihen tarvita kuin 130.000 miestä metrin välein. Eihän nämä Odinin soturit tietenkään tähän riittäisi, mutta voisimmehan työllistää vaikka täällä jo olevia pakolaisia lisäksi. Opetettaisiin niille vaikka joku rasistinen runo siitä, kuinka pakolaisten elämä on täällä ihanaa ja "sossu" jakaa autoja ja lastenvaunuja. Ehkä se ei ihan niin toimisi kuin tarkoitus olisi, mutta voisihan siinä muutama sosiaaliviraston henkilökin olla kertomassa, että tuo nyt ei aivan totta ole.

Sulkuketjusta tulisi väkisinkin vähän harva, joten joku onnistuisi varmasti livahtamaan läpi, mutta ei hätää. Pian he huomaisivat, että ei tule autoja eikä lastenvaunuja ja ruokakin on kauheaa pöperöä, joten ehkäpä he liittyisivät jo nyt turvapaikkahakemuksensa peruneiden joukkoon.

On totta, että Suomi on pieni maa, mutta vain asukasluvultaan. Tosiasia kuitenkin on, että joku 30.000 on niin pieni määrä, että se saattaa löytyä jostakin suurehkon urheilutapahtuman katsomosta. Kansantalouteen sillä ei ole mitään merkitystä, ja vaikka olisikin, se ei antaisi meille oikeutta läimäyttää ovea kiinni hädässä olevien ihmisten nenän edestä.

Tiedotustilaisuudessaan poliisi totesi, että turvapaikanhakijoiden tavallista isompi joukko ei ole aiheuttanut mitään näkyvää piikkiä rikostilastoissa. Näin siis siitäkin huolimatta, että ulkomaalaisten tekemistä rikoksista tehdään ilmoitus lähes kymmenen kertaa varmemmin kuin suomalaisen tekemästä samanlaisesta rikoksesta.

On ehkä hieman karrikoitua sanoa, että kun suomalainen raiskaa, todetaan vain, että olitpa tuhma poika, mutta kun ulkomaalainen syyllistyy samaan tekoon, on välittömästi asiaa poliisilaitokselle. Jokainen ilmoitus tilastoidaan... niin, paitsi se, jota ei ollenkaan tehty. Oppivatkohan suomalaiset koskaan näkemään asioita niin kuin ne ovat, vai yritetäänkö aina tirkistellä jonkinväristen lasien läpi?

Sanonkohan tämän ties tuhannennen kerran, että enemmän minä olen maastamuutosta huolestunut kuin maahanmuutosta. Jokainen maastamuuttaja vie oman elämänsä ja koulutuksensa sijoituksena maasta 200.000 – 500.000 euroa. Se on se summa, johon meillä ei ehkä ole varaa.

Jos olisin aktiivipoliitikko, alkaisin huutaa: "Maastamuuton kustannukset on laskettava."

Kuulostaako tuo lause jotenkin tutulta? Niin, eihän sitä paljon ole muutettu erään puolueen "maahanmuuttokriittisen" siiven agendasta. Pitäisiköhän kiljua myös: "Syntyvien elinikäiset kustannukset on laskettava"?

No oikeesti. Laskekaa ihan mitkä kustannukset tahansa, mutta laskekaa oikein. Niin että rajat kiinni ja äkkiä. Pohjois Korea on niin jo tehnyt. Tehdään siitä itsellemme esimerkki, jos aina esimerkkejä tarvitaan.

Jos Suomi ei pysty selviytymään yhden jalkapallo-ottelun yleisömäärästä, niin kyllä syy on Suomen kykenemättömyydessä, ei suinkaan pakolaisissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti