maanantai 25. tammikuuta 2016

Natsit, rasistit ja muut tollerot



Kun kuulin järjestöstä, joka kantaa nimeä Odinin soturit, tai jotain sinne päin, tajusin heti, että siinä on nyt jonkinasteinen joukkio, jonka pääasiallisena tarkoituksena on vihan ja eripuran lietsominen maahanmuuttajien ja vielä aikaisempien maahanmuuttajien välillä. Näillä vielä aikaisemmilla maahanmuuttajilla tarkoitan niitä, jotka käyttävät nyt nimitystä suomalaiset, vaikka ovat lähtöisin kuka mistäkin. Ei taida olla meidän porukassa montakaan, jonka esi-isät olisivat ihan täällä syntyneet.

Palataan nyt sitten näihin norjalaista pakanajumalaa esimiehenään pitävään järjestöön. Tottakai minä oletin, että poliisi puutuu välittömästi tuon järjestön toimintaan, sillä onhan sillä selvät yhtäläisyydet Saksan natsijärjestöön, jonka sentään lähes koko maailma tuomitsee. Sen lisäksi useilla jäsenillä on väkivaltarikostausta. En tiedä, saako tuolla taustalla edes järjestysmieskorttia, mutta ei ainakaan pitäisi saada.

Yllätys yllätys: mitä kuulinkaan, kun poliisiylijohtajaa haastateltiin asian johdosta. Se oli ensimmäinen lausunto, jonka kuulin tämän uuden viranhaltijan suusta. Olin todella hämmästynyt, sillä en millään meinannut uskoa korviani. Mieshän melkein ylisteli tapaa, jolla tämä julkinatsinen järjestö on tullut haastamaan riita ja lietsomaan väkivaltaa tähän maahan. Mieleeni tuli, että ei taida nyt herra olla ihan oikealla paikalla. Rikoksen valmistelukin on tuomittava teko ja vähintään tuosta on nyt kysymys.

Se että oikeusministeri Lindström antoi myöhemmin samansisältöisen lausunnon, ei suinkaan tullut yllätyksenä. Kaikkihan me sen tiedämme, että hänellä ei ole minkäänasteista pätevyyttä toimia missään virassa, eivätkä järjenvastaiset lausunnot hänen suustaan ole lainkaan harvinaisia. Tuskinpa kuitenkaan edes Lindström olisi moisiin lausuntoihin sortunut, ellei poliisijohtaja olisi antanut mallia.

Kun samaa asiaa sitten kysyttiin pääministeriltä, oli Juha Sipilä tavallaan ikävässä välikädessä. Pitihän hanen olla jotenkin lojaali korkea-arvoisia viran- ja toimenhaltioita kohtaan, joten hän sanoi aivan aluksi asian juuri niin kuin se olikin. Ensin suunnilleen näin: "Järjestyksen valvonta tässä maassa kuuluu poliisille." Sen jälkeen Sipilä yksinkertaisesti vain höpötti ja yritti jotenkin sotkea poliisin ja oikeusministerin lausuntoja.

Jos nyt oikein olen ymmärtänyt tämän maan järjestelmän, niin tuo alku oli juuri oikein. Sen lisäksi on olemassa vartiointiliikkeitä ja huvipaikkojen järjestysmiehiä, joilla on jonkinasteista pätevyyttä osoittava todistus ja poliisin antama lupa kyseiseen toimintaan. Millään norjalaisella epäjumalalla ei tällaista luvananto-oikeutta ole.

Jokainen saa olla asiasta mitä mieltä tahansa, mutta eivätköhän nuo rikollistaustaiset poppoot enemminkin lisää turvattomuutta kuin turvallisuutta. Kyllä minä olen sitä mieltä, että poliisin pitäisi mahdollisimman pian kieltää tuo toiminta. Perusteet siihen kyllä ovat, kunhan lakia ja kaupunkien järjestyssääntöjä hieman tarkemmin tutkitaan.

Niin se vaan on, että sanoitpa olevasi mitä tahansa, et sitä kuitenkaan ole, jos tekosi ovat jotain muuta. Kyllä rasisti on rasisti, jos teot ovat rasistisia. Natsi on natsi, jos käyttäytyy kuin kansallissosialisti, ja väkivaltarikollinen on väkivaltarikollinen, vaikka vain suunnittelisi väkivallantekoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti